Tarih: 19.07.2024 15:57

BESNİ’DE EVLERİN SU SAYAÇLARI DEĞİŞİYOR!

Facebook Twitter Linked-in

Besni Belediyesi’nin internet sitesinden yapılan duyuruya göre,  Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yayınlanan yönetmeliğin değiştiği ve yeni yönetmelikle beraber ilçede 10 yılı aşarak süresi dolan su sayaçlarının değiştirilmesi gerektiği ifade edildi.

YENİ YÖNETMELİK RESMİ GAZETE’DE YAYINLANDI

Yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi; “T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Metroloji ve Sanayi Ürünleri Güvenliği Genel Müdürlüğü Elektrik, su ve gaz sayaçlarının muayenelerine ilişkin işlemler 24.07.1994 tarihli ve 22000 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan Ölçü ve Ölçü Aletleri Muayene Yönetmeliği hükümlerine göre Bakanlığımızca yürütülmektedir.

Bu bağlamda elektrik, su ve gaz sayaçlarının muayenelerine ilişkin hususlar günümüz ihtiyaçlarına göre yeniden düzenlenmiş ve Elektrik, Su ve Gaz Sayaçları Muayene Yönetmeliği olarak 23.11.2023 tarihli ve 32378 sayılı Resmî Gazetede yayımlanmıştır. 

DEĞİŞTİRMEYENE İDARİ İŞLEM VAR

Periyodik muayene süresi dolan sayaçlar, periyodik muayene süresinin dolduğu yılı takip eden yıl içerisinde kullanıcı tarafından tüketiciden sökülerek yerine geçerli muayenesi olan bir sayaç takılması gerekmektedir. Aksi takdirde sayacın kullanıcısı hakkında damga süresi geçmiş ölçü aleti kullanma fiilinden dolayı Kanunda belirtilen idari işlemler uygulanacaktır.

İHBARNAMEDEN İTİBAREN 15 GÜN İÇİNDE DEĞİŞMESİ GEREKİYOR

Belirtilen hususlarda süresi dolmuş sayaçların değişim işlemleri Belediyemiz Meclisi tarafından alınan kararlar doğrultusunda, vatandaşlarımız tarafından yapılması uygun görülmüştür. 

Besni Belediyesi olarak T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından alınan kararlar doğrultusunda, ilçemizde bulunan meskenlerde ki su sayaçlarının değişimi noktasında süresi dolan sayaçlar için ihbarname bırakılmaktadır. Yapılan ihbarname sonrasında 15 gün içerisinde vatandaşlarımız süresi dolan su sayaçlarını, yeni su sayacı ile kendileri değiştireceklerdir. Vatandaşlarımıza önemle duyurulur. ”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —