Tarih: 02.09.2024 15:27

Besni'de anlamlı etkinlik

Facebook Twitter Linked-in

Eğitim gördükleri Mavi Umut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından özel bir düğün salonunda düzenlenen sergi açılışında Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden öğrenciler Nazlı Aktaş ve Ömer Tüy’ün arkadaşları tarafından resmedilen görseller vatandaşların beğenisine sunuldu. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılışta konuşan Belediye Başkanı Reşit Alkan, Allah’tan bir daha böyle bir felaketi ülkemize yaşatmamasını diledi.

Başkan Alkan konuşmasında şunları kaydetti; “Kahramanmaraş merkezli deprem sebebiyle ilçemizde de büyük yıkımlar meydana geldi, büyük acılar yaşadık. Bunların tarifi imkansız, 20’ye yakın benim ailemden kaybım oldu geri kalanını siz hesap edin. Rabbim inşallah bir daha böyle acılar bizlere yaşatmaz. Fakat yinede isimlerini bu şekilde sergi, park, okul gibi yerlere vererek yaşatmak da tabiî ki bizim görevimiz. Burada aileler ve rehabilitasyon merkezi mensuplarının hem bu dünya hem de öbür dünya için çok büyük sevap işlediğine şahit oluyoruz. Bu özel gereksinimli çocuklarımıza bakmanın mükafatını inşallah göreceklerdir. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” 

Konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirildi. Katılımcıların beğeniyle gezdiği sergi hakkında konuşan özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi müdürü Abuzer Erdem ise açılışa katılan herkese teşekkür ederek amaçlarının farkındalık oluşturmak ve depremde kaybettikleri öğrencilerinin isimlerini yaşatmak olduğunu söyledi.

Açılışa İlçe Kaymakamı Çağlar Partal, Belediye Başkanı Reşit Alkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, İlçe Emniyet Müdür Vekili İbrahim Yüce kurum ve daire amirleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Mavi Umut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi personelleri, aileler ve vatandaşlar katıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —