Tarih: 18.03.2013 22:51

Besni Troisdorf Derneği Başkanını Seçti

Facebook Twitter Linked-in

Besni Troisdorf Derneği olağanüstü genel kurul toplantısınında Musa Karakuş başkanlığa getirildi.

Dernek binasında gerçekleştirilen genel kurul toplantısına Toplantıda Divan Başkanlığına Mehmet Öncel, katip üyeliklerine Hayri Kara ve Osman Çelik seçildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Yönetim ve Denetim Kurulu Faaliyet Raporu okundu. Daha sonra seçime geçildi. Tek Liste halinde gidilen seçimde Başkanlığa Musa Karakuş getirilirken yönetim kurulu asıl üyeliğine Mustafa İbiş, Mehmet Arslan, Hüseyin Yüksel ve Mehmet Demirel getirildi. Dernek Denetleme Kurulu Asıl Üyeleri ise şu isimlerden oluştu; BozanEngin, Ömer Güllü ve Devlet Subaşı

Olağanüstü genel kurul toplantısının ardından açıklamalarda bulunan yeni Başkan Musa Karakuş; 'Yeni yönetimin eğitim ağırlıklı kişilerden oluşması ve tüzük değişikliği için olağan üstü genel kurulu gerçekleştirdik. Dernek başkanı Hasan Emre'nin istifasının ardından gerçekleştirdiğimiz seçimli kongrede başkanlığa seçildim. Beni ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımızı bu göreve layık gören üyelerimize teşekkür ediyorum. Amacımız derneğin aktif bir şekilde faaliyetlerini sürdürmesi olacaktır. Kongrenin gerçekleşmesinde ve derneğin faaliyetlerinin sürdürülmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum' dedi.

Derneğin yürüteceği faaliyetlerden de bahseden Karakuş; 'MERİNOS'un girişimleri sonucu kardeş şehir Troisdorf'taki bir dernek aracılığı ile ilçemize öğrenciler gelecek. Kardeşlik köprüsünün pekişmesi için ilçemize gelecek bu öğrenciler belirlenecek bir okulda tadilat boya gibi çalışmalar gerçekleştirecekler. Öğrencilerin bu ay içerisinde ilçemize gelmesi planlanıyor. Yine Troisdorf'tan bir futbol takımı ilçemize gelerek bir dostluk maçı yapacak. Bu faaliyetlerin yanı sıra Troisdorf meclis üyelerini Ağustos- Eylül aylarında ilçemize davet etmeyi düşünüyoruz' ifadelerinde bulundu.

Derneğin tüm masraflarının Merinos tarafından karşılanacağını da belirten Karakuş, amaçlarının Besni'nin isminin Almanya'da duyulması ve tanınması olduğunu belirtti.

Genel kurula Besni İlçe Kaymakamı Gürkan Demirkale, Besni İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yaman, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —