-
BIST 100
16124,69%0,46
-
DOLAR
44,36% 0,06
-
EURO
51,46% 0,37
-
GRAM ALTIN
6448,62% 0,39
-
Ç. ALTIN
10945,35% 0,00
BESNİ ŞANTİYE ALANINA DÖNÜŞTÜ
.
Besni, son bir yıl içerisinde devasa projelerle büyük bir değişim ve dönüşüm içerisine girdi. AK Parti Adıyaman Milletvekili Hüseyin Özhan ve Belediye Başkanı Reşit Alkan'ın ilçenin yeniden inşa ve ihyasındaki kararlılığıyla hız kazanan projelerden Kent Meydanı, Kentsel Dönüşüm, Çevre Yolu, sanayi ve hastane kavşağı projeleri tüm hızıyla devam ederken ilçe merkezi şu sıralar şantiye alanına dönüşmüş durumda. Vatandaşların da memnuniyetle karşıladığı çalışmaların yakın zamanda meyvelerini vermesi bekleniyor.

-DEVAM EDEN ÇALIŞMALAR ÖZHAN VE ALKAN İLE HIZ KAZANDI
31 Mart seçimlerinde Besni Belediye Başkanı olarak seçilen Reşit Alkan, göreve geldikten sonra ‘Besni şantiye alanına dönüşecek’ sözünü yerine getirdi. Nitekim 6 Şubat depremlerinden sonra ilçenin yeniden inşa ve ihya sürecinde büyük rol oynayan kentsel dönüşüm, meydan projesi, çevreyolu, hastane ve sanayi kavşağındaki çalışmalar Alkan ile hız kazanmasıyla birlikte Besni büyük bir dönüşüm ve değişim içerisine girdi.
Belediyenin asli görevlerinin etkin şekilde yürütülmesinin yanı sıra hayata geçirilen devasa projeler Başkan Reşit Alkan’ın; “Şehrimizi daha yaşanabilir hale getirmek için ekip arkadaşlarımızla birlikte gece gündüz çalışıyoruz. Halkımızın desteğiyle projelerimizi daha da ileriye taşıyacağız” sözünü destekler nitelikte adımlar oldu. Tüm bu çalışmalar kamuoyunda tüm kesimlerce takdirle karşılanıyor.
-KENT MEYDANINDA YIKIMLAR SÜRÜYOR
Besni için tarihi projelerin başında gelen Kent Meydanı Projesi şu sıralar yıkım çalışmaları ile tüm hızıyla devam ediyor. AK Parti Adıyaman Milletvekili Hüseyin Özhan ve Belediye Başkanı Reşit Alkan’ın önemle üzerinde durduğu, Besnililere daha geniş sosyal alanlar sunmayı, trafik sorunlarını azaltmayı ve modern bir yaşam alanı oluşturmayı amaçlayan proje kapsamında hükümet konağı, ilçe tarım müdürlüğü, Özel İdare Müdürlüğü ve projenin gerçekleşeceği adada bulunan binaların yıkımları birer birer gerçekleşti.
Biraz zahmetli olacak fakat sonunda kazanın Besni olacağı projenin kısa sürede başlaması ve çalışmaların titizlikle yürütülmesi Milletvekili Hüseyin Özhan ve Belediye Başkanı Reşit Alkan’ın şehrin yeniden inşası için kararlılığını bir kez daha ortaya koydu.

-KENTSEL DÖNÜŞÜMDE BİNALAR YÜKSELİYOR
Bir diğer önemli proje olan Kentsel Dönüşüm çalışmaları ise Emlak Konut ve Toplu Konut İdaresi tarafından tüm hızıyla devam ediyor. Pilot bölge olan Ciritmeydan Mahallesinde başlayan proje kapsamında binalar yükselirken proje hem Besni halkı hem de çarşı bölgesinin geleceği için büyük bir adım olarak değerlendiriliyor.
Vatandaşların daha güvenli ve sağlıklı yaşam alanlarına kavuşmasını sağlamak adına yürütülen proje de yalnızca güvenlik değil, aynı zamanda estetik unsurlar da ön planda tutuluyor. Besni’nin geleneksel dokusuna koruyarak modern mimariyle harmanlanan Kentsel Dönüşüm Projesi vatandaşların da memnuniyetini topluyor. Vatandaşlar ilçenin geleceği için projenin önemine vurgu yaparken dönüşüm sürecinde halkın görüşlerinin alınması ve ihtiyaçlarının göz önünde bulundurulması da projeye olan desteği artırıyor.

-ÇEVREYOLU, HASTANE VE SANAYİ KAVŞAĞI’NDA HUMMALI ÇALIŞMA
Yıllardır Besni’nin kanayan yarası haline gelen çevreyolu, hastane ve sanayi kavşağında ise Karayolları ekiplerince hummalı bir çalışma yürütülüyor. Viyadük ile birleşecek olan çevreyolunda ekipler yol açma çalışmalarına aralıksız devam ederken hastane ve sanayi kavşağı olarak bilinen bölgede de genişletme çalışmaları yapılıyor.
Havaların ısınmasıyla önümüzdeki günlerde daha da hız kazanması beklenen çalışmaların kısa sürede meyvelerini vermesi bekleniyor. Tüm bu çalışmaların yakın zamanda tamamlanmasıyla Besni için büyük bir değişimin yaşanması kaçınılmaz olarak görülüyor.


ADYÜ Teknokent 2025 Yılı Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi
Badem, Adıyaman tezgahlarında yerini aldı - Videolu Haber
Adıyaman Belediyesi Yeşilyurt Kreş ve Gündüz Bakımevi başvuruları devam ediyor - Videolu Haber
Kahta’da anne ve kızına hayırseverlerden destek: Evleri komple onarılacak - Videolu Haber
Adıyaman'da deprem şehitleri Hayrunnisa ve Meryem Berkin’in adı miniklerle yaşatıldı - Videolu Haber
Adıyamanlı sporcular, Avrupa Şampiyonası için milli takıma seçildi
Adıyaman Üniversitesi’nden ‘QR Nesli İyilik Peşinde’ etkinliği
AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Bakan Uraloğlu’nu ziyaret etti: Ulaşım projeleri konuşuldu
Prof. Dr. Şirik, Altınşehir Mahallesi Hastane Projesi’ni sahada inceledi - Videolu Haber
Muhsin Yazıcıoğlu için Adıyaman’da mevlit okutuldu - Videolu Haber
Adıyaman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden staj başvuru duyurusu
Balkan Gençlik Hareketi: Adıyaman’dan uluslararası gençlik adımı
İran-ABD-İsrail gerginliği tırmanıyor: ABD paraşütçüleri Hark Adası’na yola çıktı
Adıyaman Üniversitesi’nden deprem bölgesindeki gençlere robotik kodlama desteği
Vali Osman Varol Hasan Taşar Hatip Ortaokulu’nda öğrencilerle bir araya geldi
Adıyaman’da işsizlik oranı çevre illerin üzerinde seyrediyor
Adıyaman’da yeni kreş ve gündüz bakımevi hizmete açıldı
İşsizlik oranı 2025’te %8,3 ile 2012’den bu yana en düşük seviyeye geriledi
Besni’de Köprüde İntihar Girişimi Engellendi
Malatya’da 7/24 canlı yayın dönemi başladı
Bakan Işıkhan açıkladı: İşsizlik 2025’te 13 yılın en düşüğüne geriledi
Adıyaman’da su abone sayısı 3 ayda rekora ulaştı
Muğla Belediye Başkanlarından Adıyaman’a destek ziyareti
Adıyaman’da TÜFİS denetimleri kararlılıkla sürüyor
Muhsin Yazıcıoğlu, vefatının 17. yılında kabri başında anıldı
Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü’nde personel görüşmeleri devam ediyor
Akaryakıtta gece yarısı indirimi pompaya yansıdı: Adıyaman’da fiyatlar yüksek seyrediyor
25 mart 2026 güncel altın fiyatları gram altın ne kadar oldu? Çeyrek altın kaç TL'den satılıyor?
Yastık altı altın birikimi en yüksek iller açıklandı
Adıyaman hava durumu nasıl?26-27 Mart Yağış var mı? Sıcaklıklar artacak mı?
Yükleniyor



