Tarih: 18.05.2016 12:27

Besni MYO Öğrencileri Mezuniyetlerini Kutladı

Facebook Twitter Linked-in

Besni Meslek Yüksek Okulu bahçesinde düzenlenen törene Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, Besni ilçe Kaymakamı Çağlayan Kaya, Besni İlçe Garnizon Komutanı Ali Tekin, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Baş, Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Besni İlç Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, Öğretim Görevlileri, Daire Amirleri, öğrenci velileri ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hasan Solmaz; “Bugün mutlu bir gün hepimiz için.  Hem bizler için üniversite idarecileri, hocaları olarak hem de mezun olan öğrencilerimiz ve aileler için mutlu bir gün. Bir atasözü var, bir işe başlamak bitirmenin yarısı diye. İki yıl önce öğrencilerimiz eğitime başladılar okulumuzda ve iki yıl sonra mezun oluyorlar. Çabucak geçti, en azından bizim için öyle onlar için nasıl bilmiyorum mutlaka zorlukları oldu. Sınavlara girdiler, uygulamalara katıldılar hepsinde zorlandılar ama neticede mutlu sona ulaştılar.

Her ne kadar okurken zorluklarla karşılaştılarsa da gerçek hayatta daha fazla zorluklar var. Bunlara daha fazla göğüs germeleri lazım. Ondan dolayı öğrencilerimize, mezunlarımıza birkaç tavsiyede bulunmak istiyorum. Burada bir meslek sahibi oldunuz. Bu yetkinliğinizi alacağınız diplomayla ispat ediyorsunuz. Ama gerçek hayat rekabetlerle dolu bir hayat. Buradaki aldığınız bilgileri yeterli görmeyin, mutlaka kendinizi geliştirin. Yabancı bir dil mutlaka öğrenin. Çünkü ülkemizin Avrupa ile entegrasyonunda olsun veya açılımlarında olsun ülkemizin hedeflediği 2023 ve 2071 hedeflerini gerçekleştirebilmek için hem bizlerin hem sizlerin çok çalışması gerekiyor.

Devamlı ufkunuz açık olsun. Yenilikleri mutlaka takip edin. Girişimci olun. Mesleğinizle ilgili yeni metotlar geliştirin. Yeni iş yeri açmayla ilgili, açtığınız iş yerini geliştirmeyle ilgili veyahut açtığınız iş yerinin daha iyi hizmet edebilmesiyle ilgili mutlaka planlarınız hedefleriniz olsun. Ancak böyle yaparsanız hayatta başarılı olursunuz ve mutlu olursunuz” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Besni Meslek Yüksek Okulu birincisi Zöhre Görmemiş tarafından yaş kütüğüne plaket çakıldı ve bölüm bincilerine plaket verildi.

Daha sonra öğrenciler müzik eşliğinde doyasıya eğlendiler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —