Tarih: 05.04.2013 22:51

Besni KYK'dan ' Gençlik ve Başarı' Semineri

Facebook Twitter Linked-in

Adıyaman Besni Mehmet-Servi Erdemoğlu KYK müdürlüğü tarafından, yurtlarda barınan öğrencilere eğitsel-sosyal etkinlikler kapsamında “Gençlik ve Başarı, Gençlik ve İnanç” konulu seminer verildi.

 

 

Besni İmam Hatip Lisesi müdürü Hasan Tosun tarafından, Mehmet-Servi Erdemoğlu Öğrenci Yurdu'nda verilen seminere, Öğrenci Yurdu Müdürü Hüseyin Sonkaya ve KYK personeli ile birlikte sayıda öğrenci katıldı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği seminerde konuşmacı Hasan Tosun katılımcılara zamanın nasıl yönetilmesi gerektiği ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Sağa sola harcanan çok fazla zamanın olduğunu aktaran Tosun, etkili ve etkin zaman yönetimi konusunda bilgilendirerek öğrencilerin daha başarılı olması noktasında ne yapılması gerektiği ile ilgili açıklamalarda bulundu.




Maddeci bir dünyada yaşadığımızı ifade eden Tosun, “Her şey mekanikleşti, artık insanlar arası ilişkiler maalesef, genellikle menfaatlere dayanıyor. Bilgimiz fazlalaştıkça, bilgeliğimiz azalıyor. Ekonomik güvenceye kavuştukça canımız daha çok sıkılıyor ve güvensizliğimiz artıyor. Eğlenceye daldıkça daha doyumsuzlaşıyoruz ve hayattan daha az hoşnut kalıyoruz. Şurada biraz rahatlık, orada biraz neşe ararken, hiçbir şeyin kalıcı ve doyurucu olmadığını görüyoruz. Durulmayan bir deniz gibiyiz, arayışımız hep sürüp gidiyor. İnsanlar yalan söylüyor, aldatıyor,  çalıyor, öldürüyor ve savaşıyorlar ama kendileri ve ait oldukları topluk için huzur, güvenlik, gönül ferahlığı ve mutluluğu bulamıyorlar.

 


Kanaatimce, insanın mutlu olabilmesi için kendi hayatının ve dünyanın bir anlamı olduğuna inanması lazım. Eğer hayatımızın ulvi bir gayesi yoksa veya dünyayı boş ve yaşamayı absürd (saçma) kabul ediyorsak bakışlarımız da anlamsı olacaktır. İşte insanlara her şeyden çok, anlam ve mutluluk veren şey inançtır. ” dedi.



Günümüz dünyasında cahilliğin hüküm sürdüğünü, gençliğin cahillikle kuşatıldığını söyleyen Tosun, “Bataklıkta gül yetişmez” dedi. Günümüzdeki yaşantı biçiminden duyduğu şikayeti dile getiren Tosun, bu dönemde bilgi sahibi insanların tecrübelerini toplumla paylaşmasının önemine dikkat çekti.

 


Ahlak ve namus konusunun çok önemli olduğuna vurgu yapan Tosun, “Ahlaksızlık diye bir şey de yoktur. İyi ahlak vardır, kötü ahlak vardır. Kötü ahlak da bir ahlaktır. Önemli olan ahlakı nasıl elde edeceğimiz, normlarını nasıl öğreneceğimizdir. Fatih Sultan Mehmet ve Sütçü İmam gibi değerler ile övünmemiz yetmez bunlar gibi yaşamamız gerekir.Bunlar öğrenildiğinde insanlık doğru yola girecektir” diye konuştu.


Program sonunda katılımlarından dolayı KYK Müdürü Hüseyin Sonkaya konuşmacı Hasan Tosun’a teşekkür ederek katılım belgesi takdim etti. Program öğrencilere ve katılımcılara yapılan ikram ile sona erdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —