Tarih: 09.07.2025 22:04

BESNİ ATIKSU ARITMA PROJESİNDE SAHA ZİYARETLERİ SÜRÜYOR

Facebook Twitter Linked-in

Asya Kalkınma Bankası (AKB) iş birliğiyle yürütülen "Afet Sonrası Belediye Hizmetlerinin İyileştirilmesi ve Dayanıklılık Projesi"  kapsamında, AKB yetkilileri ile İLBANK ve  Besni Belediyesi yetkililerinin  katılımı ile "Atıksu Arıtma Projesi" istişare toplantısı, mahalle muhtarlarıyla toplantı ve saha ziyaretleri gerçekleştirildi.

Recep Tayyip Erdoğan  Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Proje toplantısına; AKB heyetinden Çevre Danışmanı Miguel Diangan ve Sosyal Danışman Draga Veselinoviç katılırken, Gaziantep İLBANK heyeti ve Besni Belediyesi’nden Belediye Başkan Vekili İsmail Kığılı, Belediye Başkan Yardımcıları  Halil Karakuş ve Gökhan Serter, Muhtarlık İşleri Müdürü Kadir Ballı ve belediye personelleri katıldı.

Genel proje bileşenlerinin detaylarına yönelik danışmanlar tarafından yürütülecek ve proje detaylarının masaya yatırıldığı toplantıda; Mevcut ancak eski ve yetersiz kanalizasyon sisteminin değiştirmek, Atık suların herhangi bir dereye deşarj edilmeden önce arıtılmasını sağlayacak uygun altyapıyı sağlamak ve böylelikle olası kirlilik sorunu önlemek, Atık su yönetimine ilişkin düzenlemeler,  Atıksu Arıtma projelerinin kapsamı ve uygunluk kriterleri, Uygulama ve kurumsal düzenlemeler, Sosyal koruma önlemleri, Çevresel koruma önlemleri, Yoksulluk ve toplumsal cinsiyet unsurları, İşletme düzenlemeleri ve sürdürülebilirlik, Şehre ve Sosyal Çevreye Etkileri ve projenin yapım aşamasında karşılaşılacak sorunlar  görüşüldü.

Sosyal Danışman Draga Veselinoviç heyetle  birlikte projede etkilenecek olan vatandaşlar ile yüzyüze görüşerek projenin sosyal çevre üzerindeki etkisi ve oluşabilecek problemler üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Toplantı ve saha ziyaretlerinin ardından belediyeden yapılan açıklamada; "2028 yılında tamamlanması planlanan yaklaşık 85 kilometrelik kanalizasyon şebekesi ve atık su arıtma tesisi ile birlikte vatandaşlarımızın hayat kalitesini artırmak ve şehir altyapısını çağın gerekliliklerine uygun hale getirmiş olacaktır. Proje tamamlandığında  Besni’miz altyapı, üstyapı ve atık arıtma tesisi ile daha modern ve yaşanılabilir bir şehir  hedefindeyiz" denildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —