-
BIST 100
16084,99%-0,25
-
DOLAR
44,36% 0,06
-
EURO
51,41% 0,21
-
GRAM ALTIN
6315,36% -1,68
-
Ç. ALTIN
10945,35% 0,00
BESNİ AİLE DESTEK MERKEZİ KADINLARA YUVA OLUYOR
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında tüm Türkiye’de faaliyetlerini sürdüren Aile Destek Merkezleri (ADEM) kadınlara yuva oluyor.
Aile Destek Merkezleri kadınların; psikososyal, sosyokültürel, mesleki ve kişisel yönden gelişimleri ile toplumsal entegrasyonlarını sağlamaya yönelik faaliyet gösteriyor. Çeşitli alanlarda beceri kurslarının yer aldığı ADEM'e Besni’de kadınlar özellikle 6 Şubat depremlerinden sonra ilgi gösteriyor.
Hali hazırda 100’ün üzerinde kursiyeri bulunan Besni Aile Destek Merkezi, 11 usta öğretici ve 27 kreş öğrencisi ile faaliyetlerini sürdürüyor. Kurslardan faydalanan kadınlara ayrıca proje sonunda teşvik ödemeleri de yapılıyor.
Aile Destek Merkezi’nde düzenlenen kurslar hakkında açıklamada bulunan Besni Kaymakamı Çağlar Partal, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem felaketi nedeniyle ara verdikleri kurs faaliyetlerine yeni bir binada yeniden başladıklarını söyledi.
ADEM bünyesinde açtıkları kurslarla hem kadınlara meslek edindirmeyi hem de evlerine gelir getirmelerini sağlamayı amaçladıklarını kaydeden Partal, bunların yanı sıra özellikle deprem sonrası kadınların psikolojik olarak da iyi bir noktaya gelmelerini istediklerini dile getirdi.
Kursa gelen kadınların çocuklarıyla ilgili sorun yaşamamaları adına ADEM bünyesinde bir de kreş bulunduğunu aktaran Kaymakam Partal, annelerin gözü arkada kalmadan kurslara katılım sağladıklarını söyledi.
Meslek edindirme kursları açarken ekonomik döngü sağlamayacak ve pazarlanmayacak ürünlere girmemeye özen gösterdiklerini anlatan Partal; “En nihayetinde burada kullanılan kamu kaynağı, büyük hedefler koyup belki ileriki süreçte üretildi ama pazarlanmayacak ürünlere de girmemeye çalışıyoruz. Çünkü böyle bir hedefle girdiğimizde kursiyerimizde hem büyük bir beklenti oluşuyor hem de satılmadığında kamunun kaynağının boşa gitmesi söz konusu oluyor. Bu tip bir duruma da dikkat ederek kurslarımıza devam ediyoruz. Şuana kadar başarılı bir şekilde devam ediyor, kursiyerlerimizden ve vatandaşlarımızdan gelen taleplere göre de kurs çeşitlerini artırıyoruz” şeklinde konuştu.
Adıyaman’da güvenlik ve asayiş tablosu açıklandı: 362 aranan şahıs yakalandı - Videolu Haber
Altında Son Durum:26 Mart 2026 Gram ve çeyrek altın kaç TL oldu? Altın fiyatları ne kadar?
Adıyaman’a 100 Yataklı Devlet Hastanesi Müjdesi! İhale süreci tamamlandı
CHP’li Milletvekili Akay’dan AK Parti’ye ‘vergide adalet’ tepkisi
Kahta Belediyesi’nden yaz öncesi dere temizliği
Adıyaman hava durumu nasıl?27-28 Mart Yağış var mı? Sıcaklıklar artacak mı?
‘İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa’ kampanyasında 513 bin kilo verildi
Kahta’daki TOKİ Konutları’nda yağış krizi: Bodrum katları lağım bastı - Videolu Haber
ADYÜ Teknokent 2025 Yılı Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi
Badem, Adıyaman tezgahlarında yerini aldı - Videolu Haber
Adıyaman Belediyesi Yeşilyurt Kreş ve Gündüz Bakımevi başvuruları devam ediyor - Videolu Haber
Kahta’da anne ve kızına hayırseverlerden destek: Evleri komple onarılacak - Videolu Haber
Adıyaman'da deprem şehitleri Hayrunnisa ve Meryem Berkin’in adı miniklerle yaşatıldı - Videolu Haber
Adıyamanlı sporcular, Avrupa Şampiyonası için milli takıma seçildi
Adıyaman Üniversitesi’nden ‘QR Nesli İyilik Peşinde’ etkinliği
AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Bakan Uraloğlu’nu ziyaret etti: Ulaşım projeleri konuşuldu
Prof. Dr. Şirik, Altınşehir Mahallesi Hastane Projesi’ni sahada inceledi - Videolu Haber
Muhsin Yazıcıoğlu için Adıyaman’da mevlit okutuldu - Videolu Haber
Adıyaman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden staj başvuru duyurusu
Balkan Gençlik Hareketi: Adıyaman’dan uluslararası gençlik adımı
İran-ABD-İsrail gerginliği tırmanıyor: ABD paraşütçüleri Hark Adası’na yola çıktı
Adıyaman Üniversitesi’nden deprem bölgesindeki gençlere robotik kodlama desteği
Vali Osman Varol Hasan Taşar Hatip Ortaokulu’nda öğrencilerle bir araya geldi
Adıyaman’da işsizlik oranı çevre illerin üzerinde seyrediyor
Adıyaman’da yeni kreş ve gündüz bakımevi hizmete açıldı
İşsizlik oranı 2025’te %8,3 ile 2012’den bu yana en düşük seviyeye geriledi
Besni’de Köprüde İntihar Girişimi Engellendi
Malatya’da 7/24 canlı yayın dönemi başladı
Bakan Işıkhan açıkladı: İşsizlik 2025’te 13 yılın en düşüğüne geriledi
Adıyaman’da su abone sayısı 3 ayda rekora ulaştı
Yükleniyor



