Tarih: 07.06.2018 16:05

Besni Medeniyet Derneği’nden İftar Yemeği

Facebook Twitter Linked-in

Medeniyet Derneği Başkanı Haydar Özalp yaptığı açıklamada “Medeniyet Vakfı bünyesinde faaliyetlerimizi sürdürdüğümüz Besni medeniyet Derneğimizin bu yılki iftar programı dernek üyelerimiz ve vatandaşların katılımlarıyla icra ettik.

Bu tür toplu iftar programları, ayni sofrayı aynı mekânı paylaşabilmek, toplum olabilmenin sigorta vazifesini görür. Müslümanların yalnız kalmayı, bencilliği, sadece kendini düşünmeyi hayat tarzı haline getirdikleri şu zamanda sofra birlikteliği, gönül birlikteliğini güçlendirmemiz lazım.

 Ayrıca Ramazan ve bütün hayat, Kuranı Kerim ile Mana bulur, hak ve hakikat adalet onunla yerine gelir, böyle önemli bir gücü elimizden düşürmemeliyiz. Çokça okumalı, anlamak için ilim ehline kitaplara yani ilimde Rasih olanlara da müracaat etmeliyiz.

Ramazan zekât ve fitir ayı. Müslümanlar maddenin köleliğinden kurtulmalı kazancını paylaşmayı öğrenmelidir. Muhtaç olanlar ile aramızdaki köprü zekat ve sadaka ile gönüller kazanmaktır.

Medeniyet derneğimiz İslam’ın toplumun harcı olan bu önemli işlerde daima elinden geleni yapmaya çalışmaktadır ve çalışacaktır da. Yarınlar bugün rahatından vazgeçebilenler için umut vericidir, imar edicidir.

Davete katılan tüm dostlara teşekkürlerimizi sunar Rabbimizin ameli Salih olarak kabulünü niyaz ederiz. Allah hayırlara vesile kılar inşallah. Davet etmeyi unutmuş olabileceğimiz dostlardan da helallik dileriz” dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —