• BIST 100

    16963,45%-0,31
  • DOLAR

    43,85% 0,05
  • EURO

    51,67% -0,08
  • GRAM ALTIN

    7230,83% -2,01
  • Ç. ALTIN

    11832,60% -0,40

Besni ADD’de Erol Özbay dönemi

Atatürkçü Düşünce Derneği Besni Şubesi 10. Olağan Genel Kurul toplantısını gerçekleştirdi. Tek liste halinde gidilen kongrede Abdurrahman Erol Özbay oy birliğiyle derneğin yeni şube başkanı oldu.

GÜNDEM 25.02.2020 13:27:55 0
Besni ADD’de Erol Özbay dönemi

Dernek binasında yapılan kongreye ADD İl Başkanı Aslan Palalı, CHP İlçe Başkanı Vakkas Acar, Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayati İşitmen, Besni Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mitat Songur, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan kongre divanın oluşturulmasıyla devam etti. Yapılan oylama sonucunda Divan Başkanlığına Selvinaz Karaboğa, katip üyeliklerine ise Abdurrahman Güneş seçildi.

Bahçeci; “Atatürkçülük bizlere yön veren temel felsefedir”

Daha sonra kongrede açılış konuşmasını yapan mevcut dernek başkanı Akif Bahçeci; “ Öncelikle derneğimizin olağan genel kurul toplantına gelerek şeref veren herkese teşekkür ediyorum. Değerli dostlar, Atatürkçülük bizlere yön veren temel felsefedir. Ben Atatürkçüyüm diyen kişiler büyük bir ailedir. O nedenle Atatürkçü Düşünce derneğini ben sadece üyelerden ve yönetimden oluşan bir topluluk olarak görmüyorum. Atatürkçü olmak büyük bir aileye mensup olmak demektir ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere bırakmış olduğu başta bağımsızlık anlayışı, milli egemenlik ruhu, akıl ve bilimin rehberliğinde çağdaş olmayı hedef kılmış bir aile örgütüyüz. Bu nedenle Atatürkçü ruha sahip olan arkadaşlarımızın Atatürk Cumhuriyetini tekrardan inşa etme noktasında ellerinden gelen gayreti göstereceğine inancım tamdır” şeklinde ifade etti.

“Türkiye ve ADD’nin tek lideri Mustafa Kemal’dir”

Atatürkçü Düşünce Derneği ve Türkiye’nin tek liderinin Mustafa Kemal Atatürk olduğunu ifade eden Bahçeci şöyle devam etti; “Değerli dostlar, özellikle son yıllarda ülkemizde yaşadığımız ve Atatürk Cumhuriyetinden uzaklaşma olarak değerlendirdiğimiz birçok eylemlere tanık oluyoruz. Bu eylemlerin olduğu süreç içerisinde eğer ben Atatürkçüyüm diyen arkadaşlarımız görevden kaçma gibi bir gayret içerisine girerlerse ve yapılan çalışmalara uzaktan yakından destek olmazlarsa kusura bakmasınlar bu ailenin bir ferdi olmayı hak etmiyorlardır.

Atatürkçü Düşünce Derneği kendisine lider seçmez. Atatürkçü Düşünce Derneği bir örgütlü yapıdır. Bu nedenle ben diyorum ki, Türkiye ve Atatürkçü Düşünce Derneğinin tek bir lideri vardır, oda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bizler onun bize bırakmış olduğu ilke ve devrimlerden yola çıkarak onun maneviyatına sahip çıkmak zorundayız” diye konuştu.

“Görev süremizce elimizden gelen gayreti göstermeye çalıştık”

3 dönemlik görev süresi boyunca önemli çalışmalara imza attıklarını dile getiren Bahçeci konuşmasını şu ifadelerle tamamladı; “Şahsım olarak üç dönem Atatürkçü Düşünce Derneği Besni Şube Başkanlığı görevini yürüttüm. Bu süre içerisinde örgütümüz içerisindeki arkadaşlarımızın, Sivil Toplum Kuruluşlarımızın Başkanlarının, siyasi partilerimizin başkanlarının büyük desteklerini gördük. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Mustafa Kemal’in bizlere bırakmış olduğu çağdaş Türkiye Cumhuriyetini yaşatma gayretini bizler sadece söylemlerimizle değil, bunu yaşayarak, uygulayarak ve harekete geçerek göstermek zorundayız. Eğer Atatürkçü düşünceye sahip bireyler topu sadece bir gruba, bir kişiye veya bir topluluğa atmakla sorumluluğunu yerine getirdiğini sanıyorsa büyük bir yanılgıya düşüyordur. Çünkü Atatürkçü ruhu taşıyan her gönüldaşımızın elinden gelen gayreti göstermek zorunda olduğunu iyi bilmesi gerekir.

Üç dönemlik görev süremizce Atatürkçü Düşünce Derneği olarak çalışmalarda elimizden gelen gayreti göstermeye çalıştık. Bu konuda benimle beraber görev alan değerli yol arkadaşlarımla, yeri geldi evlerimizden zaman ayırarak buraya geldik ve çalışmalarımızı yürütmeye çalıştık. Yeri geldi bazen benim çıkışlarıma göğüs gerdiler o arkadaşlarıma da ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Bu süre içerisinde Atatürkçü Düşünce Derneği olarak elimizden geldiği kadar bir şeyler yapmaya çalıştık.  Ama Türkiye genelinde de Besni’de de yaşadığımız politikalarla Atatürkçü Düşünceyi ve yapıyı pasifize etme gayretlerinin de olduğunu gördük. Ama biz Atatürkçüler bu pasifize etme karşısında sessiz kalırsak ve sesimizi yüksek perde de çıkarmadığımız takdirde kendi düşüncelerimizi belli aralıklarla yapacağımız etkinlerle halka indirgemedikten sonra biz görevimizi yapmıyoruz demektir. İşte Atatürkçü düşünce bu nedenle durağanlıktan uzaklaşıp dinamik yapıya bürünmek zorundadır. Atatürkçülüğün sadece bir tabela derneği olmasını ben şahsen içime sindiremem. Çünkü Atatürkçülük ondan aldığımız feyizle durağanlığı değil dinamikliği içerir. Bu nedenle derneğimize üye olan ve olacak arkadaşlarımızın bu ruhu taşıması lazım ve ben ne kadar Atatürkçüyüm ve ne kadar destek veriyorum sorgulamamız lazım. Bu vesileyle bu süreç içerisinde Atatürkçü Düşünce Derneği Besni Şubesi gerek genel merkez bağlamında gerekse de Türkiye’nin birçok örgütleriyle beraber işbirliği içerisinde olmayı başarmıştır. Tekrardan kongremize geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyor, oluşacak yeni yönetime de başarılar diliyorum” dedi.

Palalı; “Besni Şubemizin çalışmalarını gıpta ile izledik”

Daha sonra konuşan ADD İl Başkanı Aslan Palalı ise; “Değerli Atatürkçü dostlar hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bende beş dönemdir bu görevi yürütüyorum. Akif başkanımız ve siz değerli yoldaşlarımızla biz hiçbir zaman ödün vermeden bu sisteme bu rejime teslim olmadan, düşüncelerimizi ve ideolojimizi yaşatmak anlamında alanlarda, meydanlarda ve üzerimize düşen şekilde yükleri kaldırdık. Çalışmaya ve kaldırmaya da devam edeceğimizi düşünüyorum.

Atatürkçü Düşünce Derneği il Başkanlığı olarak Besni Şubemizin çalışmalarına birebir yıllardır şahit oluyoruz ve gerçekten gıpta ile de izliyoruz. Akif Başkanım ve şimdiye kadar görev almış tüm arkadaşlarımızı yürekten kutluyorum.

Çok örnek çalışmalarımız var. Halıcılık anlamında Besni’de çok güzel bir adım atıldı. Bazı konularda Adıyaman’dan çok daha iyisiniz bunu söylemek isterim. Besni Eğitim Bayramındaki duruşunuz, sosyal faaliyetler ve alanlardaki duruşunuz gerçekten çok güzel, bunun devam etmesini istiyoruz. Ben seçilecek arkadaşlarımızın bu görevi üstlenecek arkadaşlarımızın en güzel şekilde yapacağına inancımla seçilecek arkadaşlara başarılar diliyorum. Birlikte yol yürüdüğümüz arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Özbay; “Gösterdiğiniz Teveccühe layık olacağız”

Konuşmaların ardından derneğin faaliyet ve mali raporları ile 2020 yılı tahmini bütçesi okunarak ibraları yapıldı.

Daha sonra seçime gidildi. Tek liste halinde gidilen kongrede Abdurrahman Erol Özbay oy birliğiyle dernek başkanlığına seçildi. Seçimin ardından konuşan yeni dernek başkanı Erol Özbay ise; “Kıymetli Atatürkçü arkadaşlar hepinize saygılar sunuyorum. Göstermiş olduğunuz bu teveccühe layık olacağız inşallah. Eski yönetimin tabi ki bizlere destekleri olacak, olması da lazım. Onlar ayrılıp da biz devam etmeyeceğiz hep beraber olacağız. Hepinize gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Derneğimize ve Besni’mize hayırlı olsun” dedi.

Yapılan 10. Olağan genel Kurulla birlikte yeni yönetim ise şu isimlerden oluştu; Abdurrahman Erol Özbay, Arzu Kahraman, Sevgi Irmak, Seval Ocakçı, Mustafa Şahin, Kerim Doğru, Yılmaz Korkmaz.

 

Mehmet Ali Kaya, deprem acısını Avrupa Şampiyonluğu ile taçlandırdı - Videolu Haber

Adıyaman’da altyapı ve üstyapı çalışmaları aralıksız sürüyor

SANKO Okulları’ndan VEX IQ Robot Yarışması’nda çifte birincilik

Kahta Belediyesi ve İlçe Müftülüğü’nden çocuklara özel Kur’an programı

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Devlet Bahçeli’ye ziyaret

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Kasım Turgut Görevinden Ayrıldı

Gölbaşı Atatürkçü Düşünce Derneği Şubesi Olağan Kongresini gerçekleştirdi

Buca Belediyesi’nden Adıyamanlı öğrencilere ücretsiz dijital dershane desteği

Vali Varol, halk buluşmalarında vatandaşların talebini dinledi

CHP’li Tanal’dan Adalet Bakanı’na tepki: ‘Adalet makamı parti vitrini değildir’

Bahçeli: ‘MEB’in ramazan genelgesi yerinde ve kıvamında bir adım’

Adıyaman’da mera alanları TARDİP ile iyileştirilecek

Başkan Alsan’dan ramazan eleştirisi: ‘Fakir sofrasına oturmak başarı değil’

PTT sorgusuyla ikinci el araçta kilometre oyunu önleniyor

Adıyaman'da Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından öğrencilere doğa eğitimi verildi

27 ilde kaçakçılık operasyonu: 259 şüpheli gözaltına alındı

TCMB Hanehalkı anketi: 12 aylık enflasyon beklentisi değişmedi

4., 5., 8., 9. sınıf ve lise hazırlık öğrencilerine ücretsiz teknoloji eğitimi

Adıyaman’da avcı eğitim kursu tamamlandı

Başkan Tutdere’den Kent Meydanı Projesi'ne inceleme

Akaryakıta yeni zam: Adıyaman’da motorinin litresi 62,59 TL oldu

Vali Dr. Osman Varol ‘Tarım, Orman ve İnsan’ sergisini ziyaret etti

Vali Varol, A101’in İmamağa Mahallesi’ndeki iftarında vatandaşlarla buluştu

Akdeniz’de 4 büyüklüğünde deprem

Altın fiyatlarında geri çekilme:24 şubat 2026 Gram ve çeyrek altın kaç TL oldu?

Adıyaman'da hava durumu nasıl olacak, Meteoroloji 24-25 Şubat Adıyaman genelinde hava nasıl olacak?

Adıyaman’da sürdürülebilir salep üretimi için yeni proje

Adıyaman’da ‘Vergi Haftası’ etkinlikleri başladı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Beştepe’de toplandı

BDDK verileri döviz zengini iller açıklandı

Yükleniyor

Mehmet Ali Kaya, deprem acısını Avrupa Şampiyonluğu ile taçlandırdı - Videolu Haber

SANKO Okulları’ndan VEX IQ Robot Yarışması’nda çifte birincilik

Adıyaman’da avcı eğitim kursu tamamlandı

Girne Ortaokulu Öğrencilerinden Çifte Spor Başarısı

Gaziantep'te genç atletlerden Türkiye’de üç şampiyonluk

Galatasaray – Juventus maçını Joao Pinheiro yönetecek

Adıyaman Kadın Voleybol Takımı 2. Lig’e yükseldi

Genç Erkekler Futbol Turnuvası finali tamamlandı: Şampiyon Adıyaman Spor Lisesi

Juventus’tan Barış Alper Yılmaz için transfer iddiası

Kış Olimpiyatları’nda Türkiye süper takım kategorisinde 15’inci oldu

27 ilde kaçakçılık operasyonu: 259 şüpheli gözaltına alındı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonu: 4 şüpheli tutuklandı

Adıyaman’da aranan 66 şahıs yakalandı, 20’si tutuklandı

Van ve Hakkari’de 406 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Adıyaman'da huzur uygulması: 2 bin 158 kişiye kimlik kontrolü yapıldı

Jandarma Genel Komutanlığı’ndan 5 ilde narkotik operasyonu: 346 gözaltı

Bıçaklı kavgada yaralanan vatandaş hayatını kaybetti

Adıyaman’da uyuşturucu operasyonlarında 6 tutuklama, aranan 57 şahıs ise yakalandı

Adıyaman’da bıçaklı saldırıya karışan 3 kişi gözaltına alındı

Jandarma Ankara ve Diyarbakır’da 32 şüpheliyi yakaladı

Sezai Temelli Adıyaman’da konuştu: ‘Meclis komisyonu siyasi muhataplığın adresidir’ - Videolu Haber

MHP Adıyaman İl Başkanı İsmail Gümüş görevine başladı - Videolu Haber

Ağıralioğlu’ndan ittifak çıkışı: ‘Anahtar Parti hiçbir yapının gölgesine sığınmadan yoluna devam edecek’

MHP Kahta İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Dündar partisinden istifa etti

Nazif Atalay AK Parti’ye katıldı: Yeniden Refah Partisi’nden belediye başkan adayı olmuştu - Videolu Haber

Süleyman Kılınç Saadet Partisi Besni ilçe başkanı oldu

CHP heyeti 29 Ocak Perşembe günü Adıyaman’da vatandaşlarla buluşacak

Bakan Bolat: 'Kıbrıs davası şehitlerimizi rahmetle saygıyla yâd ediyorum'

Özgür Özel grup toplantısında konuştu: ‘Bir yılda ev sözü tutulmadı’

AK Parti Adıyaman İl Gençlik Kolları Başkanlığına Av. Hasan Ünsal atandı

Adıyaman’da altyapı ve üstyapı çalışmaları aralıksız sürüyor

Kahta Belediyesi ve İlçe Müftülüğü’nden çocuklara özel Kur’an programı

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Devlet Bahçeli’ye ziyaret

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Kasım Turgut Görevinden Ayrıldı

Gölbaşı Atatürkçü Düşünce Derneği Şubesi Olağan Kongresini gerçekleştirdi

Vali Varol, halk buluşmalarında vatandaşların talebini dinledi

CHP’li Tanal’dan Adalet Bakanı’na tepki: ‘Adalet makamı parti vitrini değildir’

Bahçeli: ‘MEB’in ramazan genelgesi yerinde ve kıvamında bir adım’

Adıyaman’da mera alanları TARDİP ile iyileştirilecek

Başkan Alsan’dan ramazan eleştirisi: ‘Fakir sofrasına oturmak başarı değil’

Besni'de vefat edenler 09.01.2025

Besni'de vefat edenler 05.01.2026

Besni'de vefat edenler 02.01.2026

Besni'de vefat edenler 30.12.2025

Besni'de vefat edenler 24.12.2025

Besni'de vefat edenler 20.12.2025

Besni'de vefat edenler 15.12.2025

Besni'de vefat edenler 09.12.2025

Besni'de vefat edenler 06.12.2025

Besni'de vefat edenler 19.11.2025

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 23 17 2 4 38 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 23 14 3 6 18 48
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 23 12 4 7 15 43
5.GÖZTEPE A.Ş. 23 11 4 8 11 41
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 23 10 7 6 14 36
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 23 7 6 10 -2 31
8.KOCAELİSPOR 23 8 9 6 -3 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 23 7 9 7 -10 28
10.CORENDON ALANYASPOR 23 5 7 11 -2 26
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 23 5 9 9 -7 24
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 23 6 12 5 -6 23
13.TÜMOSAN KONYASPOR 23 5 10 8 -8 23
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 23 6 12 5 -14 23
15.İKAS EYÜPSPOR 23 5 12 6 -16 21
16.KASIMPAŞA A.Ş. 22 4 11 7 -12 19
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 23 3 10 10 -25 19
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 23 3 16 4 -22 13