Tarih: 10.08.2024 18:15

Belediye Başkanı Alkan’dan Trafiğe Cep Otoparkı Çözümü

Facebook Twitter Linked-in

Besni Belediye Başkanı Reşit Alkan, Besni’nin en büyük sorunlarından olan otopark sorununu minimize etmek üzere çalışmaların başladığını belirtti.

Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Reşit Alkan, “ İlçemizde çok ciddi bir otopark sorunu vardı. Bizlerde bu sorunu nasıl çözme kavuştururuz diye çalışmalara başlayarak, çarşı merkezine yakın arka cadde ve sokaklarda depremde hasar almış ve yıkımı gerçekleştirilmiş veya yıllardır boş olan alanları, belediyemiz imkânları ile düzenlenmesini sağlayarak cep otoparkı olarak hazırladık.

Biliyorsunuz ki trafiğin en yoğun olduğu Atatürk Caddesi üzerinde trafik park yasağı uygulanmakta, 20 dakikanın ardından trafik cezası uygulanmaktadır. Bu sebeple cep otoparklarımızı trafiğin en yoğun olduğu ana caddelerin bir arka sokaklarında olması ile vatandaşlarımız araçlarını bu alanlara park ederek, alışverişlerini daha rahat bir şekilde gerçekleştirebilirler.

Dumlupınar Mahallesi Baykara Caddesinde yaklaşık 50-60 araçlık cep otoparkı, Yıkılan Safyün Taziye Evi yerine açılan 15-20 araçlık cep otoparkı, Yeni Besni Mahallesi Konteyner Çarşı yanında yaklaşık 35-40 araçlık cep otoparkı, Yeni Besni Mahallesi Merinos Caddesi üzerinde yaklaşık 45-50 araçlık cep otoparkı ve yine Yeni Besni Mahallesi Merinos Caddesi üzerinde 7-8 araçlık cep otoparkı olmak üzere şuana kadar 5 alanı cep otoparkına çevirdik. 

Yine kullanılmayan vaziyette olan alanların düzenlemelerini yaparak, cep otoparkı olarak hemşerilerimizin hizmetine sunmaya devam edeceğiz.” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —