Tarih: 25.06.2024 23:29

Belediye Başkanı Alkan "Batık Belediye Değil, Enkaz Devraldık!"

Facebook Twitter Linked-in

Besni Belediye Başkanı Reşit Alkan,  belediye personeli ile bir araya gelerek belediyenin mevcut durumu hakkında istişare etti. Toplantıda konuşan Başkan Alkan, belediyenin borcu başta olmak üzere deprem sonrası alınan personeller ve işten çıkarılma konuları üzerine açıklamalarda bulunurken, ekonomik durumu düzeltme adına çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

ALKAN PERSONELLERLE BİR ARAYA GELDİ

Göreve geldiği günden itibaren haftalık müdürler toplantısı ve personeller ile Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde bir araya gelerek istişare yapmaya önem veren Belediye Başkanı Reşit Alkan, belediye çalışmaları ve mevcut ekonomik durum üzerine personellere bilgi verdi. 

Toplantıda konuşan başkan Alkan, belediyenin ekonomik olarak enkaz altında olduğunu belirterek, enkaz üzerine bina kurmaya çalıştıklarını ifade etti. 

Toplantıda konuşan Alkan; “225 milyon borç yükü ile göreve geldiğimiz günden itibaren ekonomik olarak bu durumu nasıl düzelteceğimizin peşindeyiz. Behesna şirketinden dolayı belediyeye ayrıyeten 40 milyon civarında bir borç yükü biniyor. Batık bir belediye değil adeta enkaz devraldık, bizden önce görev yapanlar belediyenin ekonomisini düşünmeden hareket etmişler. Deprem sonrası Belediyeye 362 Personel alımı yapılmış. Bütçenin yüzde 30’u kadar personel alınabilirken, yüzde 52’nin üzerinde personel alınmış. Alınan personellerle ilgili olarak biz kalırsak, neşter vururuz, kalmazsak bizden sonraki ne yaparsa yapsın mantığı ile hareket edilmiş. Çünkü onlarda biliyorlar ki kalsalar dahi bu iş böyle gitmeyecek ve bahaneler üretilerek personeller tekrar çıkarılacak veya maaşlarını alamadan çalışacaklardı. Araç filosunun neredeyse tamamı arızalı, 3 tanesini tamir ettiriyoruz, 5 tanesi bozuluyor. En azından sağlam bir araç filosu oluştursaydınız da biz de size dua etseydik. Onca para gelmiş ama ortada yok” şeklinde konuştu.

“PERSONEL ÇIKIŞI YAPMAK ZORUNDA KALACAĞIZ”

Personellerin işten çıkarılması konusuna değinen Başkan Alkan, "Bütçe sınırının aşılması ve gelen paradan daha fazla personel maaşı olmasından dolayı personel çıkışı yapmak zorunda kalacağız. Ama halen personel çıkışı yapmamak adına temaslarımız devam ediyor. Belediyemize ekonomik katkı sağlayacak projeler için uğraşıyoruz. Şu durumda personel çıkışı yapacağız gibi görünüyor, fakat beklediğimiz haberler var onlar gerçekleşirse inşallah çalışan hiçbir personelimizi mağdur etmeyeceğiz. Olur da haberler olumsuz gelişirse de benim size sözümdür. Belediyemize ekonomik katkı sağlayacak projeleri hayata geçirince işten çıkışı yapılan Personelimiz öncelikli olmak üzere yeniden işe alınacak veya o gün o Personelimiz dilerse yerine önerdiği bir başkasını işe alacağım” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —