Tarih: 12.02.2014 21:59

BDP Aday Tanıtım Toplantısı Düzenledi

Facebook Twitter Linked-in

BDP İlçe Başkanlığı Binası önünde yapılan aday tanıtım toplasında konuşan Adıyaman HDP il eş başkanı Fahriye Akbaba  “Bizler Rojava devriminin verdiği güç ve inançla seçim kampanyası yürütüyoruz. Rojava halkı, en zor koşullarda zafer kazandı. Bizler de, 30 Mart’ta zaferi kazanarak, demokratik belediyeciliğimizi kuracağız. Biz kadınlar, eş başkanlık sistemimizle, ilk kez yönetimlerde eşit temelde söz ve karar sahibi olacağız. Bunun için seçim çalışmalarında, biz kadınlara çok iş düşmektedir.


Eşitlik haklarımız için, demokratik özgür bir kent için, kadına yönelik her türlü ayrımcı uygulamalara, şiddet, taciz ve tecavüze hayır demek için. kapı kapı dolaşarak kendimiz ve kentimiz için oy isteyeceğiz. Tıpkı Rojava’da ki devrim gibi, Besni’de de kadınlar, demokratik belediyeciliğin öncü gücü olacaktır. 30 Mart’ta kadınların iradeleşmesi dileğiyle hepinizi saygıyla selamlıyorum.”dedi.


Fahriye Akbaba’dan sonra konuşan BDP Besni Belediye Başkan Adayı Şevket Korkmaz ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi. “Öz yönetimle, özgür kimlik şiarıyla başlattığımız yerel yönetimler sürecini bugün burada devam ettiriyoruz. Biz doksan yıldır ülkemizin yönetim anlayışını, ulus devlet mantığını bir tarafa bırakarak bugüne kadar alışıla gelmiş yerel yönetim anlayışlarını bir tarafa bırakıyoruz, yeni bir yönetim anlayışıyla sizlerin huzurunda olacağız. Bizim yönetim anlayışımızın ana şiarından bir tanesi de ben anlayışı yoktur, ben yaptım, ben emrettim anlayışı yoktur, biz vardır. Biz birlikte yöneteceğiz bu kenti, biz birlikte karar alacağız, şehrimizi birlikte yaşanılır bir hale getireceğiz.


Biz bu kenti birlikte yöneteceğiz, bu ülkeyi birlikte yöneteceğiz. Bu ülkenin gelecek umudu BDP ve onun bileşeni HDP’dir. Biz HDP ve BDP olarak diğer bileşenlerimizle bu ülkeyi özgürleştireceğiz ve özgürleşinceye kadar da mücadele edeceğiz.


Biz bugün yeni bir hamle başlatıyoruz, eş başkanlık sistemi. Yani ilçemizi, beldemizi, ilimizi ve büyük kentlerimizi iki tane belediye başkanıyla beraber yöneteceğiz. Birisi erkek, biri kadın. Şimdi kadın kurtuluş ideolojisiyle başlattığımız hamle ve beş bin yıldır devam eden erkek egemen sistemi ve Sümer laik devletlerle başlayan devletleme sistemiyle birlikte ilk olarak özel mülkiyet olarak kadın ele alınmış. Önce kadın üzerinde özel mülkiyet kurulmuş. Biz bu beş bin yıllık geleneği alt üst edeceğiz, değiştireceğiz, dönüştüreceğiz ve kadın ile erkek arasında farkın olmadığını kadınla erkeğin eşit olduğunu ve bir kentin nasıl yönetileceğini de birlikte göstereceğiz.


Bir kere şeffaf olacağız. Şeffaflık bizim en doğru ilkemiz olacak. Hesap verilebilir, hesap sorulabilir, gerekirse halkımız bizi beğenmezse bizi geri çekme hakkına sahip olacak. Yani böyle şeffaf bir politika izleyeceğiz. Tepeden yönetilen, bürokratlarla yönetilen bir ilçe değil, halkın kendi kendisini yönettiği bir şekle dönüştüreceğiz.


Yapılan konuşmaların ardından barış güvercinleri uçuruldu.


Gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısına HDP Adıyaman Eş Başkanı Fahriye Akbaba, Besni BDP Eş Başkanı Nimet Öztrak, BDP Besni Belediye Başkan adayı Şevket Korkmaz, Gölbaşı BDP Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Tekküpeli, Çakırhüyük BDP Belediye Başkan Adayı Haci Doğan, partililer ve halk katıldı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —