Tarih: 15.06.2024 16:59

BAYRAMA SAATLER KALA BESNİ KURBAN PAZARINDA SON DURUM

Facebook Twitter Linked-in

Kurban Bayramına saatler kala Besni Hayvan Pazarında yoğunluk yaşanıyor. Vatandaşlar kurban ibadetini yerine getirmek için hayvan pazarında kurbanlık bakarken satıcılar ise ikiye bölünmüş durumda. Kimi satıcılar satışlarının iyi gittiğini dile getirirken bazıları ise henüz siftah yapamadığını söyledi.

SATICILAR İKİYE BÖLÜNMÜŞ DURUMDA

Besni’de kurban pazarında Kurban Bayramı'na 1 gün kala yoğunluk başladı. Arefe gününde kurbanlıklarını almak isteyen vatandaşlar, pazara akın ederken, besiciler ise kurulan pazarlarda yıl boyunca besledikleri kurbanlıkları satıp emeklerinin karşılığını almaya çalışıyor.

Son pazarlıkların yapıldığı kurban pazarında bazı satıcılar ellerindeki kurbanlıkların tamamını satarak evlerinin yolunu tutarken bazıları ise henüz siftah bile yapamadıklarını dile getirdi.

Satışlarından memnun olan satıcılar gazetemize yaptıkları açıklamada; “Öncelikle bayrama son gün kala böyle yoğunluk olması bayramın manevi atmosferi açısından mutluluk verici. Bazılarımız ellerindeki kurbanlıkların tamamını sattı. Ancak yıl boyu verdiğimiz emeğin karşılığını yinede tam anlamıyla almış değiliz. Yem fiyatlarındaki yükseklik ve maliyetler belimizi büküyor. Şuan elimizdeki hayvanları satmamızla sadece zarar etmemiş olduk. Bu şekilde giderse önümüzdeki yıl çoğu besici kurbanlık yetiştiremeyecek” dediler.

Henüz siftah yapamadığını dile getiren bazı besiciler ise; “Yani aslında genel anlamda bir durgunluk var. Sadece burası için değil Türkiye geneli bu böyle. Pazar kalabalık ama alan çok az. Bakıp geçiyorlar. Henüz siftah dahi yapamayanlarımız var. Bu şekilde giderse verdiğimiz emeklerin karşılığını alamadan bir bayram geçirmiş olacağız” şeklinde ifade ettiler.

FİYATLARDA SON DURUM

Bayram arefesinde kurbanlık fiyatları ise değişkenlik gösteriyor. Günler öncesinde kilogramı 220-250 lira arasında satılan bir kurbanlık ortalama 15bin liradan alıcı buluyordu. Hem bayrama son gün kalması hem de satıcıların ellerindeki kurbanlıkları satmak istemesiyle bu fiyat bazı satıcılarda 200 liralara kadar düştü.  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —