• BIST 100

    10080,30%1,33
  • DOLAR

    39,82% 0,04
  • EURO

    46,90% -0,11
  • GRAM ALTIN

    4278,83% 1,21
  • Ç. ALTIN

    6852,92% 3,13

BAKAN YARDIMCISI AHMET AYDIN’DAN BESNİ’YE ZİYARET

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Besni’ye geldi.

GÜNDEM 19.01.2025 15:50:00 0
BAKAN YARDIMCISI AHMET AYDIN’DAN BESNİ’YE ZİYARET

Ziyaretlerine ilk olarak esnaf ziyaretiyle başlayan Bakan Yardımcısı Aydın, daha sonra çalışmaların devam ettiği Kent Meydanı Projesi alanında incelemelerde bulundu.

İncelemelerinin ardından AK Parti İlçe Başkanlığını ziyaret eden Aydın, partililerle bir araya geldi. Bakan Yardımcısı Aydın’a temasları sırasında AK Parti Adıyaman Milletvekili Hüseyin Özhan, Belediye Başkanı Reşit Alkan, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Can Erdoğan, belde belediye başkanları ve STK Temsilcileri eşlik etti.

AK Parti İlçe Teşkilatı ziyareti sırasında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Reşit Alkan; “Bütün katılımcıların huzurunda Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz, bu süreçte oldukça büyük bir uğraş verdik. Çok ihanet gördük, çok arkadan hançerleyenleri gördük. Ancak Sayın Bakanımız hiçbir zaman ne davasını ne partisini ne de bizi sattı. Yanımızda oldu, sağ olsun.

Kendisi göreve geldiği dönemde, daha önce hiç konuşmadığımız halde, hem meydan projesini hem de çağrı merkezini burada, meydanda, hiç haberi olmadan bir nevi pimini çekip kucağına bıraktık. Sağ olsun, Sayın Vekilimiz ile birlikte gereğini yaptı. Bu meydanın yapılması aslında çok zor bir mevzuydu. Çünkü insanlar öncelikle “Önemli olan bizim için konut.” diyorlardı. Evlerinden, yuvalarından ayrı oldukları için meydan projesi onlara biraz daha lüks gibi geliyordu.

Ancak Sayın Bakanımla birebir görüşerek, her Ankara’ya gittiğimizde hatırlatarak, üzerlerine düşeni Sayın Vekilimle birlikte fazlasıyla yaptılar. Sadece meydan ve çağrı merkezi değil, Ankara’daki diğer tüm işlerimizle ilgili de sağ olsun elinden gelenin fazlasını yapıyor. Büyük bir özveriyle yanımızda, bizim için çalışıyor. Bu, bizim için büyük bir gurur ve onurdur. Bu noktada kendisine tekrar hoş geldiniz diyorum. Allah başımızdan eksik etmesin, her zaman burada bizimle olsun. Allah sağlık ve sıhhat versin. Teşekkür ediyorum.”

Daha sonra konuşan AK Parti Adıyaman Milletvekili Hüseyin Özhan ise; “Özel bir misafirimiz var. Sayın Ahmet Aydın Bakanımız. İnşallah kendisini bakan olarak görmek istiyoruz. Ne zaman sıkışsak yardımımıza koşuyor. Biz, istemeyi doğru bildikten sonra ve derdimizi doğru bir şekilde anlatabildikten sonra alamayacağımız veya yapamayacağımız hiçbir şey yok.

Bu konuda gerçekten çok şanslısınız, çok çalışkan bir belediye başkanına sahipsiniz. Kendisi zaten bizi rahat bırakmıyor. Her hafta geldiğinde kimi yakalarsa affetmiyor ve her seferinde Besni için bir şeyler yapmak için uğraşıyor. Şimdi bunlar sadece söylemlerde geçiyor zannetmeyin, icraata geçtiğinde zaten göreceksiniz. Başkanımızla birlikte Besni’yi bir şantiye alanına çevireceğiz.

Biz burada emanetçiyiz, görev süremiz belli. İki yıl geçti zaten, çabuk geçiyor; üç yıl daha bize tahammül ederseniz inşallah bir şeyler yapıp, güzel eserler bırakıp da arkamızdan bir hayır duası ederseniz, bize yetecek tek şey hakikaten budur. Yarın işte Hüseyin Özhan vekil bunu yaptı, Reşit Alkan başkan ile beraber kol kola girdiklerinde yönetimiyle, belediye başkanıyla, bakanıyla neler yapılabildiğini insanlar görsünler. Ortak paydamız Besni, çıkarlar ve menfaatler artık bir kenara kaldı. Basınıyla, yönetimiyle hep birlikte birlik olmak zorundayız. Bu arada şunun da müjdesini vereyim, dün Karayolları ile görüştük. Terbizek yol ayrımıyla ilgili çalışmalar 10 gün içinde başlayacak dediler. Karayolları oraya bir cep de yapmayı düşünüyorlar. Orada genişletmeler olacak. Aydınlatma işine zaten start verdik. İnşallah bir ay içinde oraya güzel bir şekil vereceğiz. Zaten hastane kavşağı da büyük bir hızla ilerliyor. Şehrimize güzel bir görünüm de inşallah kazandırırsak çok daha güzel şeyler yapmayı da planlıyoruz. Bölgemiz kapsamında ise biliyorsunuz Tut’ta da, Gölbaşı’nda da aynı şekilde çalışmalarımız var. İçiniz rahat olsun fiziken yanınızda olmasam da her zaman sizinle beraberim. Sizin için çalışıyorum ve çalışmama şansım da yok zaten bırakmıyorlar. Hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Son olarak konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın ise; Severek, koşarak geldiğim bir ilçe Besni ve hakikaten iftihar ettiğimiz bir yer. Adıyaman’ımızın yüz akı ilçelerinden biri ve aynı zamanda batıya açılan penceresi. Besnili insanları her zaman takdir etmişimdir. Gerçekten neyi istediğini bilen insanlar, yüzü batıya dönük, ticarete yatkın insanlar. Sizleri seviyoruz, Besni’yi seviyoruz. Dünden beri yoğun bir saha ziyareti yapalım istedik. Tabi büyük bir afet yaşadık, hep birlikte yaşadık. Canımızla malımızla yaşadık, çok kayıplarımız oldu,  Allah gani gani rahmet eylesin. Hepimizin başı sağ olsun. ama ilk andan itibaren de Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, devletimiz elini üzerimizden hiç çekmedi. Bugün, yerel aktörlerle hep beraber bu şehri nasıl kalkındırırız, onun hesabını yaptık. Çok şükür, o günden bugüne çok ciddi mesafe almışız. Elbette kolay değil, çünkü çok büyük bir afet yaşadık. Tarihin kaydettiği en büyük afetlerden biriydi belki de. 11 vilayet, 13-14 milyon insanın etkilendiği, evlerimizin barklarımızın yıkıldığı bir felaketti. Allah bir daha yaşatmasın. Hepimize tekrar geçmiş olsun.

Uluslararası gazeteciler, bölgemizi ziyaret ettiğinde, şantiyeleri ve yapılan işleri görünce şöyle dediler: “Dünyanın hiçbir yerinde, aynı anda bu kadar şantiyeyi kuracak, bu kadar inşaatı tamamlayacak bir ülke bilmiyoruz.” Ama hamdolsun, Cumhurbaşkanımızın dirayetli duruşu sayesinde halkımıza ve şehirlerimize destek vererek büyük işler başardık. Bugün hak sahiplikleri kısa sürede belirlendi. Yakın zamanda kuralar çekilecek. Yılsonuna kadar tüm inşaatlarımız kullanılabilir hale gelecek ve zaten büyük bir kısmı bitmiş durumda.

Besni’yi, depremin ilk günlerinden itibaren yakından takip ettik. İlk andan itibaren buradaydık. Beş ay boyunca hiç ayrılmadım. Nerede sorun varsa, nasıl çözebiliriz, hep bunun mücadelesini verdik. Evet, büyük bir yıkım yaşadık. Ancak bu yıkımın ardından yepyeni bir şehir kurmamız gerektiğine karar verdik. Çarşılarıyla, meydanlarıyla, mekanlarıyla yeni şehirler inşa etmeye başladık.

Besni’de ciddi yol alıyoruz. Meydan ve çağrı merkezi projeleri konuşulurken, miting sırasında bize bir meydan ve çağrı merkezi borcu yüklendi! Tabii orada hemen bakanlık yetkilileriyle ve bakan yardımcılarımızla görüşerek söz verdik. Bizde verilen söz havada kalmaz; o sözleri icraata geçirdik. Bugün, meydanda yıkımlar yapılmış, kazılar başlamış durumda. İnşallah çok güzel bir meydana kavuşacağız.

Sadece yıkılanları yeniden inşa etmekle kalmadık; uzun süredir ihtiyaç duyulan projelere de el attık. Besni’ye bir adliye binası kazandırıyoruz. Daha önce birkaç yer dolaştık ama uygun bir yer bulamamıştık. Milli Eğitim Bakanımızla görüştük ve yeri belirledik. Şimdi, çok şükür, adliye binamızın inşaatı devam ediyor.

Adıyaman bölgesindeki ilk millet bahçesine Besni kavuştu. Tekel’in eski yeri özelleştirme kapsamındaydı ama son anda kurtararak Besni’ye kazandırdık. Adıyaman ve Kahta’dan önce Besni Millet Bahçesi’ni hizmete açtık. Su projelerinde de çok ciddi işler yaptık. Erkenek İçme Suyu Projesi ile Besni, Gölbaşı, Harmanlı, Balkar, Belören ve Suvarlı’ya kadar uzanan, 130 kilometrelik bir hatla bölgenin hayati bir ihtiyacını karşıladık. Eğitimde ise Besni’ye sınav merkezi kazandırarak öğrencilerimizin başka yerlere gitme zorunluluğunu ortadan kaldırdık. Ayrıca, Erdemoğlu ailesinin desteğiyle büyük bir kampüs inşa ediliyor. Bu, Besni ve bölge için çok önemli bir kazanım. Fen liseleri ve diğer okullar da Besni’ye eğitimde önemli bir ivme kazandırdı. Besni’nin yetiştirdiği değerli iş insanları sayesinde birçok okul, cami ve sosyal alan inşa edildi. Devlet-vatandaş iş birliğiyle daha güzel projeler hayata geçiyor.

Bizim en büyük gücümüz birlikteliğimizdir. Belediye, teşkilat, milletvekili ve meclis üyeleri olarak birlikte çalışıyoruz. İhtiyaçlarımız sınırsız, ancak imkanlarımız sınırlı. Bu yüzden her şeyi bir anda yapmak mümkün değil. Ama inanın, el birliğiyle yapamayacağımız hiçbir şey yok. Besni için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.” Şeklinde konuştu.

Buradaki ziyaretlerinin ardından Besni Belediyesini ziyaret eden Aydın, Başkan Alkan’dan devam eden çalışma ve projeler hakkında bilgiler aldı.

Heyet daha sonra Besni Kapalı Spor Salonunda oynanan Besni GSK, Düziçi Gençlik Voleybol müsabakasına katılarak sporculara başarılar diledi. 

Haber Kaynak : Haber Merkezi

Leman dergisinin karikatürüne soruşturma başlatıldı: Siyasilerden peş peşe tepkiler

Eski ehliyetlerde son tarih 31 Temmuz: Yenilemeyen sürücülere 7 bin 438 TL ceza

Erdoğan’dan Leman karikatürüne sert tepki: ‘Bu yapılan alçakça bir provokasyondur’

MHP Kahta İlçe Başkanı Sıraç Aslan’dan Leman dergisine tepki: ‘Bu edepsizlik basın özgürlüğü değildir’

Adıyaman İtfaiyesi Hatay’daki yangın için destek oldu

Besni’de başıboş köpekler işyerine giden esnafa saldırdı

4,5 milyondan fazla elektronik işlem, 140 milyon lira tasarruf

Haziran ayı üretici market fiyat değişimi

BESNİ İTFAİYESİ GECE BOYU YANGINLARLA MÜCADELE ETTİ

Hakkari’de 4.4 büyüklüğünde deprem: Görür, ‘Kolun kapasitesi 7’ye varan depremler üretebilir’

Erdoğan’dan kanser hastalarına müjde: 5 akıllı kanser ilacı SGK geri ödeme listesine alındı

Erdoğan: 'PKK içinde sabotaj peşinde olanlar var, sabrımız yanlış anlaşılmasın'

AK Parti Grup Başkanı Güler: 'En düşük emekli maaşında düzenleme yapılacak'

AFAD: Orman yangınlarında 50 bin tahliye, Bilecik ve İzmir için genel hayatı etkileyen durum ilan edildi

Adıyaman’da yerinde dönüşüm başvurularında son gün yoğunluğu yaşanıyor

Kaymakam Kadir Algın’dan İlçe Emniyet Müdürlüğüne ziyaret

Bakan Yerlikaya: İzmir, Bilecik ve Hatay’da 50 binden fazla kişi tahliye edildi

BESNİ KAYMAKAMI AHMET OĞUZ ASLAN’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ SÜRÜYOR

‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Toplantısı’ Adıyaman’da yapıldı

Adıyaman'da yaşlı adam eşini tüfekle öldürdü

Adıyaman’da Yaz Dönemi Kur’an Kursları Başladı

Kesecik Köyünde anız ve saman yangını!

Dostlar Divanı Heyeti Adıyaman’da ağırlandı

Adıyaman’da ‘Vali Yardımcıları Değerlendirme’ toplantısı gerçekleştirildi

Besni’de metruk evde çıkan yangın paniğe neden oldu

Milletvekili Alkayış’tan Adıyaman’a yatırım daveti

Adıyaman çevresinde kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Bakan Kurum: Bilecik'teki yangınlarda 47 bağımsız birim yıkıldı, 66 birim ağır hasar aldı

Adıyaman’da uyuşturucudan 1 kişi tutuklandı

Alkayış: 2028’e giden yolda en büyük gücümüz teşkilatlarımızdır

Yükleniyor

ADIYAMANLI GÜREŞÇİLERDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDA BÜYÜK BAŞARI

ADIYAMANLI SPORCU TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NDAN ÇİFTE ALTINLA DÖNDÜ

Milletvekili Alkayış: ‘Adıyaman’da spor yatırımlarıyla gençliğe umut, şehre nefes oluyoruz’

Adıyaman İşitme Engelliler Futbol Takımı Türkiye üçüncüsü oldu

Kaymakamlık Turnuvasında finalin adı: Eskiköy Selçukspor vs Şambayat İdmanyurdu

Fenerbahçe Beko’dan tarihi zafer: ‘Avrupa’nın En Büyüğü Bir Kez Daha Sarı Lacivertliler’

Besni Belediyesi Final Four için dev ekran kuruyor

Fenerbahçe Beko tarih yazdı: EuroLeague’de finale yükseldi

Ali Koç: ‘Fenerbahçe’nin Olağanüstü Genel Kurulu Eylül’de Yapılacak’

Adıyamanlı özel sporculardan 9 madalya: Malatya’daki bölge oyunlarında büyük başarı

Adıyaman İtfaiyesi Hatay’daki yangın için destek oldu

BESNİ İTFAİYESİ GECE BOYU YANGINLARLA MÜCADELE ETTİ

Adıyaman'da yaşlı adam eşini tüfekle öldürdü

Kesecik Köyünde anız ve saman yangını!

Besni’de metruk evde çıkan yangın paniğe neden oldu

Adıyaman’da uyuşturucudan 1 kişi tutuklandı

Çeşitli suçlardan aranan 6 kişi yakalandı

Adıyaman'da 'Huzurlu Sokaklar' uygulaması: Ruhsatsız silah ve uyuşturucu hap ele geçirildi

Otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 4 ölü, 1 yaralı

Adıyaman Konteyner Kent’te su isyanı: Çöp konteynerleriyle yol kapattılar

Alkayış: 2028’e giden yolda en büyük gücümüz teşkilatlarımızdır

MHP Adıyaman il başkanı Ali Önat: Terörsüz Türkiye hedefine adım adım ilerliyoruz

MHP Adıyaman İl Başkanı Ali Önat: 'Kerbela'nın hüznü, kardeşliğimizin mayasıdır'

Başkan Kablan: ‘2028 hedeflerimiz için sahada daha güçlü, gönüllerde daha deriniz'

Erdoğan’dan CHP’ye kentsel dönüşüm tepkisi: 'Gündemlerinde rant var, bant var, butlan var ama hizmet yok'

Milletvekili Şan: Bu eser, milletimizin sağlığına verdiğimiz değerin bir göstergesidir

MHP'den ‘Terörsüz Türkiye’ için 81 ilde büyük buluşma hamlesi

Milletvekili Şan: Sincik yol projesi başladı

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Demir: ‘Uyuşturucu ve kumar belasına karşı el ele vermeliyiz’

Bahçeli’den İsrail-İran gerilimine tepki: ‘İsrail, küresel emperyalizmin kiralık katili haline gelmiştir’

Leman dergisinin karikatürüne soruşturma başlatıldı: Siyasilerden peş peşe tepkiler

Eski ehliyetlerde son tarih 31 Temmuz: Yenilemeyen sürücülere 7 bin 438 TL ceza

Erdoğan’dan Leman karikatürüne sert tepki: ‘Bu yapılan alçakça bir provokasyondur’

MHP Kahta İlçe Başkanı Sıraç Aslan’dan Leman dergisine tepki: ‘Bu edepsizlik basın özgürlüğü değildir’

Besni’de başıboş köpekler işyerine giden esnafa saldırdı

Haziran ayı üretici market fiyat değişimi

Hakkari’de 4.4 büyüklüğünde deprem: Görür, ‘Kolun kapasitesi 7’ye varan depremler üretebilir’

Erdoğan: 'PKK içinde sabotaj peşinde olanlar var, sabrımız yanlış anlaşılmasın'

AK Parti Grup Başkanı Güler: 'En düşük emekli maaşında düzenleme yapılacak'

AFAD: Orman yangınlarında 50 bin tahliye, Bilecik ve İzmir için genel hayatı etkileyen durum ilan edildi

Besni'de vefat edenler 28.06.2025

Besni'de vefat edenler 23.06.2025

Besni'de vefat edenler 18.06.2025

Besni'de vefat edenler 15.06.2025

Besni'de vefat edenler 14.06.2025

Besni'de vefat edenler 07.06.2025

Besni'de vefat edenler 30.05.2025

Besni'de vefat edenler 25.05.2025

Besni'de vefat edenler 20.05.2025

Besni'de vefat edenler 14.05.2025

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2