Tarih: 02.11.2018 17:07

AK Parti Besni Belediye Başkan Aday Adayı Cevdet Öztürk’ten Gazetemize Ziyaret

Facebook Twitter Linked-in

Besni’de yıllardır Mali Müşavirlik yapan Cevdet Öztürk, gazetemizi ziyaret ederek Besni Belediyesi Başkanlığı Aday Adaylığı için açıklamalarda bulundu.

Besni’nin yıllardır hak ettiği hizmeti alamadığına dikkat çeken Cevdet Öztürk, “Besni yıllardır gereken hizmeti alamıyor. Bizimde bu hizmetleri gerçekleştirecek bir donanımımız var. Bu yüzden aday adayı oldum ve Besni’nin hizmetlerin en güzeline layık olduğunun kanısındayım” dedi.

Öztürk, açıklamasının devamında ise “Gelişen teknoloji ile ülkemizde yerel ve genel gelişimin arttığını görüyoruz. Fakat Besni’nin bu gelişmişlikten faydalanamadığının farkındayım. Belediye başkanı olan tüm arkadaşların elinden gelen gayreti sarf ettiğine inanıyorum. Ama Besni daha yükseklere doğru çıkmaya elverişli ve insanlarının da bu kültürel yapıda olduklarına inandığım için Besnililerle birlikte daha gelişmiş bir yapıya sahip olması ve Besni’nin özlemiş olduğu hizmetleri gerek fiziki gerekse kültürel anlamda gerçekleştireceğime inanıyorum.

Besni’de birçok eksikliğin yanı sıra, tarihe dayanan kültürel yoğunluğu maalesef biz hissedemeden yaşıyoruz. Bu kültürel yoğunluğu istenilen şekilde geçmişle gelecek arasında köprü olamıyor. Besni gerek bölge gerekse de ülke açısından örneklik teşkil edecek fiziki yapıya sahip bir şehirdir.

Türkiye’de ki şehirleşme alanları düz ve verimli alanlara yapılmasına rağmen Besni şehirleşmesinin yüksek ve dağlık alanda olması her ne kadar yapılan şehirleşmeyi zorlaştırsa da gerek çevre ekonomisine gerekse de tarım ekonomisine coğrafi ve fiziksel bir artısı vardır.  

Hava akımının insan sağlığına katma değer sağlamasından dolayı Besni eşsiz bir yerdir. Bunun da en güzel şekilde kullanılması gerekiyor.

Mesela Besni rakımına sahip olan birçok yerlerde bağ ve yayla evleri olmasına rağmen Besni bu yüksekliğe sahip bir şehir olması ile böyle bir gereksinime ihtiyaç hmemişler. Çünkü hava koşulları insanlarda böyle bir ihtiyacın doğmasına sebebiyet vermemiş ve buda dolayısıyla Besni için ciddi bir katma değerdir. Bu durum Besni dışında yaşayan Besnililer için daha verimli hale dönüşebilir.

Besni’de bu zamana kadar geciken bazı hizmetleri daha modernize bir şekilde harekete geçirilebilir,  istihdamını,  bireysel ve genel teşviklerin organizeye yansıtabilecek şekilde çalışılıp Besni’ye ciddi manada bir ekonomiye katma değer sağlanabilirdi.

Bu durumlar yapılamadığı içinde Besni hem gelir kaybına hem de ciddi anlamda bir nüfus kaybına uğramıştır. Normalde matematiksel hesaplara göre Besni nüfusunun 100 binin üzerinde olması gerekirken hala 30 ile 40 bin arasında duruyor. Bu durumda Besni için ciddi bir kayıp. Meslek yüksek okulu varlığı ile şimdiki süreç arasında ki kaybına baktığımızda, neleri ne kadar kaybettiğimizi en güzel şekilde anlaşılır.

İnsanlar kaybederek zirveye çıkamazlar, sürekli kazanarak zirveye çıkılır. Biz de diyoruz ki Besni İnşallah sürekli kazanarak en güzel yerlere çıksın, en güzel yerlerde Besni’nin ismi anılsın. Ciddi anlamda insanlarımız sosyal, kültürel ve fiziki alanlara sahip olsun. Bu niyetlerle Aday Adayı olmaya karar verdik. İnşallah iyi niyetlerle de Besni’yi Besnililerle beraber yöneteceğiz,birlikte başaracağız ”dedi.

Cevdet Öztürk Kimdir?

1968 yılında Adıyaman’ın Besni ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Besni’de yaptı. Afyon Kocatepe Üniversitesi İ.İ.B.F Maliye bölümünden 1993 yılında mezun oldu. 1998 yılında S.M. Mali Müşavir olarak Adıyaman’ın Besni ilçesinde serbest çalışmaya başladı. 2013 yılında Kamu Gözetim Kurumu bağımsız denetçi ve 2017 yılı bilirkişilik ünvanlarını aldı. Gaziantep Üniversitesi Besni Meslek Yüksek Okulu ve Adıyaman Üniversitesi Besni M.Y.O da Muhasebe ve Vergi uygulamaları dersi verdi. Adıyaman Bağımsız Denetçi yönetim kurulu üyeliği, Dokan Spor Kulubü Başkanlığı, Muay Thai 2.kademe, Vücut geliştirme ve fitness 2.Kademe Antrenörlük yapmaya devam ediyor.  Evli ve 1 çocuk babasıdır.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —