Tarih: 07.11.2018 17:23

AK Parti Aday Adaylığı Başvuru Süresi Pazartesi Bitiyor

Facebook Twitter Linked-in

Aday adaylık başvuru sürecine ilişkin bilgi veren Ak Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz müracaatların 12 Kasım’a kadar devam edeceğini söyledi.

İl Genel ve Belediye Meclis Üyelikleri için başvuru süresinin 3 Aralık olduğunu söyleyen Yavuz, “Aday adayı müracaatlarını geçen dönemlerden bir farkla yapmaya çalışıyoruz. Geçen dönem önce aday formu dolduruluyor, sonra teşkilatlara gidiliyordu, bu sefer önce bilgiler internet ortamından girecek, gerekirse kişi evinden de girebilir, ön başvurunun ardından ilgili teşkilat birimine gelmek suretiyle aday formunu çıkartacak, ıslak imza ile ilgili teşkilat birimine teslim edecek. Buna e-müracaat diyebiliriz. Bunun bize kazandırdıkları var, başvurular anında sisteme girilecek, her an kaç aday adayının nereye müracaat ettiği anında ortaya çıkacak, analiz ve sonuç çıkartma imkanı olacak, dosya nakil işlemleri söz konusu olmayacak, kağıt israfı da olmayacak" diye konuştu.

Mevcut Belediye Başkanları Aday Adayı

Müracaatında Bulunmayacak!

Ak Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz mevcut Belediye Başkanlarının Aday Adaylığı müracaatında bulunmayacaklarının altını çizdi.

Mevcut Belediye Başkanı İbrahim Öztürk Aday Adayı Olabilecek Mi?

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’un Mevcut Belediye Başkanlarının Aday Adaylığı Müracaatında bulunmayacaklarını belirtmesi üzerine Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk’ün aday adayı olup, olamayacağı sorusu kafaları karıştırdı.

Kamu Kurumlarında Çalışanlar

İçin Son Başvuru 1 Aralık

Mevcut belediye başkanlarının aday adaylığı müracaatında bulunmayacaklarının altını çizen Ali İhsan Yavuz, aday adayı olmak isteyen kamu görevlileri için YSK’nın istifaların son tarihi olarak 1 Aralık 2018 olarak açıkladığını söyledi.

Mehmet Eyüp Emre Aday Adayı Olacak Mı?

2014 seçimlerinde AK Parti’den Besni Belediye Başkanlığına aday olan Mehmet Eyüp Emre’nin aday adaylığını ise Besni Halkı merakla beklemekte. Yeniden AK Parti’den Aday Adayı olacağı konuşulan Mehmet Eyüp Emre’nin aday adayı olup, önümüzde ki haftada kesinleşmesi bekleniyor.

Aday Adayları Halk Ziyaretlerini Sürdürüyor

Gazetemiz olarak edindiğimiz bilgiler doğrultusunda İlçemiz için Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan AK Parti’den Cevdet Öztürk, Aydın Aslan, Nuri Tuğsuz, MHP’den Kenan Polat, CHP’den Nesip Dayan ve Cumali Yaycı halk ziyaretlerini sürdürürken, İYİ Parti ve diğer partilerden aday adaylığı için seçim çalışması yapan aday adayı belirlenmedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —