• BIST 100

    10851,80%-0,19
  • DOLAR

    32,66% 0,32
  • EURO

    35,32% 0,42
  • GRAM ALTIN

    2506,45% 1,60
  • Ç. ALTIN

    3997,20% 0,87

ADIYAMANLI GENÇ KIZLAR VE GİRİŞİMCİ KADINLARA BINYAPRAK’TAN MENTORLUK DESTEĞİ

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası BinYaprak Programları ile 6 Şubat depreminden sonra hayatlarını yeniden inşa etmeye çalışan Adıyamanlı genç kızlar ve kadın girişimciler için umut ışığı oldu.

EKONOMİ 3.07.2024 15:55:00 0
ADIYAMANLI GENÇ KIZLAR VE GİRİŞİMCİ KADINLARA BINYAPRAK’TAN MENTORLUK DESTEĞİ

Program, yüzlerce üniversiteli, yeni mezun ve kadın girişimciye destek olmayı hedeflerken, ATSO Toplantı Salonu'nda yapılan açılış buluşması yoğun ilgi gördü.

Adıyaman Sanayi ve Ticaret Odası toplantı salonunda düzenlenen programa BinYaprak’ın “Genç Kızları ve Girişimci Kadınları Güçlendirme Programları & İşbirliği Fırsatları”nı, TurkishWIN Kurucusu Melek Pulatkonak, ATSO Başkanı Mehmet Torunoğlu, ATSO Meclis Başkanı Abdulgani Bereket, ATSO Meclis Başkan Yardımcısı Dilvin Toprak, TOBB Kadın Girişimciler İcra Kurulu Adıyaman Başkanı Sevil Binzet, Adıyaman Belediyesi Meclis Başkanvekili Burcu Tekin Cömert, Nemrut Rotary Kulübü Kadın Girişimci Platformu Başkanı Mehtap Binzet, Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Tutdere’nin eşi Emral Tutdere, İpekyolu Kalkınma Ajansı Uzmanı Yavuz Turan, ATSO Geçmiş Dönem KGK Başkanı K. Selda Tandoğan ve çok sayıda kadın girişimci katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan ATSO Meclis Başkanı Abdulgani Bereket, Adıyaman’ın deprem sürecini kadınlarla aşacağını belirterek; “Melek hanım depremin en akut döneminde bizleri yalnız bırakmadı. Her daim bizimle beraberdi. Çok güzel bir network kurarak birçok problemleri hep beraber aştık. Deprem döneminde hepimiz sahadaydık ama siz kadınlar zorlu aşamalardan geçtiniz. Annelik içgüdüsü, kadın içgüdüsü çok daha farklı çalışıyor. O açıdan depremle beraber biz Adıyaman’da kadının adını maalesef göremedik. Bugün burada bu güzel atmosferi görüyorum. İnşallah güzel projelere imza atacağımıza inanıyorum. Adıyaman’ın bu sıkıntılı dönemini kadınlarla beraber çok daha hızlı bir şekilde aşacağımıza inanıyorum” dedi.  

ATSO Başkanı Mehmet Torunoğlu, Oda olarak kadın ve gençlere yönelik projeler hazırladıklarını ifade etti. Torunoğlu; “6 Şubat’tan bu yana kadın girişimcilerimiz çok mağdur oldu. Bizlerde göreve geldiğimiz günden bu yana hem Sevil başkanımla beraber hem Dilvin hanımla beraber birçok program yaptık. Kendi bünyemizde programlar yaptık, hibe programları yaptık. Bu dönemde kadın kooperatif sayılarımızı üç kat artırmış olduk ve bu kooperatiflerimize de destek vermeye başladık. Kalkınma Ajansları vasıtasıyla hem Avrupa Birliğinin diğer fonları ve UNDP ile beraber birçok programı gerçekleştirdik. Bir gastronomi projemiz var. Orada odak noktamız kadınlar olacak. İkincisi de Sosyal Girişimcilik Merkezi Odamız bünyesinde kuracağımız bir birim. İnşallah projelerimiz onaylanırsa onlara da başlayacağız. Özellikle Sosyal Girişimcilik Merkezinde kadın girişimcilerimize şirket yönetiminde destek olacağız” dedi.

TOBB Adıyaman Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sevil Binzet, Adıyaman’da son yıllarda kadınların girişimciliğe çok aktif olarak katıldığını görüyoruz. Melek hanımdan burada onun sözünü almak istiyorum. Sürdürülebilir ekonomide kadın ve gençler olmazsa olmaz. Son yıllarda gerek kamuda gerek sivil toplum kuruluşlarında çok fazla kadın destekli programlar açıklanıyor. Biz bunun sürdürülebilir olmasını istiyoruz. Yani tek seferlik bir destek değil kadının ticaretini devam ettirmesine yönelik destekler istiyoruz. Adıyaman’ın kadını cesurdur. Finansal ve danışmanlık hizmeti aldığı taktirde gözü kapalı girişimciliğe girer. Bu anlamda sizden destek istiyoruz” dedi.

DEPREM SONRASI KADINLARIN KARŞILAŞTIĞI ZORLUKLAR

Deprem, birçok kadının işlerini kaybetmesine ve ekonomik bağımsızlıklarını yitirmesine neden oldu. Mevcut destekler yetersiz kalırken, kadınlar ya konteynerlerde işlerini yürütmeye çalışıyor ya da evlerinden internet üzerinden faaliyet gösteriyor. Büyük yıkım sonrası sağlam yapı bulmak neredeyse imkânsız hale gelirken, işlerini yeniden kurma çabaları yoğun bir mücadele gerektiriyor.
Programın hedefi ve içeriği hakkında bilgiler veren TurkishWIN Kurucusu Melek Pulatkonak, “BinYaprak Kadın Girişimci Mentorluk Programı, Adıyamanlı kadın girişimcilerin işlerini yeniden kurabilmeleri ve mevcut işlerini geliştirebilmeleri için bilgi, deneyim ve uzman ağından faydalanmalarını sağlıyor. Deprem sonrası birçok esnaf, iş yerlerini yeniden kurabilmek için devlet tarafından verilen desteği yeterli bulmasa da kendi imkânlarıyla yeni bir başlangıç yapmak için çalışıyor. Büyük yıkım sonrası özellikle Adıyaman ve Hatay’da sağlam yapı bulmak neredeyse imkânsız olduğu için diğer esnaf gibi kadınlar da ya verilen konteynerlerde ya da evden internet üzerinden işlerini yürütmeye çalışıyor ya da seyyar iş yerleri kuruyor. Biz de bu noktada devreye girerek kadın girişimcilere mentorluk desteği sağlıyoruz," dedi.

Adıyaman’ın çözüm odaklı yaklaşımlar ile yeniden ayağa kalkabileceğine değinen Pulatkonak, "Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası ve yerel STK’lar ile işbirliği yaparak bir çalışma yapmak istedik. Katılım ve ilgiden çok memnun oldum. Adıyaman genelinde kadınlarımızın yeniden iş hayatına katılmaları, kendiişlerini kurmaları ve Türkiye iş piyasası ile entegre olmaları için gereken tüm desteği vermeye kararlıyız. Mentorluk programımız, kadınların iş hayatına dönüş süreçlerinde karşılaştıkları zorlukları aşmalarına yardımcı olacak stratejiler sunuyor. Adıyamanlı girişimci kadınlar, program sayesinde işlerini geleceğe taşıyacak bilgi ve deneyime ulaşmanın yanı sıra, geniş bir uzman network ağından da faydalanma fırsatı bulacaklar. Bu ilk toplantımızda katılımcıların gözlerindeki ışıltı beni çok memnun etti. Bu istek ve tutku, Adıyaman’ın eski günlerini de biliyorum ve o günlere dönmesini çok istiyorum” diye sözlerini tamamladı.
BinYaprak Kadın Girişimci Mentorluk Programı'nın yanı sıra, daha geniş kapsamlı bir inisiyatif olan Milyon Kadına Mentorluk Programı da devreye girecek. Bu program, Türkiye genelinde milyonlarca kadına mentorluk desteği sağlamayı hedefliyor. Milyon Kadına Mentorluk Programı, kadınların iş hayatındaki yerlerini güçlendirmeyi, iş kurma süreçlerinde karşılaştıkları zorlukları aşmalarına yardımcı olmayı ve onların profesyonel gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Program kapsamında, kadınlar farklı sektörlerden deneyimli mentorlar ie eşleştirilecek ve iş dünyasında karşılaştıkları sorunları çözmek için gerekli bilgi ve kaynaklara ulaşmaları sağlanacak. Ayrıca, program aracılığıyla kadınlar geniş bir mentor ağına dahil olarak, yeni iş fırsatları ve iş birlikleri geliştirme şansı yakalayacaklar.

GELECEĞE UMUTLA BAKAN KADINLAR

Bu program, Adıyamanlı kadın girişimcilerin işlerini yeniden kurmalarına ve ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarına yardımcı olmanın yanı sıra, toplumsal hayata aktif olarak katılmalarını sağlayacak. Deprem bölgesi Adıyaman’daki her bir girişimci kadına, batıdaki farklı illerden ve kendi iş kollarından mentorlerle destek sağlanacak, böylece kendi networklerini geliştirme imkânı bulacaklar. BinYaprak Kadın Girişimci Mentorluk Programı ve Milyon Kadına Mentor projesi, kadınların iş hayatına geri dönmelerini ve yeni iş fırsatları yaratmalarını destekleyerek bölgenin ekonomik toparlanmasında önemli bir rol oynayacak. Bu geniş kapsamlı destek, kadınların karşılaştıkları engelleri aşmalarına ve sürdürülebilir iş modelleri oluşturmalarına yardımcı olacak. Program, Adıyaman'daki kadın girişimciler için özel olarak uyarlanmış desteklerin yanı sıra, Türkiye genelinde kadınların iş hayatına katılımını artırmak ve iş dünyasında cinsiyet eşitliğini sağlamak için önemli bir adım olacak.
Toplantı sonrasında söz alan Adıyamanlı kadın girişimciler ve Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri deprem sonrasında kentteki sosyal ve ekonomik gelişimi için yapılabilecek projeleri, ihtiyaç duyulan mentor desteğinin nasıl sağlanacağı, sektörel gelişim ve kalkınma yollarının sağlayacağı fırsatlar konusunu değerlendirerek ortak bir yol haritası hazırlanması konusunda görüş birliği yaptı.

Program sonrası ATSO Başkanı Mehmet Torunoğlu, Meclis Başkanı Abdulgani Bereket ve Adıyaman KGK Başkanı Sevil Binzet, günün anısına TurkishWIN Kurucusu Melek Pulatkonak’a Adıyaman’ı simgeleyen nemrut heykeli takdim etti.


Haber Kaynak : PHA

Adıyaman Üniversitesinde Temel Yüzme Eğitimi Kursu Başlıyor

Çöplerden elde edilen ısıdan yararlanılan çilek serası ilk hasadını verdi

Yurt genelinde hafta sonu hava nasıl olacak?

Adıyaman’da çeyrek final heyecanı dev ekranda

Muğla'da 3.6 büyüklüğünde deprem ile sallandı

Başkan Bayraktar çiftçilerin destek beklentisini dile getirdi

Dünyaca ünlü uzmanlar Kahramanmaraş depremini inceledi

Gölbaşı'nda hırsızlık şüphelisi 2 kişi gözaltına alındı

Ruhsatsız tabanca ele geçirildi

Türksat 6A’da geri sayım başladı

LGS’ye giren öğrencilere rehberlik hizmeti

Pençe Kilit'te 9 terörist etkisiz!

Antrikot ve döşden burger yaptı, ailelerin vazgeçilmez durağı oldu - Videolu Haber

Dr. Börta: Sıcak havalarda yaşlı bireyler ve çocuklar risk altındadır

Altı ayda 105 milyona yakın yolcu

7 ton 250 kilogram gıda ürünü imha edildi

BESNİ BELEDİYESİ TOGEM YAZ KURSLARI 9 FARKLI BRANŞTA BAŞLADI

Malatyalılar üretecek Dünya tüketecek

Stratejik Planlama Toplantısında muhtarların görüşleri alındı

Türkiye’nin Gizemli Obruğu Yeşilgöz, ziyaretçilerin uğrak noktası olacak

Adıyaman’da dilenci operasyonu - Videolu Haber

Şehitkamil Belediyesi’nden güvensiz gıdaya sıfır tolerans

Evlenmek isteyen genç intihara kalkıştı

Besni Devlet Hastanesine 2 Uzman Hekim Atandı

'Açık Radyo'nun yayın lisansına RTÜK iptali

İçişleri 9 ilde 108 kişiyi 'Kıskaç'a aldı!

Kahta'da yıl sonu değerlendirme toplantısı düzenlendi

Stratejik Planlama Toplantısında muhtarların görüşleri alındı

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Karakuş, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde

Sudan’da dünyanın en büyük iç göç krizi: Destek bekliyorlar

Yükleniyor

Kaymakamlık turnuvası tüm hızıyla devam ediyor

Aquapark çocuklara kapılarını açtı

Adıyamanlılar Milli Takım için tek yürek oldu

Adıyaman Belediyesi’nden Milli Maç için dev organizasyon

A Milli Futbol Takımı, çeyrek final için Avusturya ile karşılaşıyor

'Uyuşturucuya Geçit Vermeyeceğiz', futbol turnuvası başladı

Çocuklar, yaz tatilinde Haliliye Belediyesi ile basketbol öğreniyor

Haliliye Belediyesi ile dünya şampiyonasına hazırlanıyor

A Milli Takım, Çekya ile 12. kez buluşuyor

GÖLBAŞI, YAMAÇ PARAŞÜTÜ ŞAMPİYONASINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Muğla'da 3.6 büyüklüğünde deprem ile sallandı

Gölbaşı'nda hırsızlık şüphelisi 2 kişi gözaltına alındı

Ruhsatsız tabanca ele geçirildi

Adıyaman’da dilenci operasyonu - Videolu Haber

Evlenmek isteyen genç intihara kalkıştı

İçişleri 9 ilde 108 kişiyi 'Kıskaç'a aldı!

Adıyaman'da yerleşim yerlerine yakın bölgede yangın çıktı - Videolu Haber

Otomobil motosiklet ile çarpıştı: 1 yaralı

Uyuşturucu tacirlerine büyük darbe: 5 kişi tutuklandı

Devrilen motosikletin sürücüsü yaralandı

CHP'li başkan Öcal'dan, Milli Eğitim Bakanı Tekin'e çok sert eleştiriler

Dervişoğlu: Türkiye demografik saldırı altında

Adıyaman'da DEM Partili Başkan CHP'ye katıldı

AK Parti Adıyaman İl Başkanı Faruk Bülent Kablan oldu

Bakan Özhaseki yerinde dönüşümle evini yapan aileyi ziyaret etti

CHP’li Doğan’dan Kurban Bayramı mesajı

Başkan Asnuk, Bakan Özhaseki'nin gelişini eleştirdi

AK Parti'den Özel'e sert tepki: 'Bu bir siyasi saldırganlıktır'

CHP’nin danışma kurulu toplantıları devam ediyor

CHP Kadın Kolları Başkanlığına Emine Göğüş seçildi

Adıyaman Üniversitesinde Temel Yüzme Eğitimi Kursu Başlıyor

Çöplerden elde edilen ısıdan yararlanılan çilek serası ilk hasadını verdi

Yurt genelinde hafta sonu hava nasıl olacak?

Adıyaman’da çeyrek final heyecanı dev ekranda

Başkan Bayraktar çiftçilerin destek beklentisini dile getirdi

Dünyaca ünlü uzmanlar Kahramanmaraş depremini inceledi

Pençe Kilit'te 9 terörist etkisiz!

Antrikot ve döşden burger yaptı, ailelerin vazgeçilmez durağı oldu - Videolu Haber

Altı ayda 105 milyona yakın yolcu

7 ton 250 kilogram gıda ürünü imha edildi

Besni'de vefat edenler 04.07.2024

Besni'de vefat edenler 03.07.2024

Besni'de vefat edenler 01.07.2024

Besni'de vefat edenler 29.06.2024

Besni'de vefat edenler 27.06.2024

Besni'de vefat edenler 25.06.2024

Besni vefat ilanları 24.06.2024

Besni vefat ilanları 17.06.2024

Besni vefat ilanları 15.06.2024

Besni vefat ilanları 10.06.2024

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16