-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Adıyamanlı Mühendisler Sri lanka’da Terör Kurbanı Oldu
Sri Lanka’da kilise ve otellere yönelik düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden Adıyamanlı Mühendislerin acı haberi memleketlerine ulaştı.
Sri Lanka’nın başkenti Colombo’da kilise ve otellere yönelik düzenlenen terör saldırısında ilk belirlemelere göre ikisi Türk olmak üzere 207 kişi hayatını kaybetti.
Terör saldırısında hayatını kaybeden İnşaat Mühendisi Yiğit Ali Çavuş (25) ve Elektrik, Elektronik Mühendisi Serhan Selçuk Nariçi’nin (34) vefat haberini ailelerine Dışişleri Bakanlığı verdi.
Sri Lanka’da Art Arda Patlamalar
Kilise ve otelleri hedef alan saldırılarda ölü sayısı 207'ye yükselirken terör saldırılarında iki Türk vatandaşının hayatını kaybettiği, yaşamını yitiren Türk vatandaşlarının isimlerinin Serhan Selçuk Nariçi ve Yiğit Ali Çavuş olduğu bildirilirken saldırıyla ilgili 7 şüpheli gözaltına alındı.
Sri Lanka'nın başkenti Colombo, Negombo ve Batticaloa kentlerindeki 3 otel ve 3 kiliseye yerel saatle 08:45'te eş zamanlı bombalı saldırıda 207 kişi yaşamını yitirdi, 500'den fazla kişi yaralandı.
İki Arkadaş Kahvaltı
Sırasında Hayatını Kaybetti
Özel bir şirkette elektrik elektronik mühendisi olarak görev yapan Serhan Selçuk Nariçi, 3 yıl önce Sri Lanka'da çalışmaya başladı. Serhan Selçuk Nariçi, kendisi gibi Adıyamanlı ve mühendis olarak bu ülkede çalışan arkadaşı Yiğit Ali Çavuş ile bu sabah kahvaltı yapmak üzere Sri Lanka'nın başkenti Kolombo'daki bir otele gitti. İki arkadaş kahvaltı yaptıkları sırada teröristlerin düzenlediği bombalı saldırılarda hayatını kaybetti.
Dışişleri Bakanlığı'ndan Türk
Vatandaşlarına Duyuru
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sri Lanka’daki saldırılarda hayatını kaybeden Türk vatandaşlarının isimlerini paylaştı. Sri Lanka’daki hain saldırılarda vatandaşlarımız Serhan Selçuk Nariçi ve Yiğit Ali Çavuş’u maalesef kaybettik. Merhum vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Aileleriyle temas halindeyiz, cenazelerin ülkemize süratle getirilmesini sağlayacağız.
Acı Haber Ailelere Ulaştı
Bahçesi yakınındaki bir oteli hedef alan patlamada hayatını kaybeden Adıyaman nüfusuna kayıtlı olan İnşaat Mühendisi Yiğit Ali Çavuş (25) ve Elektrik Elektronik Mühendisi Serhan Selçuk Nariçi'nin (34) ailelerine acı haber Dışişleri Bakanlığı tarafından haber verildi.
İki arkadaş kahvaltı yaptıkları sırada teröristlerin düzenlediği bombalı saldırılarda hayatını kaybetti.
Elektrik Elektronik Mühendisi Serhan Selçuk Nariçi'nin Gölbaşı ilçesindeki baba ocağına acı haberin verilmesinin ardından Türk bayrağı asıldı.
“Gencecik oğlumu
Teröre kurban verdim”
Emekli memur olan baba Mehmet Nariçi oğlunun öldüğü terör saldırısını lanetlerken, birçok yetkilinin kendisini arayarak başsağlığı dileğinde bulunduğunu söyledi.
Mehmet Gönül Nariçi çiftinin 4 çocuğundan üçüncüsü olan Serhan Selçuk Nariçi'nin Gaziantep Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra Afganistan, Azerbaycan, Moritanya'da çalıştığı ve son olarak da 3 yıldır Sri Lanka'da bulunduğu belirtildi.
Oğlunun ölüm haberiyle sarsılan baba Mehmet Nariçi, şöyle konuştu; “Oğlum mezun olduktan sonra çalışmaya başladı. Hep yurt dışında çalışıyordu. Daha önce Afganistan, Azerbaycan, Moritanya ve 3 yıldır da Sri Lanka'daydı. Bu sabah terör saldırısında kendisini kaybettik. Ölüm haberini Dışişleri Bakanı ile Kolombo Büyükelçisi arayarak iletti. Birçok kurum ve kuruluştan yetkili telefonla başsağlığı dileklerini iletip, acımızı paylaştı. Gencecik oğlumu teröre kurban verdim. Bu saldırılar sona ersin, artık kimse teröre kurban gitmesin” dedi.
Asfalt Mahallesi'ndeki taziye evinde taziyeleri kabul eden yakınlarının teselli ettiği baba Mehmet Nariçi ile akrabaları, terör saldırısı kurbanı mühendisin cenazesinin gelmesinin ardından Gölbaşı'na defnedeceklerini belirtti.
Genç Nesiller Derneği’nden diyetisyenlerle ‘kadın sağlığı’ üzerine program - Videolu Haber
Gazeteci Şeriban Özçakmak: ‘Basın özgürlüğüne müdahale, demokratik denetimi zayıflatır’
Adıyaman’ın simge logosu yenilendi hatıra fotoğrafları yeniden çekilmeye başlandı - Videolu Haber
Türkiye’nin en sağlıklı şehri belli oldu! Karadeniz bölgesi ilk sırada yer aldı!
Adıyaman’da FARMERS Projesi ile çiftçilere sürdürülebilir tarım desteği başlatıldı
Besnili Sporcu Türkiye Şampiyonu Oldu
Bitki çaylarında demleme talimatı zorunlu hale geldi
Bakan Yardımcısı Aydın’dan “Vicdan” Vurgusu
Adalet Bakanlığı 15 bin personel alımı başvuruları ne zaman?
Deprem Uzmanı Üşümezsoy’dan kritik uyarı: Simav fayı 6.5 büyüklüğünde deprem üretebilir
Türkiye genelinde yağışlı hava etkili olacak: Adıyaman ve Ege’de kuvvetli sağanak
İran, Suudi Arabistan’daki ABD uçağına saldırdı: E-3 AWACS hasar gördü
Gelir vergisi beyannamesinde son günlere girildi: Vergide ‘gönüllü uyum’ öncelik
Adıyamanlılar Vakfı, İstanbul’da mart ayı öğrenci buluşmasını gerçekleştirdi
Adıyaman’da Polis Eşleri Derneği’nden eğitim kermesi
Kosova Türkiye Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta?
Adıyaman’da akaryakıt fiyatları yeniden yükseldi
ADYÜ’de ‘Firavunla Yüz Yüze’ oyunu sahnelendi
Adıyaman’da içme suyu altyapısı yenileniyor: Şebekenin yüzde 99’u yenilendi - Videolu Haber
Adıyaman’da Down Sendromu farkındalık sergisinde özel bireylerin eserleri göz doldurdu - Videolu Haber
Adıyaman’da Özlenen Güneşli Hava Hareketliliği Artırdı - Videolu Haber
Vali Osman Varol, biyoteknoloji tesisini inceledi
Adıyaman hava durumu nasıl? 29-30- 31 Mart Yağış var mı?Yeni haftada Sıcaklıklar artacak mı?
29 Mart 2026 Pazar Çeyrek, gram ve yarım altın fiyatları ne kadar?
Adıyaman Belediyesi’nde yollarda kesintisiz hizmet mesaisi - Videolu Haber
Vali Varol’dan Park AVM esnafına ziyaret
Adıyaman’da 108 park ve yeşil alanda bahar mesaisi
Milletvekili İshak Şan: ‘Sağlık zincirini güçlendirmek önceliğimiz’
Yaz tatiline için geri sayım başladı! 2026 Eğitim öğretim döneminin bitmesine kaç gün kaldı?
3 şehir 7 Haziran’da belediye başkanını seçmek için sandığa gitmeye hazırlanıyor!
Yükleniyor



