Tarih: 18.07.2024 17:32

Adıyaman'da Kent Konseyi seçimi 4 Ağustos'ta yapılacak

Facebook Twitter Linked-in

İş insanı Ragıp Aras, "Adıyaman Kent Konseyi seçimlerine, yönetimine ve başkanlığına aday olmak için arkadaşlarla bir araya geldik. Belediyenin almış olduğu 4 Ağustos seçim kararına uyarak bizler de o seçimlerde aday olmaya karar verdik." dedi.
Ragıp Aras, 14 Temmuz'da yasaya ve demokratik teamüllere aykırı şekilde yapılan seçimin usulsüz olduğunu iddia ederek, "El kaldır indirmekle seçim olmaz. Seçimin gizli oy açık tasnif ile olması lazım, maalesef öyle olmamış." şeklinde konuştu. Karşıtlık oluşturarak, ideolojik kamplaşmalarla Kent Konseyi adayları arasında negatif bir algı oluşturulmaya çalışıldığını kaydeden Aras, "Belediye seçimlerinde meclise yansıyan liste ve belediye yönetimindeki gibi biz de her kesimden, her görüşten ve amacı sadece kente değer katmak olan, alanında uzman kişilerle gönüllülük esasıyla bir ekip oluşturuyoruz. Kimsenin inancı, siyasi görüşü, felsefi kanaati bizi ilgilendirmiyor. Arkadaşlarımızla bir araya gelirken belirlediğimiz tek bir kriter var, o da Adıyaman'a vefa borcunu ödemeye istekli olmak, işinin ehli ve Adıyaman sevdalısı olmak, bu şehrin imarı ve ihyası için fikir ve proje üretecek kişileri bir araya getirmektir." dedi.
Ragıp Aras, Adıyaman’ın tüm sorunlarını ele alarak çözümler üretmeyi hedeflediklerini belirtti. "Yaptırım gücümüz olmasa bile, yaptırmak için ilgili makamlara her şekilde ulaşmak için arkadaşlarla beraber yönetimle beraber yolumuza devam edeceğiz. Adıyaman Kent Konseyi 2007’den beri var, devam etmektedir ancak bugüne kadar gözle görülen hiçbir şey yapılmamıştır." ifadelerini kullandı.
Aras, Kent Konseyi seçimlerinde kendilerine görev tevdi edilmesi halinde Adıyaman için büyük sorumluluklar üstleneceklerini vurguladı. "Adıyaman virane olmuş bir il, bu saatten sonra Adıyaman’ı ayağa kaldırmamız gerekir. Adıyaman depremden sonra bir kısmı Samsun’a, bir kısmı Diyarbakır’a, bir kısmı İstanbul’a gitmiş. Bu insanlar tekrar dönüp gelecek; bu insanların ne konteynerleri var, ne yatacak yerleri var ve hatta yol paraları bile yok. Bu insanlara yardımcı olacağız, biz bu insanların sesi olacağız. Kent konseyi kısacası Adıyaman’ın sesi olacaktır." dedi.
Son olarak Aras, tüm sivil toplum kuruluşlarını ve Adıyamanlıları 4 Ağustos'taki seçimlere davet etti. "Adıyaman belediyesinin almış olduğu 4 Ağustos’taki seçime tüm sivil toplum örgütlerini ve oy kullanacak vatandaşlarımızı, Adıyamanlıları mutlaka bekliyoruz çünkü önemli bir seçim olacak, önemli bir kent konseyi olacak. İştirak etmelerini rica ediyorum." açıklamalarını yaptı.
Adıyaman'da kent konseyinin seçilmesi, şehrin sorunlarının çözümüne yönelik atılacak adımlarda büyük bir öneme sahip. Aras ve ekibi, bu sorumluluğu üstlenmek ve Adıyaman'ın geleceğine katkıda bulunmak için kararlı bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. 4 Ağustos'ta yapılacak seçimler, Adıyaman'ın sesi olacak yeni bir yönetimin belirlenmesi açısından kritik önem taşıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —