Tarih: 15.03.2017 08:09

Adıyaman'da 25 Bin 552 Öğrenci YGS Sınavında Ter Döktü

Facebook Twitter Linked-in

Üniversitelere öğrenci yerleştirmek amacıyla düzenlenen sınavın birinci aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)'de 256 polisin görev yaptığı 86 okulda 25 Bin 552 öğrenci sınavda ter döktü.

Sınav saatinin başlamasına az süre kala öğrenciler içeriye tek tek aranarak sınıflara alındı.

Sınava geç kalan bazı öğrenciler ise içeriye alınmazken polisler, sınava yetişmeye çalışan öğrencileri okullara yetiştirdi.

Okullarda geniş güvenlik önlemi alınırken, okul bahçelerinde ise sınava giren yakınları dua ederek kur'an okudu. Bazı vatandaşlar ise çocuklarının sınav bitme saatini kafelerde geçirirken, bazıları ise gözyaşlarına hakim olamadı.

Sınavda Adaylara 160 Soru İçin 160 Dakika Verildi

Adaylar, sınav başladıktan sonra ilk 120 dakika veya son 15 dakika içinde sınav salonunu terk edemeyecek, kısa süre için bile olsa salondan çıkamayacak.

Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday, bir daha sınav salonuna alınmayacak ve sınavın ilk 120 dakikası tamamlanana kadar sınav binasında bekletilecek.

Öte yandan, saat 07.00'den 09.45'e kadar il ve ilçelerdeki nüfus müdürlükleri açık tutularak, kimliğini kaybeden adayların nüfus cüzdanlarını edinebilmelerine imkan sağlandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —