Tarih: 25.10.2018 15:48

Adıyaman'da Etkili Olan Sağanak Yağmur Hayatı Olumsuz Etkiledi

Facebook Twitter Linked-in

120 KÜÇÜKBAŞ HAYVAN TELEF OLDU

Samsat ilçesinde bağlı Ovacık köyünde şiddetli yağmur ve dolunun yağışının ardından oluşan sel sularında Haci Ali Ertan’a ait evin yanında bulunan ahırın duvarı yıkılırken ahırda bulunan 200 küçük baş hayvandan 120’si ve 40 kovan arı telef oldu.İhbarla olay yerine gelen AFAD ekipleri tarafından ev ve ahırda incelemede bulundu.

 EVE YILDIRIM DÜŞTÜ

Kent merkezinde Yavuz Selim Mahallesi 612 Sokak’ta tek katlı toprak evde 4 kişinin bulunduğu esnada Hacı Yıldırım’ ait eve yıldırım düştü.  Büyük paniğe neden olan yıldırım düşmesinde evin bir bölümü büyük gürültüyle çöktü. Çökme esnasında evin oturma odasında çay içen 4 kişi yara almadan kurtulurken itfaiye ekipleri tarafından evin çevresinde önlem aldı. Göçükte can kaybı ve yaralanan olmazken maddi hasar meydana geldi.

YAĞMUR SULARI HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ 

Şiddetli yağmurun ardından kentte hayatı olumsuz etkilerken cadde ve bazı sokaklarda ise dağdan gelen yağmur ve çamur nedeniyle yollar su gölüne döndü. Araçlar suda mahsur kalırken vatandaşlar ise yürümekte zorluk çekti. Su birikintisi ve yağmur suları nedeniyle yol kenarlarında bulunan çöp konteynırları metrelerce sürüklendi. Adıyaman Belediyesi ekipleri çamur nedeniyle tıkanan mazgalları açma çalışması başlatıldı. Adıyaman Belediyesi Başkanı Hüsrev Kutlu ise çalışmaları yerinde inceledi.

ADIYAMAN'DA SEL FELAKETİ

Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, sosyal medya üzerinden videolu duyurduğu Adıyaman'da sel felaketi ile şunları söyledi: "Bu akşam dağdan gelen sel suları beraberinde getirdiği çamurla şehrin kuzey batısında trafiğin aksamasına neden oldu. Adıyaman Belediyesinin bütün ekipleri seferber olarak yolları açıldı. Temizlik ve kanalların açılması çalışması aralıksız sürüyor." 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —