Tarih: 30.03.2016 14:30

52. Kütüphaneler Haftası Kutlanmaya Başladı

Facebook Twitter Linked-in

52.si kutlanacak Kütüphaneler Haftası için pek çok etkinlik kitapseverleri bekliyor. 

Kütüphaneler Haftası programına katılmak üzere İl Halk Kütüphanesine geçen Vali Mahmut Demirtaş ve davetliler halk oyunları ekibinin folklor gösterisiyle karşılandı. 

İl Halk Kütüphanesinde düzenlenen 52. Kütüphaneler Haftası açılışına Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Belediye Başkan Yardımcısı Sait Kutlu, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, Askerlik Şubesi Başkanı Albay Davut Kulalar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kanaat önderleri, kitapseverler ile öğrenciler katıldı. 

Açılış öncesi anaokulu öğrencileri tarafından kütüphanelerin ve kitap okumanın önemini öne çıkartan dövizler açıldı. 

Minik öğrencilerle fotoğraf çektiren Vali Mahmut Demirtaş, daha sonra davetlilerle birlikte kütüphaneye yeni alınarak sergilenen kitapların açılışını gerçekleştirdi. Açılış sonrası yeni alınan kitaplar davetliler tarafından incelendi. 

İl Halk Kütüphanesi Müdürü Filiz Karabulut, Vali Mahmut Demirtaş’a kütüphaneler haftası kapsamında yapacakları etkinlikler ve kütüphanede verilen hizmetlerle ilgili bilgi verdi. 

Açılış sonrası Vali Demirtaş, 2015 yılında kütüphaneden en çok kitap alan öğrenci ve vatandaşları ödüllendirdi. 

 Vali Demirtaş ve davetliler, İl Halk Kütüphanesindeki programın ardından Esnaf kefalet Kooperatifi Kütüphanesine geçerek kütüphaneyi gezdi. 

Vali Demirtaş, daha sonra bilginin merkezi kütüphanelerin gelişimine katkı sunan Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Abuzer Aslantürk’e teşekkür belgesi verdi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —