Tarih: 27.12.2025 16:44

Adıyaman STK platformu aralık toplantısını gerçekleştirdi

Facebook Twitter Linked-in

Adıyaman STK Platformu, bünyesinde yer alan 52 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla Aralık ayı olağan toplantısını İHH Adıyaman Şubesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Adıyaman'ın tek resmî sivil toplum platformu olan Adıyaman STK Platformu'nun toplantısında, "değerler eğitimi" ana gündem maddesi olarak ele alındı.

Toplantıda Adıyaman STK Platformu Dönem Başkanı ve Ensar Vakfı Adıyaman Şube Başkanı Gaffari İzci, toplantıya katılan tüm vakıf, dernek ve sendika temsilcilerine teşekkür ederek, "Bugün burada bir araya gelerek, gençlerimizin akademik ve manevi gelişimine katkı sunacak projeleri ve değer merkezli eğitim uygulamalarını değerlendirme imkânı bulduk. Bu platform, Adıyaman'da sivil toplumun ortak sesi olma özelliğini sürdürmeye devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Toplantının ana gündem maddesi olan değerler eğitimi kapsamında, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde uygulanmakta olan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin değer merkezli yaklaşımı ele alındı. İzci, "Bu model, gençlerimizin milli ve manevi değerler ışığında yetişmesine önemli katkı sunmaktadır. Platform olarak bu modelin güçlendirilmesi için her türlü destek ve katkıyı sunmaya hazırız" ifadelerine yer verdi.

Toplantıda ayrıca Millî Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yürütülen değer merkezli eğitim çalışmaları değerlendirildi. Katılımcılar, kurumlar arası iş birliğinin önemine dikkat çekerek, "Birlikte hareket ettiğimizde eğitim alanında çok daha verimli sonuçlar elde edebiliriz. Değerler eğitimi sadece okullarda değil, sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla da güçleniyor" açıklamasında bulundu.

Toplantıda eğitimde karma eğitim uygulamasına da değinildi. Katılımcılar, hem akademik başarı hem de değerler eğitimi açısından, Batı ülkelerinde uygulandığı şekilde ülkemizde de karma eğitimin yeniden ele alınması ve terk edilmesi gerektiğini dile getirdi.

İlimiz özelinde yürütülen faaliyetler de toplantıda değerlendirildi. İzci, bugüne kadar aklıselim ve zevki selim bir gençliğin yetişmesine katkı sunan sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarını övdü. Değer merkezli vakıf ve dernekler tarafından düzenlenen yüz yüze ve çevrim içi sınavlar ile yarışmaların, gençlerin gelişiminde önemli bir ihtiyacı karşıladığı ifade edildi. Katılımcılar, "Bu tür etkinliklerin karşılıklı olarak desteklenmesi, gençlerimizin hem akademik hem de sosyal gelişimi için büyük önem taşıyor" ifadelerini kullandı.

Toplantıda ayrıca, 2005 yılından itibaren eğitim alanında yürütülen çalışmalar ve 2025 yılının "Aile Yılı" ilan edilmesinin önemi çerçevesinde değerlendirmeler yapıldı. Katılımcılar, aile ve değer eğitiminin birbirini tamamlayan unsurlar olduğunu belirterek, bu alandaki projelerin desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Toplantının sonunda Gaffari İzci, ev sahipliği ve misafirperverlikleri dolayısıyla İHH Adıyaman camiasına teşekkür ederek, platform üyelerinin katkılarıyla sivil toplumun Adıyaman'daki etkisinin güçlenerek süreceğini ifade etti. İzci, sözlerini, "Hep birlikte çalışarak, gençlerimizin milli ve manevi değerler ışığında yetişmesine katkı sunmaya devam edeceğiz" diyerek tamamladı.

Kaynak : PERRE




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —