• BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00

Erdoğan’dan emekliye promosyon müjdesi geldi

KAYSERİ (PHA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Kayseri mitinginde önemli bir duyuru yaparak emeklileri sevindirdi.

Ekonomi 21.03.2024 17:06:06 0
Erdoğan’dan emekliye promosyon müjdesi geldi

Kamu bankalarının emeklilere 8 ila 12 bin TL arasında promosyon ödemesi yapacağını duyuran Erdoğan, bu uygulamanın diğer bankalar tarafından da benimseneceğine inandığını belirtti.

Erdoğan'ın mitingdeki konuşmasından öne çıkan başlıklar şunlar:

21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla Kayseri ve tüm milletin Nevruz sevincini kutladığını kaydeden Erdoğan, Kayseri'nin tarihi ve kültürel önemine vurgu yaparak, şehrin ülkeye ve millete katkılarından bahsetti.

Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kayseri'nin gösterdiği destekten dolayı teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimlere ilişkin milli iradenin önemine vurgu yaparak, demokrasiyi güçlendirmenin gerekliliğini vurguladı.

Konuşmasında, Türkiye'nin kalkınma sürecine ve 2023 hedeflerine de değinen Erdoğan, deprem felaketlerinin etkilerinden bahsederek, depremzedeler için yapılan çalışmalardan bahsetti. Konut inşaatları ve depremzedelere yapılan yardımlar hakkında bilgi veren Erdoğan, inşası tamamlanıp hak sahiplerine teslim edilen konut sayısının 80 bine yaklaştığını ve yıl sonuna kadar bu rakamın 200 bine tamamlanacağını belirtti.

Kayseri mitinginde vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonla mücadelede kararlı olduklarını ve enflasyonun düşmesi için çalıştıklarını belirtirken, emeklilere banka promosyonu müjdesi verdi. Kamu bankalarının bu yılki promosyon ödemelerinin 8 ila 12 bin TL arasında olacağını söyleyen Erdoğan, diğer bankaların da benzer promosyonlar yapacağına inandığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kayseri mitingdeki açıklamaları şöyle:

"Bugün biliyorsunuz 21 Mart Nevruz Bayramı. Öncelikle Kayseriyle birlikte tüm milletimizin, Nevruz sevincini yaşayan coğrafyamızdaki tüm kardeşlerimizin Nevruz Bayramı'nı tebrik ediyorum. Orta Asya'dan Balkanlar'a çok geniş bir bölgede yeni umutlarla kutlanan Nevruz'un hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Konumuyla, önemiyle, ürettiği değerlerle, yetiştirdiği büyüklerle dünyada eşi bulunmayan Kayseri'yle ve Kayserili kardeşlerimizle iftihar ediyorum. Kayseri, 14-28 Mayıs seçimlerinde ahde vefasını bir kez daha gösterdi. Bu seçimde Cumhur İttifakı'na milletvekilliğinde verdiğiniz yüzde 65'i aşkın, Cumhurbaşkanlığında şahsıma verdiğiniz yüzde 68'i bulan destek için her birinize şükranlarımı sunuyorum. Mayıs seçimleri ülkemizde fırsatını bulduğunda ülkeyi karıştırmaya, milleti ötekileştirmeye hazır bir zihniyetin pusuda beklediğini gösterdi. İnşallah 31 Mart'ta bu milli irade destanını çok daha ileriye taşıyarak demokrasi safımızı biraz daha sıklaştıracağız.

Kayseri, vesayetten kumpasçılara, terör örgütlerinden darbecilere kadar verdiğimiz her mücadelede yanımızda yer aldı. Cumhuriyet tarihimizin en iddialı kalkınma programlarından biri olan 2023 hedeflerini de birlikte hayata geçirdik. Şimdi de Türkiye Yüzyılı'nın inşasını birlikte gerçekleştirmek istiyoruz. Emniyetten bir rakam alayım dedim, bugünkü toplantıda karşımda ne kadar bir katılım var… Gelen rakam 75 bin… Ben biliyorum siz diyeceksiniz ki bu da yetmez. Çünkü biz bu meydanda 100 binleri bulduk, 100 binleri yakaladık. Ama şimdi yerel yönetim seçimine gidiyoruz.

Bir sanayi, ticaret, tarım vahası kurmayı başaran Kayserili kardeşlerim pek çok şehrimize de ilham kaynağı oldu. Bugün Türkiye'nin 81 vilayetinin tamamı üretip ihraç edebiliyorsa bunda Kayseri'nin yaptığı öncülüğün çok büyük payı vardır. Bugün insanlarımız ticaret yapmak için ülkemizin ve dünyanın dört bir yanını arşınlıyorsa bunda Kayseri'nin büyük payı vardır. Biz de Kayseri'den aldığımız ilhamla her alanda tarihi değiştirecek işler yaptık, yapmayı sürdürüyoruz. Türkiye'yi Cumhuriyet tarihinin en güçlü siyasi, ekonomik, askeri, sosyal seviyesine çıkardık. Bir yandan asırlık ihmallerle biriken altyapı eksikliklerimizi tamamladık, diğer yandan milletimizi hak ve özgürlük özlemleriyle buluşturduk.

Ülke ve milletçe biz çalıştıkça rabbimiz de bereketini verdi. Sonuçta Türkiye'yi 21 yılda 3 kat büyütmeyi başardık. Şimdi amacımız önümüzdeki dönemde ülkemizi 2 kat daha büyüterek dünyanın en güçlü ekonomileri arasında hak ettiği yere çıkarmaktır. Allah'ın izniyle bunu yapacak birikime, dirayete, azme sahibiz. Sadece hep birlikte biraz daha çok çalışarak sabırlı olmamız gerekiyor. Tabii hayat dikensiz bir gül bahçesi değil, insanın olduğu gibi milletlerin de önüne inişler ve çıkışlar, fırsatlar ve tehditler, imkanlar ve hesapta olmayan felaketler çıkabiliyor. Son dönemde milletçe başımıza gelen felaketlerden en büyüğü 6 Şubat depremleriydi. Bu depremler Kayseri'mizin de bir bölümünü etkiledi. Hamdolsun şehrimizde can kaybı olmadı ama hasar gören, yıkılan binalarımız vardı. Tabii asıl kayıp Maraş'ın, Malatya'sına, Gaziantep'in, Adıyaman'ın ve Kayseri'nin çevresinde Hatay gibi daha aşağısında yaşandı. Bu vesileyle depremde yitirdiğimiz 53 bin vatandaşımızı bir kez daha rahmetle yad ediyorum. Depremle yıkılan şehirlerimizi ayağa kaldırmak için gece gündüz çalışıyoruz. İnşasını tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettiğimiz konut sayısı 80 bine yaklaştı. İnşallah yıl sonuna kadar bu rakamı 200 bine tamamlıyoruz.

Caddeleriyle, meydanlarıyla, tarihi ve kültürel mekanlarıyla üretimi ve istihdamı destekleyecek altyapılarıyla, deprem şehirlerimizi Türkiye Yüzyılı'na hazırlayacak şekilde ihya ediyoruz. Bu arada en büyük mücadeleyi enflasyona ve hayat pahalılığını köpürten anlayışa karşı veriyoruz. Çalışanlarımızın, emeklilerimizin ve küçük esnafımızın gelirlerini yüksek enflasyon karşısında korumakta kararlıyız. Ama bu mücadeleyi mutlaka başarıya ulaştıracağız. Bunu da öyle yalan yanlış rakamlarla kimseyi kandırarak değil, çalışarak, üreterek, pastayı daha da büyüterek yapacağız. İnşallah yılın ikinci yarısından itibaren enflasyon hızlı bir düşüşe geçecek. Depreme ayrılan kaynakların ve enflasyonun bütçe üzerindeki yükü hafifledikçe insanımızın refah seviyesini eskisinin de üzerine çıkaracağız. Bu vesileyle emeklilerimize güzel bir haber vermek istiyorum. Biliyorsunuz ilk kez 2017'de emeklilerimize banka promosyonu ödenmesi uygulamasını başlatmıştık. Kamu bankalarımız bu yılki promosyon ödemesi miktarlarını alınan aylığa göre 8 bin lira ile 12 bin lira arasında belirledi. Diğer bankaların da bu rakamların altında kalmayacak şekilde promosyon ödemeleri yapacağına inanıyorum."

Kaynak : PHA


İsias Davasında ara karar verildi

Başkan Cemil Tugay Çin’in Gansu Eyaleti heyetini ağırladı

Başkan Doğru Vali Varol’u makamında ziyaret etti

Adıyaman Belediyesi ve ACTED arasında imzalanan ‘Su Taşıma Tankeri Protokolü’ yenilendi - Videolu Haber

İsias Otel davasında mahkeme heyeti arar karar vermek üzere salondan ayrıldı

3 gün enkaz altında kalan Büşra Kayadibi halterde Türkiye 3’sü oldu - Videolu Haber

Sağlık Bakanı Koca, 36 bin sağlık personeli alınacağını duyurdu

Şanlıurfa'da 68 yıl sonra gelen mutluluk

Yazar Harmancı Türk Edebiyatı’nda eleştiri konusunu ele aldı

İki otomobilin karıştığı kazada 5 kişi yaralandı

Başkan Sadıkoğlu: Kişisel rantları uğruna Malatya’yı borç batağına sürüklediler

Adıyaman’da kermese yoğun katılım - Videolu Haber

Şarampole devrilen otomobildeki 4 kişi yaralandı

Kıbrıs’tan gelen heyet Başkan Tutdere’yi ziyaret etti

Gaziantepli yazar Köylüoğlu’nun başarısı

TZOB’da Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı’nın katılımıyla istişare toplantısı gerçekleştirildi

Motosiklet hırsızlarından 2’si yakalandı - Videolu Haber

Tebrik çiçekleri depremzedelerin yeni evlerini süsledi

CHP’li Gökçen: Bizler için İsias Otel davası aslında hakikat mücadelesidir

Tarihi imzalar atıldı

İsias Otel duruşmasında gerginlik - Videolu Haber

72 kişinin hayatını kaybettiği İsias Otel davasında ikinci duruşma başladı - Videolu Haber

Vali Köşger İl Emniyet Müdürlüğünü ziyarette bulundu

Kahramanmaraş İlaçlama ekipleri sahada çalışmalara devam ediyor

Mansur Yavaş toptancı hali esnafını ziyarette bulundu

Diyanet-Sen Adıyaman Şube Başkanı imam dövdü - Videolu Haber

Sabah yürüyüşü depresyonu önlüyor

Polislerden öğrencilere narkotik bilgilendirmesi

SANKO Okulları Öğrencilerinin Fırst Lego başarısı

Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Takım Satranç Şampiyonası sona erdi

Yükleniyor

Maaşlarını alamayan tekstil işçileri greve gitti

BESNİ’DE FİLİSTİNLİLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

KONUKOĞLU AİLESİ CAPİTAL GÖNLÜ ZENGİNLER LİSTESİNDE

Başkan Emre'den 15 Temmuz Şehitler Mahallesine 3 Müjde

Mehmet Akif Ersoy Fen Lisesi’nden Aşure Etkinliği

23 Nisan Çocuk Bayramı Kutlandı

Aydın; Operasyon Türkiye’nin Bekası için gerekliydi

Başkan Doğru Vali Varol’u makamında ziyaret etti

Tarihi imzalar atıldı

Evcil Hayvan Endüstrisi İstanbul’da Buluşuyor

Mega Polietilen işçileri direnişe devam kararı aldı - Videolu Haber

Adıyaman'da ‘Kafe Boykotu’ karşılık bulmadı - Videolu Haber

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan TZOB’u ziyaret etti

Bakan Işıkhan'dan 1 Mayıs açıklaması: ‘Kitlesel kutlama inadı’

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan ‘Yerel Halk’ açıklaması geldi

Kırmızı et fiyatlarındaki artış cep yakıyor - Videolu Haber

Milletvekili Hamarat’a KEİPA’da üst düzey görev

Eaton teknoloji karavanı yola çıkıyor

Mobil tehditleri hafife almayın

ADYÜ projesi kanserle mücadelede önemli bir rol üstlenecek

Deneyap Teknoloji Atölyeleri için başvuru süreci uzatıldı

Başkan Çelebi: Belediyelerin yenilenebilir enerjiye geçişi hızlanmalıdır

ADYÜ'de hazırlanan proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer görüldü

SANKO Okulları’nın 12 projesi TÜBİTAK bölge finallerine gidiyor

Milli muharip uçağı KAAN ilk uçuşunu başarıyla tamamladı - Videolu Haber

Türkiye’nin ‘İlk Yerli ve Milli Gözetim Radarı’

Bilim ve Teknoloji Atölyeleri anne ve kız çocuklarını ağırladı - Videolu Haber

3 gün enkaz altında kalan Büşra Kayadibi halterde Türkiye 3’sü oldu - Videolu Haber

SANKO Okulları Öğrencilerinin Fırst Lego başarısı

Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Takım Satranç Şampiyonası sona erdi

Ponto MK Gergerspor’a Kaymakam Saygılı'dan tam destek

Muaythai Türkiye Şampiyonası sona erdi

Adıyamanlı güreşçiler malzemelerine kavuştu

SANKO okulları öğrencisi yüzme yarışmasında il birincisi oldu

Fenerbahçe altın değerinde puanı kaçırdı

Besni Spor, 1958 Gölbaşı Spor'u 5-0 mağlup etti

Karaköprü Belediyespor ilk kez 2. Lig’e yükseldi

Kommagene Fotoğraf Zirvesi açılışı gerçekleştirildi

Mersin’de 4 gündür devam eden festival gala yemeği ile son buldu - Videolu Haber

‘Kommagene Fotoğraf Zirvesi’ başladı - Videolu Haber

Başkent gençlik meclisinden “Ah tiyatro vah tiyatro” oyunu

Haliliye Belediyesi Kültür ve Sanat evine yoğun ilgi - Videolu Haber

Adıyaman’ın ‘O Ses’i belli oldu - Videolu Haber

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Adıyamanlı halk oyunları ekibi Türkiye finallerine yükseldi

Gölbaşı’nda çocukların yamaç paraşütü keyfi

Enkaz 04.17 fuarın ilgi odağı oldu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16