-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,32% 0,06
-
EURO
51,11% -0,16
-
GRAM ALTIN
6204,31% -3,11
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
Sanayici ve işadamlarına 6. Bölge Teşviki anlatıldı
Cumhurbaşkanlığının 21 Ağustos 2020 tarihli kararıyla 5. bölge teşvik sisteminden Yatırımlarda Devlet Yardımları 6. Bölge Destek paketi kapsamına alınan Adıyaman’da sanayici ve işadamları yeni teşvik paketi hakkında bilgilendirildi.
Adıyaman'ın ekonomi meseleleri ile paydaşlar arası iletişim işbirliğini gerçekleştirmek ve yapılan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunmak amacıyla Vali Mahmut Çuhadar Başkanlığında düzenlenen Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında Adıyamanlı sanayici ve işadamları 6. bölge teşvik sistemi hakkında bilgilendirildi.
Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Mahmut Çuhadar, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, ATSO Başkanı Mustafa Uslu, STK başkanları, bazı kurum amirleri ile sanayici ve işadamları katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Mahmut Çuhadar, “Bugün Yatırımlarda Devlet Yardımları 6. Bölge Teşvikleri gündemiyle toplandık. Bilindiği gibi 21 Ağustos 2020 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan 2846 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı ile Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda değişiklik yapılmıştır. Bu değişikliğin bizler için en önemli bölümü bölgesel teşviklerde Adıyaman’ın 6. bölge iller arasına alınmasıdır. 1 Ocak 2021 tarihinde yürürlüğe girecek bu hüküm ile Adıyaman’a önemli yatırımlar gelmesi muhtemeldir. 6. bölge illerin toplam sayısı 16 iken, Adıyaman bu iller arasında batıya ve limanlara en yakın ildir. Yeni tabloya göre OSB içi ya da dışı, il merkezi yada ilçeler ayrımı olmaksızın Adıyaman’da her yeni yatırıma 6. bölge desteği sunulmaktadır. 6. bölge teşvik sisteminin ilimize, ilçelerimize, sanayici ve işadamlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Vali Mahmut Çuhadar’ın konuşmasının ardından Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Emin Yücekaya, iş Kurumunun açtığı mesleki eğitim kursları, istihdam ve toplum yararına hayata geçirecekleri projeler hakkında bilgiler verdi.
SGK İl Müdürü Fuat Tekin ise, sigorta primleri, teşvik ve desteklemeler konusunda çıkan Cumhurbaşkanlığı kararı ile ilgili bilgiler aktardı.
İpekyolu Kalkınma Ajansı Adıyaman Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Onur Yıldız ise, Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar ve Bölgesel Teşviklerle ilgili bir sunum yaparak, başlıklar halinde 6. bölge teşvik sisteminin kapsamı hakkında bilgiler verdi.
Vali Mahmut Çuhadar Başkanlığındaki Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı, katılımcıların görüş ve önerilerinin ardından sona erdi.
Anahtar Parti Besni İlçe Başkanı Dayan’dan bayram açıklaması: ‘Ekonomik sıkıntılar derinleşiyor’
Anahtar Parti Adıyaman İl Başkanlığı’nda Bayramlaşma Programı düzenledi - Videolu Haber
Yarın okul var mı, okullar ne zaman açılıyor? 23 Mart 2026 Pazartesi okul başlıyor mu?
Şanlıurfa’da etkili olan yoğun yağış hayatı olumsuz etkiledi - Videolu Haber
Anahtar Parti Adıyaman İl Başkanı Alsan'dan Katar'daki helikopter kazasına ilişkin taziye mesajı
Yeniden Refah Partisi Adıyaman İl Başkanı Demir: Bayramlaşma töreni yoğun katılımla gerçekleştirildi
Milletvekili Özhan’dan Nevruz’da dayanışma vurgusu
KPSS 2026 başvuruları ne zaman başlıyor? Lisans, Önlisans ve Ortaöğretim KPSS başvuru ve sınav tarihleri açıklandı!
Bakan Uraloğlu: ‘Hürmüz’e alternatif güzergah projeleri hız kazandı’
Kahta Belediyesi’nde bayramlaşma programı gerçekleştirildi
TBMM bayram sonrası mesaiye başlıyor! Depremzedelere yüzde 74 konut indirimi görüşülecek
Trump’tan İran’a 48 saatlik süre, Tahran’dan karşı hamle
TBMM bayram sonrası yoğun gündemle toplanıyor
22 Mart Pazar 2026 Gram, tam, Cumhuriyet, çeyrek altın ne kadar?
Adıyaman’da akaryakıt fiyatları yüksek seyrediyor: Motorine zam gündemde
23-24 Mart Adıyaman hava durumu yağışlar devam edecek mi?
Başkan Tutdere’den depremzede aileye bayram ziyareti
Kahta’da anne ve bakıma muhtaç kızı zor şartlarda yaşıyor - Videolu Haber
Başkan Tutdere, bayramlaşma programında vatandaşlarla bir araya geldi - Videolu Haber
Basın emekçilerinden bayram mesajı: ‘Mesleki dayanışma ve özgürlük önceliğimiz’
Ahmet Tevfik Dayan’dan 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü mesajı
BBP Adıyaman İl Başkanlığı’ndan bayram mesajı
Milletvekili Resul Kurt’tan Bayram Mesajı: “Bu Bayram Buruk Ama Umut Var”
KESK Adıyaman Şubesi'nden bayram açıklaması: ‘Hakların ve özgürlüklerin egemen olduğu bir gelecek mümkün’
SER-AR anketi sonuçlarını açıkladı: Her iki senaryoda da Cumhurbaşkanı Erdoğan ikinci sırada
Besni Kaymakamı Şehit ailelerine bayram ziyareti gerçekleştirdi
Protokol üyelerinden Kahta İtfaiye Müdürlüğü’ne bayram ziyareti
Kahta Kaymakamı’ndan Kahta İtfaiye Müdürlüğü’ne Bayram Ziyareti
CHP’den siyasi partilere geleneksel bayram ziyareti
Adıyaman’da Halk Ekmek’ten bayramda geleneksel peksimet ikramı - Videolu Haber
Yükleniyor



