-
BIST 100
16159,06%-0,58
-
DOLAR
44,21% 0,06
-
EURO
51,02% 0,02
-
GRAM ALTIN
6947,48% -2,32
-
Ç. ALTIN
11465,56% -1,02
Sanayici ve işadamlarına 6. Bölge Teşviki anlatıldı
Cumhurbaşkanlığının 21 Ağustos 2020 tarihli kararıyla 5. bölge teşvik sisteminden Yatırımlarda Devlet Yardımları 6. Bölge Destek paketi kapsamına alınan Adıyaman’da sanayici ve işadamları yeni teşvik paketi hakkında bilgilendirildi.
Adıyaman'ın ekonomi meseleleri ile paydaşlar arası iletişim işbirliğini gerçekleştirmek ve yapılan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunmak amacıyla Vali Mahmut Çuhadar Başkanlığında düzenlenen Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında Adıyamanlı sanayici ve işadamları 6. bölge teşvik sistemi hakkında bilgilendirildi.
Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Mahmut Çuhadar, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, ATSO Başkanı Mustafa Uslu, STK başkanları, bazı kurum amirleri ile sanayici ve işadamları katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Mahmut Çuhadar, “Bugün Yatırımlarda Devlet Yardımları 6. Bölge Teşvikleri gündemiyle toplandık. Bilindiği gibi 21 Ağustos 2020 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan 2846 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı ile Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda değişiklik yapılmıştır. Bu değişikliğin bizler için en önemli bölümü bölgesel teşviklerde Adıyaman’ın 6. bölge iller arasına alınmasıdır. 1 Ocak 2021 tarihinde yürürlüğe girecek bu hüküm ile Adıyaman’a önemli yatırımlar gelmesi muhtemeldir. 6. bölge illerin toplam sayısı 16 iken, Adıyaman bu iller arasında batıya ve limanlara en yakın ildir. Yeni tabloya göre OSB içi ya da dışı, il merkezi yada ilçeler ayrımı olmaksızın Adıyaman’da her yeni yatırıma 6. bölge desteği sunulmaktadır. 6. bölge teşvik sisteminin ilimize, ilçelerimize, sanayici ve işadamlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Vali Mahmut Çuhadar’ın konuşmasının ardından Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Emin Yücekaya, iş Kurumunun açtığı mesleki eğitim kursları, istihdam ve toplum yararına hayata geçirecekleri projeler hakkında bilgiler verdi.
SGK İl Müdürü Fuat Tekin ise, sigorta primleri, teşvik ve desteklemeler konusunda çıkan Cumhurbaşkanlığı kararı ile ilgili bilgiler aktardı.
İpekyolu Kalkınma Ajansı Adıyaman Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Onur Yıldız ise, Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar ve Bölgesel Teşviklerle ilgili bir sunum yaparak, başlıklar halinde 6. bölge teşvik sisteminin kapsamı hakkında bilgiler verdi.
Vali Mahmut Çuhadar Başkanlığındaki Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı, katılımcıların görüş ve önerilerinin ardından sona erdi.
Merinos Ramazan Bayramı İlanı
Adıyaman Eğitim Vakfı’ndan 18 Mart mesajı
Adıyaman’da Çanakkale Zaferi’nin 111. Yılı törenlerle anıldı
Besni’de zincirleme kazada 6 kişi yaralandı - Videolu Haber
Kahta’da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kutlandı
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, Şehit Faruk Yüksel’in ailesini ziyaret etti
Adıyaman’da 7 yaşındaki çocuk plastik kelepçeden kurtarıldı
Malatya’da uyuşturucu ve silah operasyonu: 4 gözaltı
Adıyaman’da Ramazan Bayramı’nda şehir içi ulaşım ücretsiz olacak
Mehmet Torunoğlu’ndan Ramazan Bayramı mesajı
Adıyaman’da mezarlıklarda bayram öncesi kapsamlı temizlik - Videolu Haber
Adıyaman’da Kemalpaşa Caddesi yenilendi, vatandaşlardan tam not aldı - Videolu Haber
Başkan Gönder’den 18 Mart mesajı: ‘Çanakkale geçilmez’
Adıyaman’da hayırsever Mehmet Ulum’dan 300 aileye destek
Başkan Abdulkadir Kurt’tan Ramazan Bayramı mesajı
Büro Memur-Sen Adıyaman Şubesi’nden iftar programı - Videolu Haber
Adıyaman’da 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 111. yılı anıldı - Videolu Haber
Ramazan Bayramı’nda Çocukların Beslenmesine Dikkat
18 Mart'ın Kaçıncı Yılı? Çanakkale Zaferi'nin anlam ve önemi nedir?
Malatya’da 7 yıl 6 ay hapis cezası bulunan firari yakalandı
Ressam Bünyamin Ağbal Sanko Sanat Galerisi’nde Sergi Açtı
Balkan Türkleri için stratejik dönüşüm: "Artık sadece mirasçı değil, kurucu aktörüz!
Adıyaman’da uyuşturucu alarmı: ‘Gençler göz göre göre kaybediliyor’
18 Mart 2026 Gram, çeyrek ve yarım altın ne kadar?
Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun'dan 18 Mart Mesajı
Adıyaman bayramı yağışlı geçirecek!
Adıyaman Belediyesi’nden ‘Halk Kart’ desteği
Adıyaman İl Sağlık Müdürü Şirik’ten bayramda beslenme uyarısı
Adıyaman Barosu ve avukatlardan Av. Hüseyin Can Güzel’e destek açıklaması - Videolu Haber
Başkan Şevket Gürsoy’dan Mustafa Uslu’ya teşekkür mesajı
Yükleniyor



