• BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,55% 0,03
  • EURO

    34,83% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2423,08% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61

Samsatlı Depremzedelerin Konutlarının Temeli Atıldı

Geçtiğimiz yıl Samsat’ta meydana gelen deprem sonrası başlatılan çalışmayla yapılan afet konutlarının temeli Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın katılımıyla atıldı.

Gündem 21.04.2018 13:37:00 0
Samsatlı Depremzedelerin Konutlarının Temeli Atıldı

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Akdağ, burada yaptığı açıklamada, “Cenabı Hak hepimizi Afed’den korusun. İnsan Afed olduğunda özellikle Türkiye’yi konuştuğumuzda bir deprem kuşağında olduğumuz için deprem yaşandığında acizliğini çok iyi anlıyoruz. Gerçekten birçok depremde, deprem esnasında, depremden hemen sonra vatandaşlarımızla birlikte olduk.

 Son 15 yıl içinde zor zamanlar sizlerde yaşadınız. Cana gelmedi, hayatını kaydeden olmadı. 2 binin üzerinde evde hasar oldu, mala zarar geldi. Hayatını kaybedenler getirilemiyor ama Türkiye Cumhuriyeti devletimizin gücü var. İşte bu gücü bugün gerçekten kendilerine layık, mükemmel evlere inşallah kavuşturacağız. Yapımına başlıyoruz. Temelini atıyoruz. Bu noktaya gelmek kolay olmadı. Çok zorda olmaması gerekirdi. Ama bir takım mevzuattaki sebeplerden dolayı ilerleyebilmek için bir takım engeller aşa aşa bugüne kadar geldik” dedi.

 

403 Aileyi Evlerine Kavuşturacağız

“Bugün 403 aileyi evlerine kavuşturmak için temelleri atıyoruz” diyen Akdağ, şunları kaydetti; “Ancak aynı şekilde aynı hizmeti bekleyen kardeşlerimiz var. Onlar içinde hazırız. Bu hususta para ile ilgili bütçe ile ilgili finansman ile ilgili bir sıkıntı yok. Mevzuatla kanunla yönetmenlikle ilgili bir sıkıntımız da yok ama yer tespitinde zorluklar çekiyoruz. Benim hassaten Samsat köylerinde yaşayan kardeşlerimizden ricam bu.

Yer tespitinde azami iş birliği yapılması ve kolaylığın gösterilmesi, bir taraftan il valimiz, kaymakamımız, belediye başkanlarımız, Afad yapı işlerinden arkadaşlarımız, yerlerin tespiti için gayret gösteriyorlar. Burada ufak tefek antlaşmazlıkları ön plana çıkarmayalım. Yerine göre komşumuz, kardeşimizi kendimizin menfaati üstünde tutmamız da icap eder. Biran önce bu yerleri tespit edelim, işimize koyulalım. Bu sene içinde bu konutları yapacağız. Samsatlı kardeşlerimize teslim edeceğiz”

 

Sizin Talebinize Göre Yapıyoruz

Yapılacak evler hakkında da bilgi veren Akdağ, “Bu AK Parti iş yapma şeklidir. Birçok deprem mahalinde bulundum. Öyle Afed evleri gördük ki; biz buraya geldiğimizde 10-20 sene önce başlanmış, bitirilmemiş. Bugün Nisan’da konutlara başlamış oluyoruz. 8 ayda bu konutları yapacağız, kardeşlerimizin evlerine girmesini sağlayacağız. Bu geçici dönemde hükümet olarak elimizden geleni yapmamız icap ederdi ve bunu da yaptık. Bir müddet çadırda kalan kardeşlerimiz konteynırlara alındılar. Bu konteynırlar geçici bir süre için içinde yaşanabilecek yerlerdir. Şimdi de bu kalıcı konutların inşaatının yapılmasını temin etmiş olacağız. Hak sahibi olan 1740 konut var. Şimdi 403 konut yapacağız ve ilerleyen zamanlarda 400 tane daha yapacağız.

 İnşa edilecek evler acısından, konutlar acısından biz Samsatlı kardeşlerimizin sizin görüşünüzü aldık. Ve böylece bir veya iki katlı seçenek ortaya koyduk. Yani tercih edilebilecek iki ev tipi ortaya koyduk. Ve mümkün olduğu kadar da yöresel mimari ve sizin ihtiyaçlarınıza uygun olmasını arzu ettik. Şuan da temeli attığımız 403 konutun 344’ü iki katlı. 59’da tek katlı konutlar olarak sizin tarafınızdan tercih edildi. Tek katlı konutlar için metre karesi 130, İki katlılar için metre karesi 230 olmak üzere tek katlılar için 130 bin iki katlılar içinse 195 bin ödenecek. Konutlarınızı aldıktan sonra iki sene ödeme yapmıyorsunuz. Sonra 18 yıl içinde bu para ödeniyor. Üstüne bir faiz konuluyor mu? Hayır. Çünkü değerli Samsatlılar siz buna fazlası ile layıksınız. Çünkü bu milletin evladı, bütün bu hizmetlere ziyadesi ile layıktır. Allah hepinizden razı olsun. TBMM Başkanvekilimiz de ifade ettiler; bu Samsat'taki deprem hemen sonrasında Nisan ayında yapılan referandumda, halk oylamasında, anayasa halk oylamasında, yüzde 94 evet oyu vermiş olan bir ilçemizdir. Siz böylesine bizim arkamızda durdukça, bu büyük millet arkamızda durdukça, Allah’ın izni ile bizim hiçbir güçlükten perva edeceğimiz yoktur” diye konuştu.

Törende konuşan TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ise; “Bugün baharın en güzel anlarından birini yaşıyoruz. Samsat gündemimizin en önemli, bir numaralı işimizdi. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve hükümetimizin hakikaten masasında en öncelikli en temel işiydi. Çünkü biz Samsatlı kardeşlerimizin bir daha bir kışı çadırlarda, konteynırlar da geçirmemesi için şu konutları yetiştirelim hesabını hep birlikte yaptık. İlk gün hatırlıyorum; 2 Mart’ta devletimiz o an itibariyle buradaydı. Valilik, belediye, Afad tüm ekipleri hep beraber burada bütün desteğimizle Adıyaman, Kahta, Samsat’a destekler geldi. Hep birlikte bu yaraları sarmaya çalıştık. Tabi o zaman en güzel haber herhangi bir can kaybının olmamış oluşuydu. İki bin üzerinde ağır hasarlı yapı tespit edildi.

Afad ekibi, Çevre Şehircilik, hak sahibi konusunda neler yapabiliriz, hesabını yaptı. Bir köyü en az 15 kere gezmişlerdir. Her gün yetkililer Samsatlı hemşerilerimizle iç içe oldu. Hamd olsun bugün ilk etap temeli atıyoruz. 403 konut. Toplam hak sahibi sayımız 1740, bu konutların biran önce tamamlanması. Samsatlı kardeşlerimizden istirhamımız; özellikle köylerde arsa sıkıntısı yaşanıyor. Arsanın biran önce müsait hale getirilmesi. İnşallah arsa sorunu sonucu oralarında temeli atacağız.”

Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı ise “Cumhurbaşkanımızın Kamu kurumları işleyişi ile ilgili çalışmaları hızlandırtması, başbakanımızın, hükümetimizin ciddi destek ve teşvikleri ile bugüne geldik. Başbakan Yardımcımız Recep Akdağ’da bu görev üstlendikten sonra beni arayarak vali bey Samsat’taki işleri hızlandıralım. Vatandaşımızı deprem mağduriyetinden kurtaralım.  Bu sıkıntıları onlara bir daha yaşatmayalım talimatı vermişti. Biz de talimat sonrası çalışmaları daha da hızlandırdık. Samsat’ta 4 konut sigortası yaptırmış konut vardı. Diğerlerinin hiçbir tanesi hak sahibi olamıyordu. TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın olmak üzere bütün milletvekillerimiz çok ciddi gayret gösterdiler. Kanun değişikliğiyle sorunları aştık. Allah bir daha böyle olaylar yaşatmasın. Konutlar bittiğinde güzelce yaşamlarınıza devam edeceksiniz” diye konuştu.

Temel atma törenine, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekili Halil Fırat, Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Erdoğan vatandaşlar katıldı.


Karaköprü’de yeşil alan ve park çalışmaları yapılıyor - Videolu Haber

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen kadrosu genişletiliyor

Ponto MK Gergerspor’a Kaymakam Saygılı'dan tam destek

Gaziantep’ten İskenderun’a altyapı ve üstyapı desteği

Memur-Sen’den Bakan Aydın’a ziyaret

Muaythai Türkiye Şampiyonası sona erdi

Mersin’de 4 gündür devam eden festival gala yemeği ile son buldu - Videolu Haber

Adıyamanlı güreşçiler malzemelerine kavuştu

Harran Üniversitesi’nde yapılan seminere Adıyaman’dan da hekimler katıldı

‘Kommagene Fotoğraf Zirvesi’ başladı - Videolu Haber

Düğünde havaya ateş ettiği tespit edilen şüpheli gözaltına alındı

Adıyaman’da 10 ayrı suçtan 17 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı

Başkan Tutdere kadın ve genç işsizliğini ortadan kaldırmak için kolları sıvadı

Şanlıurfa Belediyesi personellerine "Yangın önleme tedbirleri" konulu eğitim verildi - Videolu Haber

Başkent gençlik meclisinden “Ah tiyatro vah tiyatro” oyunu

Hazırlayıcı Mesleki Eğitim toplantısı Kahta'da gerçekleştirildi

Malatya Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkan Sami Er ile bir araya geldi

Bu aşıları yaptırmadan seyahate çıkmayın

Mansur Yavaş ve Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier bir araya geldi

Mali müşavirlerden basın açıklaması: ‘Angaryalara hayır’ - Videolu Haber

Eaton teknoloji karavanı yola çıkıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut’tan ‘Tasarrufu saraydan başlatın’ çağrısı

Türkiye Yüzyılı çocuklara emanet

Mega Polietilen işçileri direnişe devam kararı aldı - Videolu Haber

Haliliye Belediyesi Kültür ve Sanat evine yoğun ilgi - Videolu Haber

Teras katta çıkan yangın paniğe neden oldu - Videolu Haber

Dr. Süleyman Kılınç hasta kabulüne başladı

Başhekim Doç. Dr.Mehmet Şirik, ebelerin ‘Ebeler Haftasını’ kutladı

Adıyaman’da uyuşturucuya 1 tutuklama

Devrilen motosikletteki 2 kişi yaralandı - Videolu Haber

Yükleniyor

Maaşlarını alamayan tekstil işçileri greve gitti

BESNİ’DE FİLİSTİNLİLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

KONUKOĞLU AİLESİ CAPİTAL GÖNLÜ ZENGİNLER LİSTESİNDE

Başkan Emre'den 15 Temmuz Şehitler Mahallesine 3 Müjde

Mehmet Akif Ersoy Fen Lisesi’nden Aşure Etkinliği

23 Nisan Çocuk Bayramı Kutlandı

Aydın; Operasyon Türkiye’nin Bekası için gerekliydi

Mega Polietilen işçileri direnişe devam kararı aldı - Videolu Haber

Adıyaman'da ‘Kafe Boykotu’ karşılık bulmadı - Videolu Haber

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan TZOB’u ziyaret etti

Bakan Işıkhan'dan 1 Mayıs açıklaması: ‘Kitlesel kutlama inadı’

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan ‘Yerel Halk’ açıklaması geldi

Kırmızı et fiyatlarındaki artış cep yakıyor - Videolu Haber

Milletvekili Hamarat’a KEİPA’da üst düzey görev

Mustafa Adıgüzel: ‘Fındıkta alan bazlı gelir desteği 10 yıldır değişmedi’

Türk Doğal Taşı 17 ülkeye ihraç ediliyor

Hibe desteği için bugün son gün

Eaton teknoloji karavanı yola çıkıyor

Mobil tehditleri hafife almayın

ADYÜ projesi kanserle mücadelede önemli bir rol üstlenecek

Deneyap Teknoloji Atölyeleri için başvuru süreci uzatıldı

Başkan Çelebi: Belediyelerin yenilenebilir enerjiye geçişi hızlanmalıdır

ADYÜ'de hazırlanan proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer görüldü

SANKO Okulları’nın 12 projesi TÜBİTAK bölge finallerine gidiyor

Milli muharip uçağı KAAN ilk uçuşunu başarıyla tamamladı - Videolu Haber

Türkiye’nin ‘İlk Yerli ve Milli Gözetim Radarı’

Bilim ve Teknoloji Atölyeleri anne ve kız çocuklarını ağırladı - Videolu Haber

Ponto MK Gergerspor’a Kaymakam Saygılı'dan tam destek

Muaythai Türkiye Şampiyonası sona erdi

Adıyamanlı güreşçiler malzemelerine kavuştu

SANKO okulları öğrencisi yüzme yarışmasında il birincisi oldu

Fenerbahçe altın değerinde puanı kaçırdı

Besni Spor, 1958 Gölbaşı Spor'u 5-0 mağlup etti

Karaköprü Belediyespor ilk kez 2. Lig’e yükseldi

Fenerbahçe Opet Sultanlar Ligi'nde şampiyonluğa ulaştı

Adıyaman Belediyespor deplasmanda 6 gol attı

Adıyaman FK ile 1461 Trabzon FK berabere kaldı

Mersin’de 4 gündür devam eden festival gala yemeği ile son buldu - Videolu Haber

‘Kommagene Fotoğraf Zirvesi’ başladı - Videolu Haber

Başkent gençlik meclisinden “Ah tiyatro vah tiyatro” oyunu

Haliliye Belediyesi Kültür ve Sanat evine yoğun ilgi - Videolu Haber

Adıyaman’ın ‘O Ses’i belli oldu - Videolu Haber

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Adıyamanlı halk oyunları ekibi Türkiye finallerine yükseldi

Gölbaşı’nda çocukların yamaç paraşütü keyfi

Enkaz 04.17 fuarın ilgi odağı oldu

Doğa yürüyüşünde gençler tarihi tanıyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16