-
BIST 100
15767,46%-2,18
-
DOLAR
44,33% 0,07
-
EURO
51,10% -0,38
-
GRAM ALTIN
6129,90% -4,31
-
Ç. ALTIN
10413,96% -6,71
Milletvekili Erdoğan’dan Karadağ’a Resmi Ziyaret
Ak Parti Gaziantep Milletvekili ve Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi, Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı Mehmet Erdoğan Karadağ’a resmi ziyarette bulundu.
Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Türkiye- Karadağ Parlamentolar Arası Dostluk Grubu ile Ak Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Ak Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, MHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bülent Karataş, CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, ve beraberindeki heyet Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Karadağ’a ziyareti öncesinde çeşitli temaslarda bulundular.
Türkiye-Karadağ Parlamentolar arası Dostluk Gurubunu ve beraberindeki heyeti Podgoritsa havalimanında Büyükelçi Songül Ozan ve Eşi Sencer Ozan, tarafından karşılamanın ardından,
Türkiye ve Karadağ Dostluk Grubu Heyeti, Karadağ Parlamentosu Başkanı İvan Brajoviç Başkan Yardımcısı ve Dostluk Grubu Başkanı Milletvekili Genci Nimanbegu ile Dış İlişkiler ve Diaspora Komisyonu Başkanı Milletvekili Andrija Nikoliç ve Ekonomik ve finansal sistemden sorumlu Başkan Yardımcısı, Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanı Milutin Simoviç ile heyetler arası görüşmeler yapıldı.
Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan yaptığı değerlendirmede Balkanlarda eski bir Osmanlı toprağı olan Karadağ’ın Uluslararası tüm çalışmalarda ülkemizi desteklediğini ve dost bir ülke olduğunu belirtti.
Erdoğan, ekonomik alanda, Karadağ’da kurulan Türk şirket sayısının 2000’i geçtiğini, Karadağ’a doğrudan yatırımda Dünyada 6. Sırada bulunduğumuzu belirterek Savunma sanayi alanında da işbirliğine giderek birlikte Karadağ’daki yatırımlarımızın daha da artacağına inandığını söyledi.
Milletvekili Erdoğan değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi; “Tika Karadağ’da Ecdat yadigarı 312 esere imzasını atmış. Osman Ağa Cami ile bir katolik tarafından inşasını yapanın Şehit edildiği Nizam Cami, Tuzi Şehitliği bunların başında geliyor dedi.
Karadağ da yol, su, tarım özellikle zeytin ekimi, eğitim gibi alanlarda bugüne kadar 20 milyon Avro harcayan Tika bölgede çok başarılı çalışmalarda bulunuyor.
Karadağ’da Yunus EMRE Enstitüsü Milli Kültürümüze, Türk Dili ve Edebiyatına hizmette büyük rol oynuyor. Ziyaret edip taleplerini aldık, çalışmaları hakkında bilgilenip ülkemiz adına gururlandık.
Türkiye ile Karadağ arasındaki siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkilerin gelişmesi yönünde yoğun çaba sarf edildiğini bundan sonra ki döneminde de Gaziantep ve Ülkemizin siyasi, ekonomik ve kültürel yönden gelişmesi ve daha ileriye gitmesi için katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.
İran Hürremabad’da saldırı: 6 ölü, 43 yaralı
Kahta’da feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı
Adıyaman Valiliğinde haftalık değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi
Teğmen Ebru Eroğlu’nun ihraç davası reddedildi
Adıyaman'da İl Özel İdaresi’ndeki Yatırımlar Hakkında Toplantı Yapıldı
Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun’dan ara tatil sonrası mesaj
24-25 Mart Adıyaman hava durumu yağışlar devam edecek mi?
Besni’de selde mahsur kalan 4 çiftçi kurtarıldı - Videolu Haber
TÜRKYED Genel Başkanı Çelik: ‘Yeraltı su kaynakları tükenme riski altında’
Anahtar Parti Besni İlçe Başkanı Dayan’dan bayram açıklaması: ‘Ekonomik sıkıntılar derinleşiyor’
Anahtar Parti Adıyaman İl Başkanlığı’nda Bayramlaşma Programı düzenledi - Videolu Haber
Yarın okul var mı, okullar ne zaman açılıyor? 23 Mart 2026 Pazartesi okul başlıyor mu?
Şanlıurfa’da etkili olan yoğun yağış hayatı olumsuz etkiledi - Videolu Haber
Anahtar Parti Adıyaman İl Başkanı Alsan'dan Katar'daki helikopter kazasına ilişkin taziye mesajı
Yeniden Refah Partisi Adıyaman İl Başkanı Demir: Bayramlaşma töreni yoğun katılımla gerçekleştirildi
Milletvekili Özhan’dan Nevruz’da dayanışma vurgusu
KPSS 2026 başvuruları ne zaman başlıyor? Lisans, Önlisans ve Ortaöğretim KPSS başvuru ve sınav tarihleri açıklandı!
Bakan Uraloğlu: ‘Hürmüz’e alternatif güzergah projeleri hız kazandı’
Kahta Belediyesi’nde bayramlaşma programı gerçekleştirildi
TBMM bayram sonrası mesaiye başlıyor! Depremzedelere yüzde 74 konut indirimi görüşülecek
Trump’tan İran’a 48 saatlik süre, Tahran’dan karşı hamle
TBMM bayram sonrası yoğun gündemle toplanıyor
22 Mart Pazar 2026 Gram, tam, Cumhuriyet, çeyrek altın ne kadar?
Adıyaman’da akaryakıt fiyatları yüksek seyrediyor: Motorine zam gündemde
23-24 Mart Adıyaman hava durumu yağışlar devam edecek mi?
Başkan Tutdere’den depremzede aileye bayram ziyareti
Kahta’da anne ve bakıma muhtaç kızı zor şartlarda yaşıyor - Videolu Haber
Başkan Tutdere, bayramlaşma programında vatandaşlarla bir araya geldi - Videolu Haber
Basın emekçilerinden bayram mesajı: ‘Mesleki dayanışma ve özgürlük önceliğimiz’
Ahmet Tevfik Dayan’dan 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü mesajı
Yükleniyor



