-
BIST 100
16060,32%-1,40
-
DOLAR
44,18% 0,15
-
EURO
50,77% -0,32
-
GRAM ALTIN
7258,20% 0,73
-
Ç. ALTIN
11667,12% -0,81
Koruyucu Aileler İftarda Buluştu
Ramazan ayının ilk gününden itibaren vatandaşları evlerinde ziyaret ederek birlikte iftar açan Vali Aykut Pekmez ve eşi Yeşim Pekmez, bu defa Adıyaman’daki koruyucu aileler ve çocukları ile iftarda buluştu.
Adıyaman Valiliğinin himayesinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün organizasyonunda Hilton Otelde düzenlenen iftar programına Adıyaman Valisi Aykut Pekmez ve eşi Yeşim Pekmez, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ve eşi Hürmet Kılınç, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, İl Emniyet Müdür Vekili Feyzullah Karaaslan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fehmi Çelik, Koruyucu Aileler ve Çocukları ile İl Müdürlüğü personelleri katıldı.
Gerçekleşen iftar yemeğinde koruyucu aileler ile sohbet eden Vali Aykut Pekmez ve eşi Yeşim Pekmez, koruyucu hizmet modeli kapsamında değerlendirilen çocukları da kucağına alarak yakın ilgi gösterdi.
Okunan ezan sonrası iftarlar açıldı.
İftar sonrası programın açılış konuşmasını yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fehmi Çelik, “Koruyucu aile modelini çok önemsiyoruz. Koruyucu aile modeli kapsamında 2012-2017 yılları arası toplam 13 çocuğumuz var iken 1,5 yılda 3 katına çıkarılarak 39 çocuğumuz koruyucu aile ile buluşturulmuştur.
Çocuklarımızın iyi bir nesil ve iyi bir geleceğe sahip olması ancak ve ancak sıcak bir yuvaya sahip olmasıyla mümkündür. Bizim için en önemli insanlık görevi: “Analık ve babalık görevidir”. Koruyucu Aile her ne kadar bakanlığımızın bir hizmet modeli olsa da köklerini şanlı tarihimizin derinliklerinden almaktadır. Unutulmamalıdır ki! İnsanlık tarihinin en büyük ahlak abidesi sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) efendimiz bir yetimdi. Ona babalık görevini önce dedesi Abdülmuttalip, vefatından sonra ise amcası Ebu Talip yapmıştır. Bu yönüyle baktığımızda peygamber efendimiz Koruyucu Aile Modeli için en önemli örneklerdendir” dedi.
Konuşma sonrası Vali Aykut Pekmez ve eşi Yeşim Pekmez, kutsal bir görevi üstlenerek, çocuklara sıcak bir aile ortamı sağlayan koruyucu ailelere teşekkür belgesi verirken, koruyucu hizmet modeli kapsamında değerlendirilen çocuklara da bir çanta içerisinde çeşitli hediyeler verdi.
Koruyucu ailelere teşekkür belgesini veren Vali Aykut Pekmez, mübarek Ramazan ayının manevi atmosferi içerisinde, devletimizin şefkat eli üzerlerinde olan çocuklarımız ve onların koruyucu aileleriyle aynı sofrada bir araya gelmekten son derece mutlu olduğunu ifade etti.
Program ailelerle tek tek fotoğraf hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.
Tarihçi ve yazar İlber Ortaylı hayatını kaybetti
Adıyaman’da Dünya Kudüs Günü’nde basın açıklaması yapıldı
Şehit aileleri ve gaziler iftar programında bir araya geldi
Genç Nesiller Derneği’nden 'gençlik ve proje' odaklı iftar buluşması - Videolu Haber
Kahta’da sosyal sorumluluk projesi: ‘Bir sınıf, bir aile’
Adıyamanlı şampiyonlara Milletvekili Özhan’dan tebrik
Hedef Kızılelma Derneği’nden çocuklarla iftar fuluşması - Videolu Haber
Adıyaman Belediyesi, Belgesel Atölyesi için yaş aralığını genişletti
Mustafa Alkayış: ‘Ramazan’ın birlik ve dayanışma ruhunu sahada yaşıyoruz’
CHP’li Milletvekili Tanal, AK Parti'ye yüklendi: ‘Türkiye’de iki ayrı hukuk uygulanıyor’
Vali Osman Varol, İndere Kalıcı Deprem Konutları'nda Açıl ailesiyle iftar sofrasında buluştu
Başkan Tutdere, Coca-Cola Türkiye heyetini ağırladı
Tokat Niksar’da 5,5 Büyüklüğünde Deprem
İl Sağlık Müdürü Mehmet Şirik: ‘İklim değişikliği ve çevre kirliliği böbrek hastalıkları riskini artırabilir’
Adıyaman Tabip Odası’ndan hekimler ve aileleri için dayanışma iftarı programı
Başkan Tutdere’den AKEM öğrencilerine dayanışma iftarı
Vali Varol’dan Kanaat Önderi Seyda Hoca’ya Ramazan ziyareti
Kuyumcu Halil İbrahim Dolma’dan altın yorumu: Fiyatlar yeniden yükselecek mi? - Videolu Haber
Vali Varol Adıyaman Havalimanı Müdürlüğü’ne çalışma ziyareti gerçekleştirdi
Başkan Murat Çeliker: ‘Sosyal belediyeciliğin en güzel örneği halk ekmektir'
Savunmadan Sanata: Genç Tasarımlar Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu
ÜNİDES 6. Dönem Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
Adıyaman’da Geleneksel Okçuluk Heyecanı yaşandı
Adıyaman’da Yeşilay Haftası Satranç Turnuvası gerçekleştirildi
Ömer Kocakaya, Adıyaman’da kaybolmaya yüz tutmuş mesleğini 40 yıldır sürdürüyor - Videolu Haber
Adıyaman’da İstiklal Marşı’nın kabulünün 105. yıl dönümü anıldı
Adıyaman’da yalnız yaşayan yaşlı kadınlar, erkekleri yaklaşık üç kat aştı
Kahta Devlet Hastanesi’nde artroskopik menisküs ameliyatı yapıldı
Türkiye’de yaşlı nüfus 2025’te 9,5 milyonu aştı: Her 4 haneden biri, yaşlıya ev sahipliği yapıyor
İran-ABD-İsrail gerilimi tırmanıyor: Tel Aviv füzelerle vuruldu
Yükleniyor



