• BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,55% 0,03
  • EURO

    34,83% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2423,08% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61

CHP Seçim İrtibat Bürosunu Açtı

Cumhuriyet Halk Partisi, 7 Haziran 2015 genel seçimleri için kullanacağı seçim irtibat bürosunu partililer ve milletvekili adayları ile açtı.

Siyaset 15.05.2015 23:31:13 0
CHP Seçim İrtibat Bürosunu Açtı

Yapılan açılışa CHP Adıyaman Milletvekili adayları Yrd. Doç. Dr. Selçuk Tabak, Avukat Abdurrahman Tutdere, Gazeteci Yazar Fatma Ulubey, Kanaat Önderi Karip Bozkurt, CHP İl Başkanı Abuzer Tanrıverdi, Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş,  CHP İlçe Başkanları, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, kadın kolları, gençlik kolları ve partililer katıldı.

Programda açılış konuşmasını yapan CHP Besni İlçe Başkanı Hüseyin Keleş; “ Göreve geldiğimiz ilk günden beri iktidar olma yolundaki çalışmalarımız ilk günkü azim ve heyecanla devam ediyor. Gittiğimiz her yerde güler yüzle karşılanıyoruz. Bu ve benzeri yaklaşımlar bizleri mutlu ediyor.

Ülkemizde yoksulluk, yolsuzluk, işsizlik, kanunsuzluk ve hukuksuzluk tavan yapmış, içerde ve dışarıda ülkenin itibarı zedelenmiştir. Esnafın, çiftçinin, işçinin, öğrencinin ve emeklinin yaşamında iyileştirmeye yönelik hiçbir çözüm önerisi getirilmemiştir. Ülkemizde ne yazık ki adalet işlevini yitirmiş, sadece tabela ve kâğıt üzerinde kalmıştır. Demokratik olan ve olması gereken bütün kurum ve kuruluşlar ve basın baskı altına alınarak sindirilmeye ve susturulmaya çalışılmaktadır. Hukuksuzluk ve kanunsuzluk her alanı sarmıştır.

İnşallah 8 Haziran sabahı Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı ile kimsenin düşüncesinden dolayı suçlanmadığı, kimsenin ötekileştirilmediği, dostluğun, kardeşliğin, barışın ve hukukun üstünlüğünün egemen olduğu güzel günleri göreceğiz. Ülkenin sorunlarını Cumhuriyet Halk Partililer olarak biliyoruz ve bu sorunların üstesinden gelecek kadrolarımız var. Onun için herkesin buna inanması lazım diyor adaylarımızı size, sizleri de Allah’a emanet ediyorum” dedi.

Daha sonra konuşma yapan CHP İl Başkanı Abuzer Tanrıverdi; “ CHP Besni İlçe Başkanımız Hüseyin Keleş gibi bir dava arkadaşımızın Besni’nin yıllardır çözülemeyen, kangren olmuş sorunlarının sona ermesi ve yeniden CHP’nin gurur kaynağı olan Besni’mize hak ettiği itibarı kazandıracağımız 7 Haziran seçimlerinde sevgili Hüseyin Başkan ve yönetimine büyük bir görev düşüyor. Siz Besnili hemşerilerimizin CHP Besni İlçe Başkanlığını yalnız bırakmayacağına 7 Haziran’da halkın iktidarını hep beraber kuracağımıza canı gönülden inanıyorum.

İş, ekmek, adalet, barış, demokrasi ve özgürlük isteyen halkımız yaşadığı sorunlara çözüm getirecek siyasal programı bekliyor. Beklenen bu program Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Kadroları tarafından hazırlanarak umutsuzluk içerisindeki halkımıza umut olmuştur.

Neden Halkın Partisi CHP; Yoksulu olmayan, taşeron işçisi olmayan, asgari ücreti Bin 500 TL olan, sorunlu kredi kartı ve kredi borçlarının en az %80’i silinecek, evi olmayanlara aylık 277 TL ile ev sahibi olabilen, atama bekleyen öğretmenin, karşılıksız burs verilmeyen öğrencinin kalmaması, yılda iki maaş ikramiye verilebilecek emeklilerimiz, esnaf ve kobisinin rekabet gücünü artırmak, köylü milletin efendisidir diyen, tarımsal mazotun litresini çiftçisine 1,5 Liraya vermek, işsizi olmayan, kısacası yaşanacak bir Türkiye, Adıyaman ve Besni için 7 Haziran Genel seçimlerinde oylar halkın partisi CHP’ye” dedi.

Daha sonra konuşma yapan CHP Adıyaman Milletvekili adayı Fatma Ulubey; “ Değerli Besni halkı ben sizin ne kadar tutkun olduğunuzu biliyorum. Besni isterse bu bacısını meclise gönderecek diyorum.

Değerli arkadaşlar biliyorsunuz Besni ilçemizin bir ayrıcalığı var. Her yıl Besni eğitim bayramı kutlanır ve bu bir ilktir. Ben bu yüzden sizleri tebrik ediyorum. Her yıl elimden geldiği kadar bu etkinliğe katılıyorum. Ama ben Besnili hemşerilerime şunu söylüyorum, Türkiye’de atanamayan 300 bin öğretmenin hesabını soracak mısınız?

Değerli hanımefendiler, sizlere şunu söylemek istiyorum, biz kadın cinayetleri konusunda dünyada bir ilkiz, bunun hesabını kadınlar soracak mı?

Duyduk ki Sayın Başbakan Adıyaman’a geliyormuş, ne yüzle geliyorlar merak ediyorum. Adıyaman’a hangi vaadi verecekler. Sayın Başbakan buradan duysun mevsimlik işçilere ne çare oldunuz bugüne kadar.

Değerli arkadaşlar bu kardeşiniz üçüncü sıra milletvekili adayanız ama ben kendimi birde görüyorum, ben davaya inanıyorum. Burada milletvekili olmak veya olmamak değil, elbette olursak, o yetkiyi verirseniz gurur duyarız. Ama biz ülkemizin davası için varız.

Hangi siyasi partiye oy vermiş olursanız olun ben saygı duyuyorum ama bu dönem lütfen elinizi vicdanınıza koyun ve halkın iktidarını hep beraber kuralım ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni Besni’de ve Adıyaman’da birinci parti yapalım” dedi.

Daha sonra konuşma yapan CHP Adıyaman Milletvekili adayı Karip Bozkurt; “ Değerli Besni halkı Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir sözümüz var. Bu ülkenin yaşaması için, layık, demokratik hukuk devletine, halkların eşitliğine, yurttaşların özgürce kendilerini ifade edebilecekleri bir vatana ihtiyacımız var. Bunu başarabilecek tek parti şuanda Cumhuriyet Halk Partisidir.

Değerli Besni halkı daha önceden hangi partiye oy vermiş olursanız olun. Bu ülkenin gerçeklerini sayın genel başkanımız projeleriyle anlatmaya başladı. Bu projeler hayata geçmeden, daha konuşulma aşamasında korktular. Bırakın hayata geçirmeyi AKP iktidarı, sizin bu projelerin konuşulmasına bile tahammülünüz yok. İşçinin, emekçinin, köylünün kendisini ifade etmesinden bile korktunuz. Bu halk, bu millet sizinle olan kredisini bitirdi.

Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarında buluşmak üzere hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

Daha sonra konuşma yapan CHP Adıyaman Milletvekili adayı Abdurrahman Tutdere; “ Değerli arkadaşlar çok önemli bir seçime gidiyoruz. 2015 yılı Adıyaman için, Türkiye için bir zafer yılı olacaktır. Halkımızı yoksulluğa, fakirliğe mahkûm edenlerden hesaplaşma yılı olacaktır. Biz bu seçimde bu değişimi önce Adıyaman’dan, Besni’den başlatacağız ve buradan yayılacak dalga bütün Türkiye’ye yayılacak.

Bizler Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan giden aydınlık insanlarız, Cumhuriyet çocuklarıyız. Mustafa Kemal Atatürk’ün savaş meydanlarında at sırtında savaşarak elde ettiği toprakları parsel parsel satanlardan hesap soracak olanların partisinde siyaset yapıyoruz. Sizlerle beraber biz bunlardan hesap soracağız.

Değerli arkadaşlar şuanda yan tarafımızda komşularımız var. Bunlar milletvekili listelerini yaparken Besni’yi, Gölbaşı’nı, Tut’u haritadan silmişler, hiç görmemişler, yok saymışlar.

Daha önce başka partilere oy vermiş olabilirsiniz ancak bu seçim sizleri haritadan silenlerin, iradelerinizi çalanların hesabını sorma fırsatı sizlerin elinde. Gelin Cumhuriyet Halk Partisine sahip çıkın, gelin Cumhuriyet Halk Partisinden omuz omuza beraber mücadele edelim. Gelin yaşanabilecek Besni ve Adıyaman’ı birlikte inşa edelim.

Peki birileri Besni’yi, Gölbaşı’nı, Tut’u haritadan silerken Cumhuriyet Halk Partisi ne yaptı, bu bölgeyi listenin başına koyarak burayı ödüllendirdi. Şimdi sıra sizde, şimdi bütün Adıyaman’a, bütün Türkiye’ye Besni’nin gücünü gösterme zamanı geldi. Bizim oralarda bir söz vardır, Besni milleti birbirini tutar, partiye bakmaz, hangi partide olursa olsun kendi adamına sahip çıkar diyorlar. Bunun böyle olduğunu 7 Haziran’da siz bütün Türkiye’ye göstereceksiniz. Ben sizlere inanıyorum.

Adıyaman ne zaman dara düşse, siyasetinde ne zaman bir daralma olsa o anda her zaman bir Besni sahneye çıkmıştır. Geçmişte Kemal Tabakların, Celal Topkanların olan topraklar bu dönemde Cumhuriyet Halk Partisinin olacaktır. Tut, Besni ve Gölbaşı önce Adıyaman’ı sonrada Türkiye’yi değiştirecek.

Değerli arkadaşlar tabi seçim bürolarımızı açıyoruz, dalga dalga bütün Adıyaman’a yayılıyor heyecanımız. Yaşanabilir bir Adıyaman projesi inşallah 7 Haziran’da hayat bulacak. Zaman çalışma zamanı, birlik, beraberlik zamanı. Ben çocuklarının geleceği için, güzel bir Türkiye düşünenlerin hepsini Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında omuz omuza, birlik beraberlik içinde siyaset yapmaya davet ediyorum. Bu birlikteliği Besni’de sağladınız, bu birlikteliği Adıyaman’da bizler sağlayacağız ve Adıyaman’da iktidar olacağız” dedi.

Son olarak konuşma yapan CHP Adıyaman Milletvekili Adayı Selçuk Tabak ise; “2007 yılında Cumhuriyet Halk Partisi buradan sizlerin sayesinde zaferle çıktı, belki istediğimiz kadar olmadı, belki biraz üzüldük ama bu defa buradan gülerek çıkacağız.

Besni siyaseti Türkiye’deki hiçbir yere benzemiyor. Besni öyle bir ilçe ki daha önce rahmetli Sait Ağar, Mebus Reşit Ağa, Hacı Paşa, Arif Atalay, Arif Ağaoğlu, Halil Ağar, Süleyman Arif Emre, Celal Topkan, Mehmet Erdoğan, rahmetli Kemal Tabak Besni’den siyasete girip Adıyaman’ı en iyi şekilde temsil etmeyi başardılar. Besni Adıyaman siyasetinde öncü olmayı her zaman başardı. Çok iyi oy kullandık, çok iyi aday çıkardık, hizmetler ettik, çok iyi bayramlar yaşadık ve o coşkulu günlere tekrar geri döndük. Hepinize teşekkür ediyorum.

Ayrıca Besnililer sadece Adıyaman’da değil gittikleri diğer illerde de milletvekili olmayı başarmış, tarihimize adını altın harflerle yazdırarak göğüslerimizi kabarttılar, onlarla da gurur duyuyoruz.

Bugünde Besni’de olmaktan çok mutluyum, çünkü biz burada doğduk. Sonra Ankara’ya taşındık ama birbirimizden hiç kopmadık. Fakat geçen dönemler içinde maalesef Besni ve diğer ilçeler ilden koparılmış bir şekilde geri bırakıldılar. İlgisizlik, sevgisizlik, başıboşluk aldı boyunu gitti. Fakat ilimiz Adıyaman’da diğer illerden geride kaldı. Yanı başımızda ki Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya hepsi Anadolu kaplanları içine girdi ama Adıyaman maalesef burada bir ırgat şehri olarak kaldı, sürekli göç verdi. Fakat Adıyaman halkı bunu kabullenmedi. Cumhuriyet Halk Partisinin 7 Mart’ta yaptığı ön seçimle buna en iyi cevabı verdi. Toplumun tüm kesimlerini kucaklayacak adaylardan oluşan bir aday listesini sizlerin önüne getirdi. Sizlerin desteği ile Besni’ye eski günlerde ki başarılı günlerine dönerek Cumhuriyet Halk Partisi seçmenlerini tercih ettiler. Bizi burada öne getirdiler, bu hizmeti bizim vereceğimize inandıklarını bu aday listesiyle ifade ettiler.

Şuanda ilçeleri temsil eden sadece Mehmet Erdoğan kaldı ve oda 7 Haziran’da bu göreve veda edecek. Sizlerin de sayesinde ondan bu görevi ben devir alacağım, Besni’nin özellikle kalan eksikleri olan çevre yolları, hem içlere bağlayan Hamzıyan yolu hem de Gaziantep, Adıyaman yollarında ki eksiklikleri hep birlikte yapacağız. Bunun için ben sizi temsil etmeye hazırım, size söz veriyorum.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi.


Şanlıurfa Belediyesi park ve bahçeleri yaza hazır hale getiriyor - Videolu Haber

Evcil Hayvan Endüstrisi İstanbul’da Buluşuyor

Payas İlçe Başkanı Erdinç Keskin Hatay için ‘acil önlem’ çağrısı yaptı

Mansur Yavaş’tan Büyükelçi ve misyon şeflerine 23 Nisan resepsiyonu - Videolu Haber

Karaköprü’de yeşil alan ve park çalışmaları yapılıyor - Videolu Haber

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen kadrosu genişletiliyor

Ponto MK Gergerspor’a Kaymakam Saygılı'dan tam destek

Gaziantep’ten İskenderun’a altyapı ve üstyapı desteği

Memur-Sen’den Bakan Aydın’a ziyaret

Muaythai Türkiye Şampiyonası sona erdi

Mersin’de 4 gündür devam eden festival gala yemeği ile son buldu - Videolu Haber

Adıyamanlı güreşçiler malzemelerine kavuştu

Harran Üniversitesi’nde yapılan seminere Adıyaman’dan da hekimler katıldı

‘Kommagene Fotoğraf Zirvesi’ başladı - Videolu Haber

Düğünde havaya ateş ettiği tespit edilen şüpheli gözaltına alındı

Adıyaman’da 10 ayrı suçtan 17 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı

Başkan Tutdere kadın ve genç işsizliğini ortadan kaldırmak için kolları sıvadı

Şanlıurfa Belediyesi personellerine "Yangın önleme tedbirleri" konulu eğitim verildi - Videolu Haber

Başkent gençlik meclisinden “Ah tiyatro vah tiyatro” oyunu

Hazırlayıcı Mesleki Eğitim toplantısı Kahta'da gerçekleştirildi

Malatya Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkan Sami Er ile bir araya geldi

Bu aşıları yaptırmadan seyahate çıkmayın

Mansur Yavaş ve Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier bir araya geldi

Mali müşavirlerden basın açıklaması: ‘Angaryalara hayır’ - Videolu Haber

Eaton teknoloji karavanı yola çıkıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut’tan ‘Tasarrufu saraydan başlatın’ çağrısı

Türkiye Yüzyılı çocuklara emanet

Mega Polietilen işçileri direnişe devam kararı aldı - Videolu Haber

Haliliye Belediyesi Kültür ve Sanat evine yoğun ilgi - Videolu Haber

Teras katta çıkan yangın paniğe neden oldu - Videolu Haber

Yükleniyor

Maaşlarını alamayan tekstil işçileri greve gitti

BESNİ’DE FİLİSTİNLİLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

KONUKOĞLU AİLESİ CAPİTAL GÖNLÜ ZENGİNLER LİSTESİNDE

Başkan Emre'den 15 Temmuz Şehitler Mahallesine 3 Müjde

Mehmet Akif Ersoy Fen Lisesi’nden Aşure Etkinliği

23 Nisan Çocuk Bayramı Kutlandı

Aydın; Operasyon Türkiye’nin Bekası için gerekliydi

Evcil Hayvan Endüstrisi İstanbul’da Buluşuyor

Mega Polietilen işçileri direnişe devam kararı aldı - Videolu Haber

Adıyaman'da ‘Kafe Boykotu’ karşılık bulmadı - Videolu Haber

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan TZOB’u ziyaret etti

Bakan Işıkhan'dan 1 Mayıs açıklaması: ‘Kitlesel kutlama inadı’

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan ‘Yerel Halk’ açıklaması geldi

Kırmızı et fiyatlarındaki artış cep yakıyor - Videolu Haber

Milletvekili Hamarat’a KEİPA’da üst düzey görev

Mustafa Adıgüzel: ‘Fındıkta alan bazlı gelir desteği 10 yıldır değişmedi’

Türk Doğal Taşı 17 ülkeye ihraç ediliyor

Eaton teknoloji karavanı yola çıkıyor

Mobil tehditleri hafife almayın

ADYÜ projesi kanserle mücadelede önemli bir rol üstlenecek

Deneyap Teknoloji Atölyeleri için başvuru süreci uzatıldı

Başkan Çelebi: Belediyelerin yenilenebilir enerjiye geçişi hızlanmalıdır

ADYÜ'de hazırlanan proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer görüldü

SANKO Okulları’nın 12 projesi TÜBİTAK bölge finallerine gidiyor

Milli muharip uçağı KAAN ilk uçuşunu başarıyla tamamladı - Videolu Haber

Türkiye’nin ‘İlk Yerli ve Milli Gözetim Radarı’

Bilim ve Teknoloji Atölyeleri anne ve kız çocuklarını ağırladı - Videolu Haber

Ponto MK Gergerspor’a Kaymakam Saygılı'dan tam destek

Muaythai Türkiye Şampiyonası sona erdi

Adıyamanlı güreşçiler malzemelerine kavuştu

SANKO okulları öğrencisi yüzme yarışmasında il birincisi oldu

Fenerbahçe altın değerinde puanı kaçırdı

Besni Spor, 1958 Gölbaşı Spor'u 5-0 mağlup etti

Karaköprü Belediyespor ilk kez 2. Lig’e yükseldi

Fenerbahçe Opet Sultanlar Ligi'nde şampiyonluğa ulaştı

Adıyaman Belediyespor deplasmanda 6 gol attı

Adıyaman FK ile 1461 Trabzon FK berabere kaldı

Mersin’de 4 gündür devam eden festival gala yemeği ile son buldu - Videolu Haber

‘Kommagene Fotoğraf Zirvesi’ başladı - Videolu Haber

Başkent gençlik meclisinden “Ah tiyatro vah tiyatro” oyunu

Haliliye Belediyesi Kültür ve Sanat evine yoğun ilgi - Videolu Haber

Adıyaman’ın ‘O Ses’i belli oldu - Videolu Haber

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Adıyamanlı halk oyunları ekibi Türkiye finallerine yükseldi

Gölbaşı’nda çocukların yamaç paraşütü keyfi

Enkaz 04.17 fuarın ilgi odağı oldu

Doğa yürüyüşünde gençler tarihi tanıyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16