• BIST 100

    9027,88%2,51
  • DOLAR

    32,31% 0,19
  • EURO

    35,08% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2278,69% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00

CHP Seçim Bürosu Törenle Açıldı

CHP Besni Belediye Başkanı Fahri Serter Kalabalık bir katılımla seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

Siyaset 16.03.2014 16:15:42 0
CHP Seçim Bürosu Törenle Açıldı

İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının altındaki camlı kahve önünde düzenlenen seçim bürosunun açılış törenine, CHP Adıyaman İl Başkanı Bilal Doğan, CHP eski Milletvekilleri Şevket Köse, Celal Topkan, CHP Besni İlçe Başkanı Aydın Doğan, CHP Besni ilçe teşkilatı, belde belediye başkan adayları, CHP İl encümen ve belediye meclis üyesi adayları da katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra, CHP Besni ilçe Başkanı Aydın Doğan’ın açılış konuşmasının ardından, CHP Adıyaman eski Milletvekili Celal Topkan yaptığı konuşmasında, Besni Belediyesinin gerçekleştirdiği hizmetlerle Adıyaman’daki 7 AKP’li belediyeden daha çok iş yaptığını söyledi. “Siyasetçi çok konuşan değil, iş yapan insandır. Siyasette büyük düşünmek, önemli projelerin altına imza atmak gerekir. Bir belediyenin en büyük giderini elektrik tüketimi oluşturuyor. Sayın Başkan Fahri Serter belediyenin elektrik ihtiyacını güneş enerjisinden yararlanarak karşılamayı düşünmüş, düşünmekle kalmamış, düşüncesini projeye dönüştürmüş. Güneş enerjisi elektrik santrali projesinin onayını almış yapım aşamasına gelmiş. Belediyenin elektrik enerjisi ihtiyacını Güneş Enerjisinden yararlanarak elde etme projesi sanıyorum belediyeler düzeyinde kendi alanının bir ilkidir.” dedi.


Daha sonra kürsüye gelen CHP Besni Belediye Başkan adayı Fahri Serter yaptığı konuşmasında, 5 yıllık görev süresince yaptığı hizmetlerden bahsetti. Belediyenin borcunun artırmayıp bilakis 6 trilyon azaltarak tüm bu hizmetleri gerçekleştirdiklerini söyleyen Serter şöyle devam etti. “Kıymetli hemşerilerim, bundan yaklaşık 5 yıl önce sizlerin huzuruna çıkarak ilçemizi yönetmek için görev istemiştik. Sizde bu onurlu görevi bize verdiniz, sizlerin bu güveni bize büyük bir sorumluluk yükledi. Sorumluluğumuzun bilinciyle teslim aldığımız bu görevi yürütürken, farklı sorun ve gelişmelerle karşılaşacağımızı biliyorduk. Ancak bu kadarını da tahmin edememiştik. Göreve geldiğimde Besni Belediyesinin borcu 18 Trilyondu, yine 36 Bin olan ilçemizin nüfusu biz geldiğimiz ilk ay 25 bine düştü. Yani nüfusumuz 11 Bin kişi eksildi. Bu düşüşün bize 5 yıllık kaybı yaklaşık 10 Trilyondur. Ayrıca 2011 yılında TEDAŞ’ın özelleşmesinden sonra 3 yılda ödediğimiz nakit para 3 Trilyondur. Ancak biz bu olumsuzluklara takılmadan, heyecanımızı yitirmeden hiçbir zaman mazeret üretmedik hizmet ürettik.”


“Sevgili hemşerilerim bu kayıplarımıza rağmen İller Bankası payımız hariç başka hiçbir yerden destek almadan, kilitli parke taşı hariç tek kuruş kredi kullanmadan tamamen ekip ruhuyla çalışarak kendi imkânlarımızla çevremizdeki birçok ilçenin gıptayla baktığı büyük işlere imza attık. Bu büyük hizmetlerimize rağmen Belediyemizin borcunu göreve geldiğimizden bugüne 6 Trilyon azalttık.


2011 Genel seçimlerinde yaptığım konuşmayı hatırlarsanız, bu konuşma basın mensuplarında ve bizim arşivlerde mevcuttur. 3 yıl önce bu konuşmamda sizlere Uzay Çatıyı, İş Merkezini, Mezarlık yollarını, Kilitli Parke taşı çalışmalarımızı, Üniversite arsasını, Güneş Enerjisi Projesini yapacağımızı beyan etmiştim. Allah’a çok şükür bugün bunların hepsini tek tek yapmış olmanın gururu ve huzuruyla karşınızdayım. Tüm bu hizmetler Besnimize hayırlı olsun.”


“Bilindiği üzere sanayi esnafımızın eski otogardan Küçük Sanayi sitesine taşınması, ve Dokumacılık mesleğinin ilçemizde önemini yitirmesinden dolayı, Oduncu Pazarındaki Dokumacılar Sitesi ve Eski Otogar atıl hale gelmiş bu bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın çok iyi bildiği gibi, hoş olmayan olaylar olmaya başlamış ve çirkin bir görünüme kavuşmuştu. Eski Otogarın yerine Güneydoğuda benzeri olmayan büyüklükte 7 Bin Metrekare büyüklüğünde Uzay Çatılı Pazaryeri yaparak halkımızın hizmetine biz sunduk.”


“Yine atıl durumda olan Dokumacılar Sitesini içerisinde işyerleri, ofisleri, kafeteryası, sinema salonları ve 2 katlı kapalı otoparkı bulunan Belediyeye maddi olarak yük getirmeyen, kat karşılığı anlaştığımız İş Merkezi yaparak bu bölgeleri canlandırdık. 15 yıllık yerleşim yeri olan Yeni Kentte yaşayan insanlarımızı çamur ve tozdan biz kurtardık.


Mezarlık yollarımızı ilk defa kilitli parke taşı döşeyerek biz yaptık.


Toplamda ilçe merkezimizde 130 Bin Metrekare Kilitli Parke Taşı çalışmasını biz yaptık.”


Besnimizin bacasız fabrikası olacağına inandığımız daha önce 160 Dönüm olan Üniversite arsasını 782 Dönüme biz çıkartarak tapusunu gururumuz Erdemoğlu ailesine teslim ettik. Belediyemize büyük bir maliyet yükü getiren elektrik parasından kurtulmak için Güneş Enerjisi Elektrik Santralinin Projesinin onayını aldık. Önümüzdeki günlerde ihaleye çıkaracağız.


Daha önce ilçemize Su Gözünden gelen su saniyede 100 Litreyken biz saniyede 160 Litreye çıkardık.


İlçemizde 2 olan Mahalle Konağı sayısını teşvik ve desteklerimizle 7  Mahalle Konağına biz çıkarttık. Eski çay Bahçesini yıkarak yerine ilçemize yakışır modern bir kent meydanını biz yaptık. İlçemize 7 adet yeni park kazandırdık. Burada sayamadığım birçok hizmeti biz birlikte başardık. Kısacası biz reklam değil iş yaptık.


“Tüm bu hizmetler bize gösterdi ki hizmet yapmak için iktidar partisi olmamak mazeret değil. Yeter ki hizmet aşkınız olsun. İnşallah önümüzdeki Genel Seçimde hep birlikte Cumhuriyet Halk Partisini iktidar yapıp, bizde iktidarın belediyesi olacağız.


Sevgili vatandaşlarım Allah nasip eder sizlerinde destekleriyle tekrar görev verirseniz.”


Yeniden seçilirse yapacağı projelerden de söz eden Fahri Serter, “İçme Suyu Arıtma Tesisini mutlaka kuracağız. Kuzdağı Suyunu değerlendirerek Şişeleme Su Fabrikasını hayata biz geçireceğiz. Erkenek İçme Suyunun tahsisi bize ait olmadığı için ve bize tahsisi için hukuki süreci başlattık, Hukuki süreç biter bitmez Erkenek İçme Suyunu çoğaltarak ilçemize biz getireceğiz.


Yenikent bölgemize kalıcı Pazar Yeri kuracağız.


Demirciler Çarşısı ve yeni kamulaştırdığımız eski Hastane önünde yıktığımız binanın alanını ışık ve su görselleriyle güzelleştirip hizmete biz sunacağız. Gerekli izinleri alınmış olan ve onaylanan Bin dar gelirli aileye nakdi yardım projesini hayata biz geçireceğiz. Tüm bunları yaparken Belediyemizin borcunu da inşallah sıfırlayacağız.”


“Bayan seçmenlerimize, bacılarımıza sesleniyorum. Besni tarihinde ilk olarak bir bayan arkadaşımızı göstermelik değil, seçilecek sıradan Belediye Meclis listemize biz aldık. İnşallah bize tekrar görev verilirse Elmas Yarar Hanımefendiye bir oda tahsis edip bayanlarımızın sorunlarını bire bir dinleyecek ve yardımcı olacağız.


Besni halkına teşekkür ediyorum. Bana böyle hizmetleri yapma şerefi verdiğiniz için sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır. Bu güzel hizmetlere bize güvenen, destek veren herkes ortaktır. Birlikte çalıştık. Birlikte başardık.”


“Belediye Başkanlıkları hizmet makamlarıdır. Bizde bu bilinçle hareket ederek herkesin Belediyesi olduk. Mağdur olduğunu söyleyen hiçbir vatandaşımızı, Belediye kapısından geri çevirmedik, oy kaygısı gütmedik, şuncu buncu demedik referansın kim demedik gelen herkese Allah şahit yardımcı olduk.


“Bir Elin Verdiğini Diğer El Bilmeyecek” düsturuyla, vatandaşlarımızın mağduriyetleri üzeriden reklam yapmadık.”


“Her yıl binlerce ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gıda paketi dağıtımı yaparken dikkat ettiyseniz basında hiçbir vatandaşımızın resmini yayınlatmadık. Yaptığımız bu ve benzeri sosyal yardımları yaparken seçim ekonomisi gütmeden son aya bırakmadan, ilk günden bugüne kadar ihtiyaç sahibi kişilere yardımcı olduk.


Değerli vatandaşlarım tüm bu hizmetleri yaparken sizlere fazla zaman ayıramadım, birlikte olamadım, ve içinizde bana darılanlar oldu. Ama ben tüm Besni insanının sorumluluğunu taşıyarak bu görevi yüzümün akıyla, layıkıyla yapmak arzusundaydım.”


“Değerli dostlarım 20 yıllık siyasi hayatım sizlere karşı bana büyük sorumluluklar verdi. Bunun ağırlığını her zaman hissettim.


Allah’ıma hep dua ettim. Bana yaptığım hizmetlerimle halkımın karşısına çıkmayı nasip et dedim. Şükürler olsun Allah’ım onu da bana nasip etti. Yaptığımız hizmetlerin hepsiyle gurur duyuyorum. Bana güvenerek oy verenlerde gurur duysun. Yaptığımız bu hizmetleri tüm Besni halkı partili partisiz herkes takdir ediyor, buda bize yeter.”


“Bana kırılan, darılan, gönül koyan dostlarıma sesleniyorum. Burada olmayan daha önce gönül veren dostlarıma sesleniyorum.


Başınızı öne eğdirecek kötü hiç bir şey yapmadım. Allah’a şükürler olsun başkalarının hayal bile edemediği hizmetleri biz hep birlikte başardık. “Sandıktan Ne Çıkarsa, sizden gelen başım gözüm üstüne.” Şimdi sizlere soruyorum. Fahri Serter hizmet yaptı mı…? Allaha şükürler olsun yaptık…


Kimse yapmadı diyemez. Son ana kadar çalıştık. İşte Güneş Enerjisi Projemiz yeni onaylandı seçimden önce ihalesi yapılacak.”


“Ben Fahri Serter olarak şunu söylüyorum. Makam ve koltuk hırsım hiç olmadı. Hiçbir zaman tribünlere oynamadım. Şov yapmadım. Sadece özel günlerde görünüp çay kahve sohbetleri yapmadım. Size söz verdim çalıştım ve birçok hizmeti başardım. Ben önce Allah’a sonrada hizmete, yapılan işe oy verecek halkıma güveniyorum.


Kıymetli dostlarım. Makam ve koltuk hırsı için insanlar birbirini kırmasın, üzmesin. Bir kişinin kılına dahi zarar gelecekse Allah bana o makamı nasip etmesin.”


“Kıymetli hemşerilerim, göreve geldiğimde kendi vicdanıma ve Besni halkına verdiğim hizmet sözünü yerine getirmiş olmanın gönül rahatlığı içersindeyim.


Eğer bir dönem daha yetki verirseniz sizlere hizmetlerin daha güzellerini yapmaya söz veriyorum.


Çok kıymetli Besnililer, sevgi dostlarım.


Aday olan arkadaşlarımızın başta şahsım olmak üzere, seçimden sonrada birlikte yaşayacağımızı unutmadan, demokratik temayüllere ve insan onuruna uygun, sevgi ve saygı çerçevesinde bir seçim çalışmasını yapmalarını temenni ediyorum.”


CHP Adıyaman İl Başkanı Bilal Doğan ise yaptığı konuşmasında, “Uygulamaya giren GAP projesi kapsamında Urfalı, Mardinli, Diyarbakırlı bir çiftçi 100 dönüm arazi suladığında 4 bin lira elektrik parası verecek, ama Adıyamanlı, Besnili hemşerim 40 milyar verecek, adalet ve eşitlik bunun neresinde? Adıyaman’ın Besni’nin vekillerine bunu sormak istiyorum. Bu düzenleme yapılırken siz uyuyor muydunuz” diyerek Adıyaman Milletvekillerine Adıyamanlı çiftçiye uygulanan çifti standardı dile getirdi. 


Tutdere: ‘Adıyaman değişim diyecek’ - Videolu Haber

Depremzedelerden Gazze'ye 10 bin bebek zıbın takımı gönderildi

Adıyaman'a 5 bin konut kazandırılacak: Ziya Polat’tan yeni yüzyıl vizyonu - Videolu Haber

Otomobil tırın altına girdi: 1 yaralı

İnşaat işçisi merdivenden düşerek yaralandı - Videolu Haber

Prof. Dr. Benan Kasapoğlu'ndan reflünün 8 belirtisi

27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde öğrencilere gösteri düzenlendi

Bodrum Belediyesi anaokulları yapmaya devam ediyor

Uygun fiyatlı et satışına yoğun ilgi

OSB çalışanları için konut müjdesi

Otomobilde çıkan ruhsatsız tabancaya 2 gözaltı

Şanlıurfa Umut Kervanı Ramazan ayında yüzlerce ihtiyaç sahibi aileye yardım dağıttı

REŞİT ALKAN “SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN FOTĞRAFININ BULUNDUĞU PANKARTA YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ.”

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI FATMA ŞAHİN BUGÜN BESNİ’YE GELİYOR.

Adıyaman Üniversitesi TSE Kalite Yönetim Sistemi Belgesi aldı

Kahramanmaraş İHH'dan yetim iftarı - Videolu Haber

Başkan Kılınç'tan Belediye personeline iftar yemeği

Eski Başkan Abdulkadir Kırmızı’dan Ak Parti Adayı Polat’a destek

TOKİ işçisi üçüncü kattan düştü

Mühendislere yönelik şiddet artıyor: İMO’dan çağrı ‘Şiddete son verilsin’

Asayiş ekiplerinin dikkati motosiklet hırsızlarını yakalattı

Rotary ihtiyaç sahibi ailelere Ramazan kolisi dağıttı

Sakarya Büyükşehir'den yakıt sızıntısı açıklaması

Karnından 5 kiloluk böbrek tümörü çıkarıldı - Videolu Haber

Polat: Yaşlılarımıza ve emeklilerimize özel projeler hazırladık

Delioğlu ‘Şanlıurfa’da zafer AK Parti'nin olacak’

Antalyalı mühendislerden Adıyamanlı depremzedelere iftar - Videolu Haber

Kahta’daki yetimler iftarda buluştu

Uygulamalı ön muhasebe kursu başladı

AFAD hazırlıksız yakalandı: Hak Sahipliği başvuruları kaosa dönüştü - Videolu Haber

Yükleniyor

BESNİ’DE FİLİSTİNLİLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

KONUKOĞLU AİLESİ CAPİTAL GÖNLÜ ZENGİNLER LİSTESİNDE

Başkan Emre'den 15 Temmuz Şehitler Mahallesine 3 Müjde

Mehmet Akif Ersoy Fen Lisesi’nden Aşure Etkinliği

23 Nisan Çocuk Bayramı Kutlandı

Aydın; Operasyon Türkiye’nin Bekası için gerekliydi

Uygun fiyatlı et satışına yoğun ilgi

Sakarya Büyükşehir'den yakıt sızıntısı açıklaması

Bakan Yumaklı Şanlıurfa’da çiftçilere tohum teslim etti

Emeklileri promosyon ödemeleri başlıyor

Erdoğan’dan emekliye promosyon müjdesi geldi

Politika Faizi 500 baz puan arttı: Yeni faiz oranı yüzde 50

Kahramanmaraş’ta 10 bin kınalı keklik üretildi - Videolu Haber

Adıyaman’da 5 bin 418 konut sahibini buldu - Videolu Haber

Başkan Torunoğlu, iş dünyasının sorunlarını dile getirdi

Bakan Işıkhan: ‘Adıyaman’da sigortalı çalışan sayısı 82 bine yükseldi’ - Videolu Haber

ADYÜ projesi kanserle mücadelede önemli bir rol üstlenecek

Deneyap Teknoloji Atölyeleri için başvuru süreci uzatıldı

Başkan Çelebi: Belediyelerin yenilenebilir enerjiye geçişi hızlanmalıdır

ADYÜ'de hazırlanan proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer görüldü

SANKO Okulları’nın 12 projesi TÜBİTAK bölge finallerine gidiyor

Milli muharip uçağı KAAN ilk uçuşunu başarıyla tamamladı - Videolu Haber

Türkiye’nin ‘İlk Yerli ve Milli Gözetim Radarı’

Bilim ve Teknoloji Atölyeleri anne ve kız çocuklarını ağırladı - Videolu Haber

İHA'lara kesintisiz iletişim

Alper Gezeravcı’nın uzayda yaptığı deneyin ilk sonucu açıklandı

Durmuş, Kütahyaspor maçını değerlendirdi

BIOR sona erdi

GBB Spor Kulübü, kupa ve madalyalara doymuyor

BESNİSPOR VE ŞAMBAYATSPOR BİRLEŞTİ KAYMAKAM PARTAL: HEDEFİMİZ BÖLGESEL AMATÖR LİG

DUMLUPINAR ORTAOKULU BÖLGE ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

Sümerevler Futbol Sahası bakım ve yenileme çalışmaları başladı

Voleybolda şampiyon takımlar kupayı aldı

SANKO Okulları öğrencileri sergi ve ödül törenine davet edildi

SANKO Okulları öğrencilerinin jimnastik başarısı

Süper Lig'de heyecan dorukta

697 kişi Keş Dağı’na tırmandı: Yazıcıoğlu ölümünün 15. yıldönümünde anıldı

Ramazan çocuklar için keyifli geçiyor

TDV gönüllüleri çocukların yüzünü güldürmeye devam ediyor

Akyazılı gençler Çanakkale ruhunu canlandırıldı

Adıyaman Valiliği’nde gözyaşları sel oldu - Videolu Haber

Halk oyunları yarışmaları görsel şölene dönüştü

ADYÜ’de Çiğdem Tunç Tiyatrosu'ndan muhteşem performans

Çocuklar Bubble Show Gösterisiyle doyasıya eğlendi - Videolu Haber

Babuselam Medresesi her gün 3 bin kişiye iftar veriyor - Videolu Haber

Turistik Doğu Ekspresi, toplam 84 tren seferi yaptı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Eyüpspor 27 21 5 1 41 64
2.Göztepe 27 17 5 5 30 56
3.Sakaryaspor 27 13 6 8 13 47
4.Yeni Çorumspor 27 13 8 6 16 45
5.Kocaelispor 27 13 8 6 8 45
6.BB Bodrumspor 27 12 7 8 16 44
7.Boluspor 27 12 8 7 -2 43
8.Bandırmaspor 27 11 8 8 13 41
9.Gençlerbirliği 27 10 7 10 5 40
10.Erzurum BB 27 10 7 10 5 37
11.Ümraniyespor 27 9 12 6 -7 33
12.Keçiörengücü 27 8 11 8 -9 32
13.Manisa BBSK 27 7 10 10 0 31
14.Şanlıurfaspor 27 6 12 9 -7 27
15.Tuzlaspor 27 7 14 6 -17 27
16.Adanaspor 27 8 16 3 -19 27
17.Altay 27 5 19 3 -43 15
18.Giresunspor 27 2 21 4 -43 7
1.Eyüpspor 27 21 5 1 41 64
2.Göztepe 27 17 5 5 30 56
3.Sakaryaspor 27 13 6 8 13 47
4.Yeni Çorumspor 27 13 8 6 16 45
5.Kocaelispor 27 13 8 6 8 45
6.BB Bodrumspor 27 12 7 8 16 44
7.Boluspor 27 12 8 7 -2 43
8.Bandırmaspor 27 11 8 8 13 41
9.Gençlerbirliği 27 10 7 10 5 40
10.Erzurum BB 27 10 7 10 5 37
11.Ümraniyespor 27 9 12 6 -7 33
12.Keçiörengücü 27 8 11 8 -9 32
13.Manisa BBSK 27 7 10 10 0 31
14.Şanlıurfaspor 27 6 12 9 -7 27
15.Tuzlaspor 27 7 14 6 -17 27
16.Adanaspor 27 8 16 3 -19 27
17.Altay 27 5 19 3 -43 15
18.Giresunspor 27 2 21 4 -43 7