-
BIST 100
16162,23%-0,60
-
DOLAR
44,34% 0,10
-
EURO
51,45% -0,08
-
GRAM ALTIN
6328,01% 0,81
-
Ç. ALTIN
10765,14% -0,07
Besnili kadınların emekleri kooperatifleşti
Kesmetepe Belediye Başkanı Ali Yılmaz’ın öncülüğünde kurulan Besnili kadınlar kadın girişimi üretim ve işletme kooperatifi (BESKA) çalışmalarına başladı. Şuan 7 kurucu üyesiyle faaliyetlerine devam eden Kooperatif sayesinde kadınl
BESNİLİ KADINLARIN EMEKLERİ TÜRKİYE’YE AÇILIYOR
Kesmetepe Belediye Başkanı Ali Yılmaz, kadınların toplumdaki yerinin ön plana çıkarılması adına anlamlı bir çalışmaya imza attı.
Özellikle verimli toprakları olan Çakırhüyük ve Kesmetepe Beldesinde kadınların ürettikleri ürünlerin Türkiye’ye açılmasının önünü açmak adına Besnili kadınlar kadın girişimi üretim ve işletme kooperatifinin (BESKA) kurulmasına öncülük eden Başkan Yılmaz, göreve geldikleri günden bugüne konu üzerinde hassasiyetle durduklarını dile getirdi.
Aralarında Başkan Ali Yılmaz’ın eşinin de bulunduğu 7 kurucu üyesiyle faaliyetlerine başlayan Kooperatif ilk siparişlerini de aldı. Kadınların ürettikleri Besni’ye mal olmuş üzüm, pekmez, salça, pul biber gibi ürünler BESKA sayesinde Türkiye’nin birçok yerine pazarlanacak. Kooperatifin kurulması için büyük emekler ve fedakarlıklar gösterdiklerini dile getiren Başkan Yılmaz, kendi şahsına ait olan 75 dönümlük bir tarlayı da kooperatifin hizmetine sunarak sosyal belediyecilik anlayışına da önemli bir katkı sundu.
BİRLİK OLUNCA NELERİ BAŞARABİLECEKLERİNİ GÖSTERMEK İSTEDİK
BESKA’nın kuruluşu ve kadınların birlik olunca neleri başarabilecekleri ile ilgili konuşan Kesmetepe Belediye Başkanı Ali Yılmaz şunları söyledi; “Biz Belediye Başkanlığına ilk geldiğimiz günden bugüne bir kadın kalkınma ve dayanışma kooperatifini kuralım diye çabalıyorduk. Biz çünkü bilhassa partimizin toplantılarına gittiğimizde sürekli olarak kadınları ön plana çıkaracak bir kuruluşun faaliyete geçirilmesi gerektiğinin üzerinde duruyorduk. Kooperatif de bunların en önünde olanı.
Malum bizim Keysun ovası Çukurova gibi, yani her şeyin yetiştirildiği ve üretildiği bir yer ve biz her şeyin organiğini bulabiliyoruz, istedik ki mesela bu bulduğumuz ürünleri Türkiye’ye de taşıyalım onlarda bilsin. Bu konuda üreten insanlar bir yere gelebilsin, onlara maddi ve manevi bir destek verebilelim, birlikte olunca neleri başarabileceklerini görsünler diye böyle bir kuruluşun önünü açmaya çalıştık. Bizde buna öncülük yaptık. Mesela ben şahsım olarak bu Kooperatife 75 dönüm bir tarla verdim. Şuan mercimek ekimi yapıyorlar, yerini hazırladık. Kendim traktörle sürdüm. Yani kendi şahsi tarlamı belediyenin hizmetine sundum. Bu süreçte Tunceli Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Maçoğlu ile de görüştük, halada görüşüyoruz. Bu kurulum aşamasında bizlere yardımcı da oldular sağ olsunlar. Biz burada ürettiğimiz mercimekleri Kooperatif adına Ovacık’a devredeceğiz. Yani belli bir süre oraya çalışacağız” diye konuştu.
GAYEMİZ ONLARIN ÜRETTİKLERİNİ BİR YERLERE GETİREBİLMEK
Kooperatifin şuan 7 kurucu üyesiyle çalışmalarına devam ettiğini ifade eden Yılmaz şöyle devam etti; “Yine bu süreçte CHP’li belediye başkanları da bizlere desteklerini ilettiler. Yine bizim kardeş belediye olduğumuz Yenişehir Belediyesinin de kurmuş olduğu bir Kooperatif var. Onlarda nar ekşisi üreteceklermiş, malum bizim burada nar ekşisi üretiliyor zaten eğer kıstaslar birbirini tutarsa aracı olacağız ve buradaki ürettiğimiz malları Yenişehir’deki belediyemize satışını gerçekleştireceğiz.
Amacımız kadınların toplumdaki var oluş değerlerini yükseltmek ve artırmak. Kadın üretkendir. Tarihte de hep böyle olmuştur, kadın doğuran ve üretendir. Bizimde gayemiz onların çabalayarak ürettiklerini bir yerlere vardırabilmek.
Tabi bu oluşumun öncülüğünü bizzat ben yaptım. Prosedürleri İstanbul’da ayarlandı. Şuan Ovacık’a salça göndereceğiz mesela bir tona yakın bizden salça istediler. Şuan bunların paketlemesi falan yapılıyor. Zaten ağırlıklı çalışmalarımız kuru domates, pul biber, salça, pekmez, üzüm Besni’ye mal olmuş ürünleri önce Türkiye’ye ardından da dünyaya açmak istiyoruz.
Kadın Kooperatifi çok üzerinde durulan bir konu, hatta Besni’de bir kadın Kooperatifi kurulmaya çalışılıyor. Onlardan önce kurabildiğim için çok mutluyum. Yani kurulmasına yardımcı da olduk maddi, manevi destek de verdik vermeye de devam edeceğiz. Benim eşim de Kooperatife üye, gerekli desteklerimizi vererek kadınlarımızı bir yerlere getirmeye çalışacağız.
Şuan Kooperatifimiz bizim öncülüğümüzde 7 kurucu üyesiyle çalışmalarına başladı. Beldemize, ilçemize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.
CHP’li Bulut’tan İBB davası tepkisi: ‘Basın özgürlüğü tehdit altında’
İletişim Başkanlığı’ndan ‘Hürmüz Boğazı’ iddialarına açıklama: ‘Türkiye’de gübre krizi yok’
Letexier, Türkiye–Romanya mücadelesinde görev alacak
CHP’li Tanal’dan AK Partili Zengin’e sert tepki: ‘Şanlıurfa halkı karanlıkta’
Bahçeli’den İsrail ve ABD’ye sert eleştiri: ‘Asıl rejim değişikliği İsrail’de yapılmalıdır’
Malatya TSO’dan deprem bölgesine istihdam ve eğitim desteği
Adıyaman Valiliği’nde halk buluşmaları devam ediyor
Adıyaman hava durumu nasıl?25-26 mart Yağış var mı?
Orta Doğu’da füze saldırıları devam ediyor: ABD-İsrail-İran Savaşı 25. gününde
Altın ve gümüş fiyatları düşüyor: Yatırımcılar fırsatı değerlendiriyor
Adıyaman’da akaryakıta çifte indirim geliyor
Adıyaman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nde Bayramlaşma Programı
Adıyaman’da bozulan yollar için geçici dolgu çalışmaları devam ediyor
Adıyaman Belediyesi, haşereye karşı ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor - Videolu Haber
TÜRKAV’dan Adıyaman Belediyesi’ne ‘eşit destek’ çağrısı
Adıyaman’da narkotik operasyonları: 2 kişi tutuklandı
Tüketici güven endeksi Mart ayında geriledi
ABD-İran gerilimi tırmanıyor: Trump ‘görüşüyoruz’ dedi, İran yalanladı
Adıyaman’da Gençler Arası Bilgi Yarışması İl Finali yapıldı
Ünlü yapımcı Erol Köse hayatını kaybetti
Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde bayramlaşma programı
Adıyaman’da KOBİ’ler için finansman ve dayanıklılık programı düzenlenecek
Adıyamanlı Kuyumcu Osman Gözcü altındaki düşüşü değerlendirdi - Videolu Haber
Bakan Işıkhan açıkladı: Mesleki Yeterlilik Belgesi kapsamı 244 mesleğe yükseltildi
Adıyaman’da su ürünleri avcılığına 3 aylık yasak
Adıyaman’da Sırrı Süreyya Önder Parkı açılışa hazırlanıyor - Videolu Haber
Adıyaman’da Ramazan Bayramı’nda kırmızı et satışları düşük kaldı - Videolu Haber
İran Hürremabad’da saldırı: 6 ölü, 43 yaralı
Kahta’da feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı
Adıyaman Valiliğinde haftalık değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi
Yükleniyor



