-
BIST 100
16260,10%0,87
-
DOLAR
44,31% 0,04
-
EURO
51,40% 0,22
-
GRAM ALTIN
6241,38% -2,57
-
Ç. ALTIN
10757,95% -3,57
Besni Belediyesi’nde 1 Yıllık Yapılan Teftiş Raporu Açıklandı
Geçtiğimiz haftalarda Besni Belediyesi’nin durumunu denetim amaçlı gelen İçişleri Kontrolörü (denetçi) Besni Belediyesi’nin sadece 2018 yılına ait İdari İş ve İşlemlerle ilgili teftişini tamamladı. Yapılan denetim raporu ise Besni
Ramazan Bayramı’ndan önceki haftalarda Besni Belediyesi’ni denetim yapmak üzere İçişleri Bakanlığı’ndan gelen Denetçinin çıkardığı 73 sayfalık Denetim Raporu Besni Belediyesi Resmi Web Sitesinde yayımlandı. Sadece 2018 yılının ele alındığı rapora göre Besni Belediyesi’nde mevzuata aykırı şekilde müdürlük kadrosuna atanan 8 müdür görevinden alındı ve 2018 yılı içerisinde yapılan uygulamalardan dolayı belediyenin 654 Bin 967 TL kamu zararına uğradığını tespit etti.
8 Müdür Görevden Alındı
Yapılan incelemeler sonucunda mevzuata aykırı şekilde müdür olarak atandığı ifade edilen 8 Müdür görevden alındı.
Rapora göre Zabıta Müdürlüğü’nün bir basamak olarak kullanılıp bazı memurların mevzuata aykırı bir şekilde müdür olarak atandığı tespit edilmiş ve rapor sonucunda ise bu müdürlerin görevleri düşürülmüş görev yaptıkları süre içerisinde de aldıkları maaşlardan dolayı 130 Bin 642 TL’lik fazlalığın tekrardan ödemeleri gerektiği belirlendi.
654 Bin 967 TL Kamu Zararı Tespit Edildi
Yapılan incelemeler sonucunda Besni Belediyesi’ne alımı gerçekleştirilen şıra malzemeleri dolayısıyla da 436 Bin 529 TL kamu zararı oluşturulduğu tespit edildi.
Denetçinin tuttuğu rapora göre bu şıra malzemelerinden dolayı “ Bu itibarla bu şıraları teslim alan ve bunları nereye sarf ettiğine ve kimlere verdiğini belgeleriyle ortaya koyamayan gerçekleştirme görevlisi ve bu malların kullanım ve denetimlerinden sorumlu olan harcama yetkilisinin hesaplarına 436 Bin 529 TL Kamu zararından doğan alacak olarak kayıt edilerek (5018 Sayılı Kanunun 71/g maddesi gereği) Kamu zararlarının tahsiline ilişkin “Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” hükümlerine göre tahsil edilmesi sağlanmalıdır.” Denildi.
Ayrıca Raporda Belediye’nin kiraya vermiş olduğu bir çay bahçesinde 31.12.2018 tarih 20368 sayılı 69.975 TL’lik fatura düzenlendiği belirtildi. Bu rapora göre de Yıl boyunca düzenlenen etkinlikler kapsamında bu kadar miktarda bir satışın yapılan analizler sonucunda yapılamayacağı, anlaşılıp bu iş yeri hakkında da zimmet çıkarılıp ödenen faturanın faiziyle birlikte geri alınması kararı çıktı.
Sadece 2018 yılına ait yapılan incelemeler sonucunda Besni Belediye’sinin zararının 654 Bin 967 TL kamu zararı olduğu tespit edildi.
Toplu İş Sözleşmesinde Belediyenin
Mali Yapısı Düzelmemek Üzere
Daha Kötü Hale Sokacak
Maddelere Yer Verilmiş
Yayımlanan Denetim Raporunda Belediye eski Başkanı’nın yaptığı Toplu İş Sözleşmesinin Belediye’nin bozulan mali yapısının ilerde daha da kötü hale sokacak maddelere yer verildiği ifade edildi.
Denetim Raporunda Belediye Eski Başkanı ile İşçiler arasında yapılan Toplu İş Sözleşmesi ile 4 Aylık bir işçinin işten çıkarılması durumunda 2 yıllık maaşa tekabül eden 75 Bin TL’lik tazminat ve kanuni tazminatlarla beraber bir işçiye Belediyenin 80 Bin TL’lik tazminat ödemesi gereken maddeler olduğu, bu durumla da Belediyenin büyük bir yük altına sokulduğu belirtildi.
Raporun Toplu İş Sözleşmesi kısmında yapılan inceleme sonucunda şu ifadelere yer alıyor.
“Şirketlerde geçişlerden önce alt işveren işçilerini kapsayan, Yüksek Hakem Kurulu tarafından karara bağlanan ve 30.06.2020 tarihine kadar uygulanacak toplu iş sözleşmesinde ücret ve mali ve sosyal haklara ilişkin hükümler düzenlenmiştir.
Bu nedenle Belediye Şirketi ile Sendika arasında KHK’ya ve Yüksek Hakem Kurulu kararına aykırı sözleşme düzenlenmesi mümkün görünmemektedir. Ayrıca bu sözleşmede Belediye aleyhine çok ağır hükümler içeren ve ilerleyen dönemlerde Belediye’nin bozulmuş olan mali yapısını neredeyse bir daha düzelmemek üzere daha da kötü bir hale sokacak maddelere yer verilmiştir.”
Toplu İş Sözleşmesi ile 4 Aylık İşçi İşten Çıkarılması Durumunda
Belediyeden 75 Bin TL Tazminat Talep Edebileceği Onaylanmış
Denetim Raporunda Belediye Eski Başkanı ile İşçiler arasında yapılan Toplu İş Sözleşmesi ile 4 Aylık bir işçinin işten çıkarılması durumunda 2 yıllık maaşa tekabül eden 75 Bin TL’lik belediye kasasından tazminat ödenmesi onaylandığı ve bu durumunda Belediyeyi büyük bir yük altına soktuğu belirtildi.
Bu sözleşmenin uygulanması durumunda Belediye kısa bir süre sonra personel maaşlarını dahi ödemekte güçlükler yaşayabilecektir. Bahse konu toplu iş sözleşmesinin özellikle 24. Maddesi Belediyeyi eşi benzeri görülmemiş yükümlülüklere sokmaktadır. Bu maddeye göre 4 ay çalışan bir işçinin iş akdinin sonlandırılması durumunda kanuni tazminatların haricinde Belediye tarafından ayrıca 24 aylık tutarında ekstra bir tazminat verileceği düzenlenmiştir. Bu da yaklaşık 75 Bin TL gibi bir bedele tekabül etmektedir.
Ayrıca diğer tüm maddelerde, yine Çalışma Bakanlığı tarafından yayınlanan 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 23. Maddesi uyarınca idarelerce Sürekli İşçi kadrolarına geçirilen İşçilerin ücret ile diğer mali ve sosyal haklarının belirlenmesinde esas alınacak toplu iş sözleşmesi hükümlerine aykırı olduğu görülmektedir.
Öte yandan Aile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Belediyeye göndermiş olduğu 02.05.2019 tarih 1137954 sayılı yazıda “…696 sayılı KHK gereğince sürekli işçi kadrosuna geçirilen işçilerin yetkili sendikaya üye olarak veya dayanışma aidatı ödeyerek bağıtlanmış olan Toplu İş Sözleşmesinden yararlanabileceği, ancak mali ve sosyal hakların geçişten önce o iş kolunda alt işveren işçilerini kapsayan, Yüksek Hakem Kurulu tarafından karara bağlanan ve süresi en son sona erecek Toplu İş Sözleşmesinin mali ve sosyal haklarından fazla olamayacağı değerlendirilmektedir.” denmektedir.
Bu itibarla Belediye eski Başkanının görev süresinin tamamlanmasına 3 gün kala, meclisten de sözleşme imzalamak için yetki almadan, Belediyeyi 3 yıllık bir taahhüt altına koyan ve 375 sayılı KHK ile Yüksek Hakem Kurulu kararlarına tamamen aykırı hükümler içeren toplu sözleşmenin iptal edilerek 375 sayılı KHK ile Yüksek Hakem Kurulu kararlarına uygun olarak işçilerin mali ve sosyal haklarının verilmesi ve yeni toplu iş sözleşmesi imzalanacaksa eğer 30.06.2020 tarihine kadar uygulanacak olan Hakem Kurulu kararlarına uygulanması sağlanmalıdır.”
Tüketici güven endeksi Mart ayında geriledi
ABD-İran gerilimi tırmanıyor: Trump ‘görüşüyoruz’ dedi, İran yalanladı
Adıyaman’da Gençler Arası Bilgi Yarışması İl Finali yapıldı
Ünlü yapımcı Erol Köse hayatını kaybetti
Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde bayramlaşma programı
Adıyaman’da KOBİ’ler için finansman ve dayanıklılık programı düzenlenecek
Adıyamanlı Kuyumcu Osman Gözcü altındaki düşüşü değerlendirdi - Videolu Haber
Bakan Işıkhan açıkladı: Mesleki Yeterlilik Belgesi kapsamı 244 mesleğe yükseltildi
Adıyaman’da su ürünleri avcılığına 3 aylık yasak
Adıyaman’da Sırrı Süreyya Önder Parkı açılışa hazırlanıyor - Videolu Haber
Adıyaman’da Ramazan Bayramı’nda kırmızı et satışları düşük kaldı - Videolu Haber
İran Hürremabad’da saldırı: 6 ölü, 43 yaralı
Kahta’da feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı
Adıyaman Valiliğinde haftalık değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi
Teğmen Ebru Eroğlu’nun ihraç davası reddedildi
Adıyaman'da İl Özel İdaresi’ndeki Yatırımlar Hakkında Toplantı Yapıldı
Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun’dan ara tatil sonrası mesaj
24-25 Mart Adıyaman hava durumu yağışlar devam edecek mi?
Besni’de selde mahsur kalan 4 çiftçi kurtarıldı
TÜRKYED Genel Başkanı Çelik: ‘Yeraltı su kaynakları tükenme riski altında’
Anahtar Parti Besni İlçe Başkanı Dayan’dan bayram açıklaması: ‘Ekonomik sıkıntılar derinleşiyor’
Anahtar Parti Adıyaman İl Başkanlığı’nda Bayramlaşma Programı düzenledi - Videolu Haber
Yarın okul var mı, okullar ne zaman açılıyor? 23 Mart 2026 Pazartesi okul başlıyor mu?
Şanlıurfa’da etkili olan yoğun yağış hayatı olumsuz etkiledi - Videolu Haber
Anahtar Parti Adıyaman İl Başkanı Alsan'dan Katar'daki helikopter kazasına ilişkin taziye mesajı
Yeniden Refah Partisi Adıyaman İl Başkanı Demir: Bayramlaşma töreni yoğun katılımla gerçekleştirildi
Milletvekili Özhan’dan Nevruz’da dayanışma vurgusu
Bakan Uraloğlu: ‘Hürmüz’e alternatif güzergah projeleri hız kazandı’
KPSS 2026 başvuruları ne zaman başlıyor? Lisans, Önlisans ve Ortaöğretim KPSS başvuru ve sınav tarihleri açıklandı!
Kahta Belediyesi’nde bayramlaşma programı gerçekleştirildi
Yükleniyor
LİG TABLOSU
Takım
O
G
M
B
Av
P
1.GALATASARAY A.Ş.
26
20
2
4
44
64
2.FENERBAHÇE A.Ş.
27
17
1
9
33
60
3.TRABZONSPOR A.Ş.
27
18
3
6
24
60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş.
27
15
5
7
18
52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ
27
12
8
7
14
43
6.GÖZTEPE A.Ş.
26
11
5
10
10
43
7.SAMSUNSPOR A.Ş.
26
8
7
11
-2
35
8.KOCAELİSPOR
27
9
12
6
-9
33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş.
27
8
10
9
-10
33
10.CORENDON ALANYASPOR
27
6
8
13
1
31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş.
26
7
10
9
-4
30
12.TÜMOSAN KONYASPOR
27
7
11
9
-8
30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ
27
6
14
7
-9
25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR
27
6
14
7
-18
25
15.KASIMPAŞA A.Ş.
27
5
13
9
-15
24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR
27
4
12
11
-27
23
17.İKAS EYÜPSPOR
27
5
15
7
-19
22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK
27
4
18
5
-23
17



