-
BIST 100
13284,42%-1,67
-
DOLAR
48,75% 0,08
-
EURO
56,00% -0,08
-
GRAM ALTIN
6865,06% 0,94
-
Ç. ALTIN
10865,75% -0,30
Besni Belediye Başkanlığı’ndan Açıklama
Besni Belediye Başkanlığı bazı haber sitelerinde hedef olarak gösterilen Ak Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ile Ak Parti Adıyaman eski Milletvekili Mehmet Metiner’in adının geçtiği taraflı yayın dolayısıyla açıklamada bulundu.
Habere konu edilen Besni Belediyesi Müfettiş raporunda adı geçen Ak Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ile Ak Parti Adıyaman eski Milletvekili Mehmet Metiner ile ilgili kısımların tamamının haber konusu olmadığı ve çıkan haberde raporun bir kısmının cımbızlanarak alındığı beyan edildi.
Besni Belediyesi’nin Sosyal medya hesabında yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi.
“Besni Belediyesi web sayfasında belediyenin içinde bulunduğu menfi durumun halkımızın bilgilendirilmesi amacıyla “Sadece 2018 Yılına ait Müfettiş Raporu” başlığıyla yayımlanan raporda “Kamu Zararı Oluşturan İşlemler” başlığı altında şu ifadelere yer verilmiştir:
‘Bazı alımı yapılan şıra alımlarının “T.B.M.M başkan vekili Ahmet AYDIN’a gelen misafirlerine ikram etmesi için şıra alım bedeli “ adı altında harcama belgeleri düzenlenmesine rağmen, bu şıraların T.B.M.M’ye gönderildiğine dair bilgi belgenin bulunmadığı, bu gıdaların en son yine gerçekleştirme görevlisi Hasan Hüseyin AKBAŞ’ın zimmetinde göründüğü tüm alımların bu kişi tarafından gerçekleştirildiği, Böylelikle 436.529.00 TL kamu zararına neden olduğu incelenmiştir.’ denilmiştir.
Buna göre kamunun uğratıldığı zararın soruşturulması ve ilgili kişiler hakkında yasal işlem başlatılmıştır. Konunun raporda da belirtildiği üzere Adıyaman milletvekili Ahmet AYDIN ve Adıyaman eski milletvekili Mehmet METİNER ile ilgili sadece harcama belgeleri üzerinde isimlerinin bulunuyor olması sebebiyle zan altında bırakıldığı açıktır. Soruşturmaya konu harcama belgelerinin incelenmesi bağımsız yargının alanına girmekle birlikte sadece 2018 yılı içerisinde yapılan şire harcamaları adı altında teslim makbuzu dahi olmayan ürünlerin açıklama kısmına Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ve Adıyaman Eski Milletvekili Mehmet Metiner’in isimleri kullanılmıştır. Adı geçen Milletvekillerine raporda beyan edilen harcama konusunda böyle bir teslimatın yapılmadığı tarafımızdan tespit edilmiş olup, konu ile ilgili olarak adı geçen Gerçekleştirme Görevlisi ile Harcama Yetkilisi hakkında soruşturma başlatılmıştır.
Söz konusu müfettiş Raporunda açıkça; “Dolayısıyla belediyeye alınan şire malzemelerinin ne zaman, ne miktarda, nereye veya kimlere verildiğinin belirli olması gerekmektedir. Ancak, alım yapıldığı belirtilen tüm mallar gerçekleştirme görevlisi Hasan Hüseyin AKBAŞ tarafından alınmış olup bu malların akıbeti hakkında herhangi bir bilgi belgeye tesadüf edilmemiştir.
Belediye adına yapılan harcamalarda şüphe uyandıran işlemler söz konusudur. Raporda da açıklandığı üzere yapılan tek taraflı harcama kalemleri düzenlemek suretiyle kamunun zarara uğratılması ve bazı kişi ve kuruluşlar töhmet altında tutulduğu görüldüğünden belediye adına yapılan harcamalar inceleme ve soruşturma konusu edilmiştir.
Yapılan inceleme sonucunda raporda; haksız ve hukuksuz şekilde yapılan usulsüz harcamalara bazı şahısların ismi üzerinden kılıf bulma gayreti ile hareket edildiği kuşkusu üzerine yasal süreç başlatılmıştır.”
Bu şire malzemeleri taşınır kayıtlarından toplu halde çıkılmış olup nereye, ne zaman ve ne miktarlarda verildiği belli değildir.” İfadeleri yer almaktadır. Buna rağmen söz konusu haberin tarafsız yayın ilkelerine aykırı olarak içerikle alakalı raporun bir kısmının yanlı bir şekilde işlendiği görülmektedir.”
Tutdere ve Yıldırım, Gölbaşı’nın altyapı ve imar çalışmalarını görüştü
Erdoğan BM Genel Kurulu için ABD’ye hareket etti: 22 Eylül’de konuşacak
Özgür Özel: ‘Mansur Yavaş’ın adaylığı çok önemli bir seçenek’
Adıyaman’da bademe öngörülebilir fiyat, tütün üreticisine destek çağrısı
Adıyaman’da TEKNOFEST heyecanı: Hava ve kara araçları afet senaryolarında görev yapacak
Ağıralioğlu: ‘Seçim bir mecburiyet olarak milletin gündemine girmiştir’
Depremde atölyesini kaybetti, 50 kadına iş kapısı açtı: Zahide Durmaz Akar Adıyaman’ın ilk kadın Ahisi oldu
Özgür Özel’den emeklilere vaat: ‘Maaşlar önce bir, ardından 1,5 asgari ücret olacak’
Trabzonspor’dan Galatasaray’a dört gol: Salah üç golle yıldızlaştı
Hallaç: ‘Şehitlerimiz ve gazilerimiz milletimizin gurur ve onur abideleridir’
Türk Ocakları Başkanı Güçlüer: ‘Gazilerimize duyduğumuz minnet yalnızca 19 Eylül’e sığdırılamaz’
Adıyaman’da otizmli bireyler ve aileleri haklarını öğrenmek için buluştu
Dervişoğlu’ndan Aksaray mitinginde iktidara terörle mücadele ve ekonomi eleştirisi
Adıyaman Belediyesi: ‘İmamağa’da 70 gündür aralıksız su kesintisi yaşandığı iddiası gerçeği yansıtmıyor’
İran merkezli Bank Mellat’a BDDK kararı: Türkiye’deki faaliyet izni kaldırıldı
Metiner, Cemil Bayık’ın açıklamasını değerlendirdi: ‘Sürece karşıtlık veya tehdit sonucu çıkarmadım’
YKS Türkiye birincileri Adıyaman ve Kahta’da öğrencilerle buluştu
Adalet Bakanı Gürlek 2028’i işaret etti: ‘Cumhurbaşkanımızı tekrar seçmek için seçim düzenlenecek’
İstanbul Havalimanı’nın 4. ana pisti açıldı: Erdoğan’dan ‘Eser ve vizyon yarışacak’ mesajı
Özgür Özel’den Tera Fon ve erken seçim çıkışı: ‘Milleti kandıramazlar, biz o sandığa varacağız’
TOKİ borcunu peşin kapatana yüzde 25 indirim: Başvurular 22 Eylül’de başlıyor
Besni Ören Köyü’nde sıcak asfalt çalışması tamamlandı
Tutdere’den Ahilik Haftası’nda çağrı: ‘Kendi esnafımıza sahip çıkalım’ - Videolu Haber
Cumhuriyet Mahallesi’ne yeni taziye evi: Kemal-Sultan Aslan Taziye Evi açıldı
Adıyamanlılar Vakfı İmam Hatip Proje Ortaokulu törenle açıldı - Videolu Haber
Tutdere’den 3 bin 500 metrekarelik Denizli Parkı: Kentte tamamlanan park sayısı 25 oldu - Videolu Haber
Van’dan Kahta’ya varis tedavisi için geldiler, ameliyat sonrası taburcu oldular
Kahta’da zabıtadan gece denetimi: Kaldırım ve yolları işgal eden aparatlar toplandı
Hıdır Canördek ve Ali Osman Elçi’den öğrencilere yeni eğitim yılı sürprizi
Cemil Bayık’tan İmralı talebi: ‘Bizim de Önder Apo’nun yanına gitmemiz gerekiyor’
Yükleniyor



