-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Adıyaman şehir merkezinde ulaşım süresi yüzde 54 kısaldı
Adıyaman'da Vali Aykut Pekmez öncülüğünde kentin trafik güvenliği ve yaya düzeninin sağlanmasına yönelik hayata geçirilen 'kısa süreli park' uygulaması, zaman ve ekonomiye katkı sağlıyor.
Uygulama esnaf ve vatandaşın desteği ile devam ediyor
İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, şehir merkezinde düzenli bir trafik akışının sağlanması için, Gölbaşı, Atatürk, 9 Eylül, Eski Kahta, Cumhuriyet, Zeytindalı ve Harıkçı caddelerinde 'kısa süreli park uygulaması' esnaf ve vatandaşın desteği ile devam ettiği bildirildi.
Açıklamada, İl Trafik Komisyonu'nun kararına göre, araç ve yaya yoğunluğunun fazla olduğu merkezi caddelerde duraklama süresi 10 dakika olarak belirlenirken; vatandaşların gündelik iş ve işlemlerinin uzun sürmesi halinde dörtlüleri yakmak suretiyle görevli ekiplerimiz ve yaya devriyelerimiz tarafından araç duraklama süresinde gerekli kolaylık sağlandığı anımsatıldı.
Ceza uygulanan araç sayısı yüzde 89 oranında azaldı
Uygulama ile şehir merkezinde park cezası uygulanan araç sayısı 7 Kasım 2019 tarihinden itibaren kurallara uyan sürücülerin sayesinde bir önceki döneme göre bin 757'den 183'e düşerek yüzde 89 oranında azalış gösterildiği vurgulanan açıklamaya göre, şöyle devam edildi; “Hassasiyet ve özveri ile hayata geçirilen bu uygulamada; şehir merkezinde yaşanan trafik yoğunluğu giderilerek ulaşım süresi yüzde 54 oranında kısalırken daha önce şehir merkezinde Atatürk Caddesi Valilik Kavşağından, Gölbaşı Caddesini kullanarak Ünal Petrol Kavşağına gidebilmek 18-24 dakika arasında zaman alırken, uygulama sayesinde 11-13 dakika arasında ulaşım imkanı sağladı. Bu durum başta, hayati öneme haiz hasta ve yaralıların merkezi bölgelerden hastanelere intikali, kolluğa ihtiyaç duyan vatandaşlarımıza polis araçlarının çok daha kısa sürede ulaşması olmak üzere vatandaşımıza zaman ve ekonomi yönünden olumlu katkı sağladı.
Adıyaman Emniyet Müdürlüğü olarak trafikle ilgili herhangi bir aksaklığın yaşanmaması adına uygulamamız hassas ve yoğun gayret sarf edilerek takip edilmektedir. Vatandaşların can ve mal güvenliği için çalışmaların aralıksız devam edecektir."
Adıyaman’da akaryakıt fiyatlarına tepki: ‘İran’da savaş oluyor ama Türkiye’de daha pahalı’ - Videolu Haber
Adıyaman’da jandarmadan uyuşturucu operasyonu: 1 şüpheli yakalandı
Adıyaman’da kaybolan otizmli Fırat Can Temel için HES kapakları açıldı - Videolu Haber
Saadet Partisi Adıyaman İl Başkanlığı’ndan Gazze ve Kudüs tepkisi: ‘Mazlumun yanında olacağız’ - Videolu Haber
Vali Varol, Tut Kaymakamlığı'nı ziyaret etti, projeleri yerinde inceledi
Vali Osman Varol, yeni konutlarına kavuşan aileyi ziyaret etti
Vali Osman Varol, Tut Öğretmenevi ve spor tesislerini inceledi
Down sendromlu öğrenciler, ADYÜ kampüsünde fidan dikti
İl Milli Eğitim Müdürü Tosun, izci öğrencilerle bir araya geldi
Kahta’da Kifiri İlkokulu’na yeni kütüphane açıldı
Karapınar Abuzer Tuncay Aile Apartmanı’na ilişkin davada karar verildi: 3 sanığa hapis cezası - Videolu Haber
Adıyaman’da mesleki eğitime vurgu: Öğrencilere tercih çağrısı
Yunus Emre ve Bahçelievler Mahalleleri’nde yol onarım çalışmaları sürüyor
Kahramanmaraş’ta 215 Milyon TL’lik atık su tesisi tamamlandı
Adıyaman’da 27-28 Mart’ta hava durumu nasıl olacak?
Anahtar Parti İl Başkanı Alsan: ‘İş başvurularının adresi İŞKUR mu, AK Parti İl Başkanlığı mı?’
Adıyaman’da gençler tiyatro sahnesinde hünerlerini sergiledi
Adıyaman Üniversitesi’nde ‘Firavunla Yüz Yüze’ tiyatrosu sahnelenecek
Adıyaman'da İl Hayvan Hakları Koruma Kurulu toplantısı yapıldı
Gaziantep’te Su Faturası Tartışması: CHP İl Başkanı Vakkas Açar: “Vatandaş su faturasını ödeyemez hale geldi”
Adıyaman Basın Kartı Sahipleri Cemiyeti Mayer Klinik’te indirimli hizmet alacak
Adıyaman’da öğrenciler AKEM’de başarıyı yakalıyor - Videolu Haber
Adıyaman’da APP plaka yoğunluğu: Vatandaşlar ceza yememek için plaka değiştiriyor - Videolu Haber
Akaryakıt fiyatları! 26 Mart Perşembe 2026 Bugünkü benzin, motorin, LPG fiyatları ne kadar?
MSB haftalık basın toplantısı: Şehitler anıldı, terörle mücadelede son durum paylaşıldı
AL GHARIYAH Projesinde Yeni Aşama: Denize İniş Gerçekleşti
İHD Adıyaman Şubesi’nden hasta mahpus Mehmet Emin Çam için acil çağrı - Videolu Haber
Kültür ve Sanat Yarışmaları İl Finalleri Kapsamında Gerçekleştirilen Ses Yarışması Tamamlandı
Şanlıurfa'nın Viranşehir kırsalında sel hasarı onarılıyor
Alitaşı Mahallesi Muhtarı İlik'ten ‘moloz’ Tepkisi: ‘Enkazda ölmedik, mikroptan öleceğiz’
Yükleniyor



